Kultura

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Svibanj 10, 2022 17:45

Na Sveučilištu u Zadru u organizaciji Odjela za kroatistiku predstavljena je knjiga Grozdane Cvitan »Trajni sukob s Nečastivim: Ivo Brešan« u organizaciji Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru i Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik.

Utorak, Svibanj 10, 2022 14:14

U jeku holivudskog suđenja stoljeća, odlučili smo dokumentarnim filmom ‘’Johnny Depp: Kralj kulta’’ zaviriti u lik i djelo glumca čije su nezaboravne uloge obilježile odrastanja brojnih generacija, objavili su iz Kino zone.

Četvrtak, Svibanj 5, 2022 11:25
Sutra se u u prostoru Edukativne dvorane Kneževe palače – II Palače otvara izložb "Grafička igra". Na otvorenju će se predstaviti 80 grafičkih listova u sklopu projekta GRAFIČKA IGRA. Nositelj projekta je Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. Idejna začetnica i voditeljica projekta je Mirna Oštarić Kerr. Škole koje sudjeluju na izložbi i projektu su: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb
Srijeda, Svibanj 4, 2022 16:24

Nakon popuštanja korona mjera, predsezona je živnula, a to se osjeti i u Muzeju antičkog stakla, koji bilježi izvrsne rezultate ususret svojoj 13. godišnjici 5. svibnja.

Utorak, Svibanj 3, 2022 20:12
Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira ciklus radionica Zagrli ples koje se održavaju u sklopu 27. Edukativne muzejske akcije na temu „Ples“.
 
Ponedjeljak, Svibanj 2, 2022 09:21
Ante Zlatko Stolica (Split, 1985.) s takvim imenom nije mogao ne biti umjetnikom. Scenarist, redatelj, njegova debitantska knjiga, "Blizina svega", zbirka je priča, onih kratkih i onih vrlo kratkih.
 
Nedjelja, Svibanj 1, 2022 14:00

Marijana Perinić radi kao spisateljica, blogerica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič. U svijet stand up komedije, po čemu je javnost prvo pamti, ušla je 2007. godine i iza sebe ima više od 600 nastupa. Prvu knjigu objavila je 2010. godine. Bila je to »Gore ne može«, zbirka šaljivih priča s njenih stand up comedy nastupa. Potom dvije godine kasnije objavljuje roman »Šaka suza, vrića smija«, a 2016. godine objavljuje zapaženi roman »Jesi online?«.

Nedjelja, Svibanj 1, 2022 13:00

Književno druženje u novootvorenom Ogranku Grad u Gradskoj knjižnici Zadar u Providurovoj palači, otvorili su poznati hrvatski književnici Julijana Matanović i Pavao Pavličić, koji su govorili o svojem radu, književnim početcima i nevoljama modernog pisca. Suvremeni su to hrvatski književnici, znanstvenici, kritičari, autori brojnih naslova i dobitnici velikog broja književnih nagrada.

Nedjelja, Svibanj 1, 2022 12:30

Zadarsko plemstvo u srednjem vijeku (rodoslovlja) autora Serđa Dokoze i pokojnog Mladena Andreisa, kapitalno je djelo za razumijevanje zadarske prošlosti u srednjem vijeku koje, za razdoblje 13. i 14. stoljeća, okuplja 130 rodova s ukupno 1.700 zadarskih plemića i plemkinja koji su gradili i razvijali ovaj grad u njegovo zlatno doba. Sukus je to predstavljanja knjige održanog u Gradskoj loži prošli tjedan. Knjigu su predstavili recenzenti, dr.sc. Damir Karbić i prof.dr.sc.

Petak, Travanj 29, 2022 13:03
Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira ciklus radionica Zagrli ples koje se održavaju u sklopu 27. Edukativne muzejske akcije na temu „Ples“. 
 

Stranice