Magazin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 16, 2022 18:30

Dok birate što ćete obući, obratite pozornost na neke signale koje vam tijelo šalje kada vam je ono što nosite preusko. Bilo da se radi o uskim hlačama, trapericama, naramenicama, grudnjacima ili tajicama, nikad se ne smije prijeći granica “preuskih” zbog čega možete naići na nekoliko problema koje ne smijete zanemariti.

Utorak, Kolovoz 16, 2022 15:45

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, na crnu listu stavila je 18-godišnjeg putnika na točno 5 godina zbog slanja fotografija rušenja zrakoplova drugim putnicima netom pred polijetanje leta iz Rotterdama za Zadar, javlja Croatian Aviation.

Utorak, Kolovoz 16, 2022 12:37

Glumica Amber Heard angažirala je novi odvjetnički tim koji će ju zastupati tijekom procesa žalbe na presudu u suđenju s bivšim suprugom Johnnyem Deppom.

Nakon šestotjednog suđenja, u kojem je porota presudila kako je članak objavljen 2018. u Washington Postu, u kojem se glumica postavila kao javna osoba koja zastupa žrtve obiteljskog nasilja, oklevetao njezinog bivšeg supruga Johnnya Deppa.

Utorak, Kolovoz 16, 2022 11:09

Američkom glumcu, redatelju, dramskom piscu i autoru Jesseju Eisenbergu, nominiranom za Oscara®, sinoć je uručeno Počasno Srce Sarajeva, 28. Sarajevo Film Festivala.

Utorak, Kolovoz 16, 2022 08:32

Dugotrajna koncentracija obično nas čini umornima, iako se ne bavimo tjelesnom aktivnošću i znanstvenici su sada pronašli mogući razlog i otkrili kako mentalni umor može utjecati na donošenje odluka.

Tijekom intenzivnog višesatnog mentalnog napora neurotransmiter glutamat nakuplja se u dijelu mozga, poznatom kao prefrontalni korteks, utvrdio je znanstveni tim predvođen Antoniusom Wiehlerom iz bolnice Pitie-Salpetriere u Parizu.

Utorak, Kolovoz 16, 2022 08:28

Žene s vegetarijanskom prehranom imaju veći rizik od loma kuka u kasnijoj životnoj dobi, pokazuje nova studija.

Znanstvenici su objavili da vegetarijansku prehranu "često prati manji unos hranjivih tvari koje su povezane sa zdravljem kostiju i mišića" nakon što je njihova studija otkrila da vegetarijanke imaju 33 posto veći rizik od prijeloma kuka u usporedbi sa ženama koje redovito jedu meso.

Ponedjeljak, Kolovoz 15, 2022 22:00

Sve češće govorimo o emocionalnoj inteligenciji i tome kako ona može pridonijeti boljoj kvaliteti života, ali i boljim osobnim i profesionalnim odnosima.

Ali što je to i kako ju prepoznati?

Ponedjeljak, Kolovoz 15, 2022 16:15

U sliku sjajnih turističkih rezultata ostvarenih na području Gorskog kotara u dosadašnjem tijeku ove godine uklapa se i Nacionalni park »Risnjak«. Štoviše, ti su rezultati po postocima još i bolji od goranskog te, još i više, hrvatskog prosjeka, govori nam ravnatelj NP »Risnjak« Mario Antolić.

Ponedjeljak, Kolovoz 15, 2022 15:00

Nakon što se 15. kolovoza 2019. godine u moru pred plažom Igralište na riječkoj Kantridi ukazala Gospa od supa, veslajući na supu i mašući vjernicima, svake se godine na istom mjestu, na blagdan Vele Gospe, obilježava ovo ukazanje i slavi „Gospa od supa“, piše Novi lis.

Ponedjeljak, Kolovoz 15, 2022 10:22

Ako i postoji nešto umirujuće i olakšavajuće u toplinskim valovima i ekstremnim temperaturama ovo ljeto u Hrvatskoj, onda je to dojam da bar noći nisu nepodnošljivo vruće što možemo osjetiti i ovih dana, piše Novi list.

Stranice