Kultura

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 5, 2021 16:07

Na nedavnoj Noći muzeja posebnu je pozornost privukao Arheološki muzej Zadar. Naime, itekako aktualno i zanimljivo bilo je slušati o bolestima zbog kojih se mijenjao svijet, odnosno o epidemijama i pandemijama kroz povijest.
Dr. sc. Kornelija A. Giunio, muzejska savjetnica, govorila je o povijesti s posebnim naglaskom na bolesti koje su obilježile pojedina razdoblja.

Petak, Veljača 5, 2021 15:51

Jučer se u Maloj dvorani HNK Zadar pila kavica sa svestranim i itekako humorističnim glumcem Ivanom Ožegovićem.
Premda se okupio manji broj ljudi, bila je »domaća« atmosfera te se publika rado uključivala u razgovor ugodni. Moderator je bila Doris Babić.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 19:34

Zbog epidemiološke situacije u zemlji i Europi koncert iz ciklusa Zadarskog komornog orkestra planiran za 8. veljače odgađa se za travanj. Točan termin objavit će se naknadno.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 15:25

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Zadarske županije koji je na sjednici 12. ožujka lani, donio preporuku za otkazivanje svih javnih, kulturnih i ostalih okupljanja, mi smo nastavili svoj rad putem društvenih mreža. U suradnji sa zadarskom Gradskom knjižnicom, naši su glumci - lutkari čitali slikovnice za djecu koje su odabrali i preporučili knjižničari. Lani je tako pročitano 57 slikovnica, a suradnja je započela 19. ožujka.

Utorak, Veljača 2, 2021 19:32

Likovna udruga Art - Forum - Zadar okupila je 30 umjetnika i umjetnica koji su htjeli darivanjem svojih likovnih djela ostvariti humanitarnu akciju naziva »Humanost na djelu«.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 19:42

Muzej antičkog stakla u Zadru sudjelovao je u 16. Noći muzeja, popraćenoj epitetom »digitalna«.
Ove je godine pripremio dvije nove virtualne izložbe, dvije projekcije filma, kao i bogatu nagradnu lutriju, a sve je dostupno putem muzejskih društvenih mreža, službene web stranice i You Tube kanala.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 19:37

I ove godine odjeli i stručne službe Narodnog muzeja Zadar pripremili su bogat program za Noć muzeja koja se ove godine održavala u petak, 29. siječnja 2021. Dio programa koji se odnosi na izložbe i stalne postave odvijao se na klasičan način te bio otvoren za posjetitelje od 18 do 22 sata i to prostori Kneževe palače i Gradske lože. Osim programa u statici, Narodni muzej dio je programa predstavio na digitalnim platformama.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 14:59

Održana je prva digitalna Noć muzeja za koju je Arheološki muzej Zadar pripremio različite sadržaje te prilagodio postojeće novom načinu komunikacije. Tako su posjetitelji pobliže upoznavali kulturnu baštinu pomoću Facebook i You Tube stranice Muzeja.
Igrom do znanja složili su prvu digitalnu 3D slagalicu, digitalnu repliku drvene didaktičke igračke, a riječ je o maketi crkve sv. Donata, simbola Zadra.

Subota, Siječanj 30, 2021 10:22

U Kneževoj palači otvorena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih radova "Humanost na djelu – 2021."

Subota, Siječanj 30, 2021 10:10

Zadarska je publika u četvrtak uživala u predstavi »Instrukcija’’, autorskom projektu Lovre Ivankovića izvedenom na daskama HNK Zadar, a nastalog prema motivima teksta francusko-rumunjskog pisca, predstavnika teatra apsurda Eugéna Ionesca. Riječ je o komičnoj drami u kojima su glavni likovi profesor i učenica. Ovo apsurdno djelo grotesknog je karaktera s elementima nasilja, kako intelektualnog, tako i fizičkog.

Stranice