Magazin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 25, 2020 16:15

U nedjelju, 23. veljače sa trajektnog pristaništa krenula je tradicionalna maškarana povorka obalom i gradskim ulicama u pravcu trga, pijace.

Nedjelja, Veljača 16, 2020 12:15 1

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ni u 86. godini života nije izgubio na svojoj prepoznatljivoj lucidnosti i sebi svojstvenom humoru. Susreli smo se nedavno na zadarskom području, u društvu dugogodišnje tajnice njegova ureda, gospođe Mirjane, te dvoje-troje njegovih prijatelja i započeli onako laganu ćakulu uz kavu.

Subota, Veljača 15, 2020 17:15

U povodu Valentinova, biogradska Udruga Nada u suradnji s Obrtničkom školom Gojka Matuline Zadar u Lovačkom domu Jarebica na Jankolovici iznad Biograda, priredila je dobrotvornu akciju pod nazivom »Umirovljenicima na dar za Valentinovo«.
Drago nam je da smo uspjeli zainteresirati naše sugrađane starije životne dobi za ovu akciju, kazala je Ivana Stamičar predsjednica Udruge Nada koja broji preko 200 članova iz Biograda na Moru, od čega je oko 70 aktivnih.

Petak, Veljača 14, 2020 20:30

Točno u 11 sati, prvi čovjek Zadra Branko Dukić na balkonu gradske uprave predaje ključeve grada novom gradonačelniku, a to će značiti samo jedno: ne, nisu bili prijevremeni izbori za koje nismo čuli ili znali, već grad preuzimaju maškare! Kako je to na maškarama red i običaj, na vlast dovode svoga čovjeka koji će im dati alibi za sva ludovanja, podvale i podmetanja koja pripremaju u ovo karnevalsko vrijeme.

Petak, Veljača 14, 2020 17:00

 Josip Milković, 26-godišnji zadarski student iz Vrlike, dobitnik je nagrade Ponos Hrvatske, a zaista i može biti na ponos i Vrlici i Zadru i cijeloj Hrvatskoj. Josip je prije četiri godine kao kadet Hrvatske vojske na izobrazbi za časnika prilikom vježbe na vojnom vježbalištu Cerovac kraj Karlovca teško stradao od eksplozivne naprave.

Srijeda, Veljača 12, 2020 22:15

Najjača bomba u sklopu Zadarskog karnevala bit će nastup velike popularne zvijezde Rite Ore! S obzirom da je prošlogodišnji koncert bio tako uspješan (ili neuspješan), vjerujem da ćete i ovaj put popratiti sva zbivanja oko ovog koncerta, započeo je u šaljivom tonu konferenciju za medije o Zadarskom karnevalu Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Grada Zadra.

Srijeda, Veljača 12, 2020 12:30

U Zadru postoji Trg Petra Zoranića, a postoji i kip Petra Zoranića. A zašto se kip Petra Zoranića nalazi na Trgu sv. Krševana, a ne na »svome« trgu, teško je dokučiti logične i razumne razloge ove urbane parodije.

Utorak, Veljača 11, 2020 15:15

Najstariji Bokanjanin, Krševan Meštrović danas navršava 101. rođendan. Možda bi to bila i sasvim obična priča o nekom čovjeku koji je doživio zavidan broj godina da nije riječ o Meštroviću koji je kroz cijeli svoj životni i radni vijek prkosio zakonima prirode i odlučio živjeti i onda kada su ga svi otpisali, jer se rodio kao nedonošče davne 1919. godine.

Petak, Veljača 7, 2020 21:30

Izašao je osmi broj Lanterne, Glasnika Sveučilišta u Zadru, u kojemu se obrađuju teme iz sveučilišnog života. Uz prikaz redovitih događanja Lanterna donosi intervjue s prof. Jean-Marc Ogierom, rektorom Sveučilišta La Rochelle, partnerom zadarskog sveučilišta u mreži EU-CONEXUS, prof. dr. sc. Anitom Vulić-Prtorić s Odjela za psihologiju, izv. prof. dr. sc. Jadrankom Stojanovski s Odjela za informacijske znanosti, prof. dr. sc. Iris Tićac s Odjela za filozofiju...

Petak, Veljača 7, 2020 18:15 1

Ipak nije »strašna gnjavaža u životu doživjeti stotu...«, kako kažu riječi popularne pjesme, jer doživjeti sto godina života prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to Evi Avramović rođenoj 5. veljače 1920. u Zapuntelu na otoku Molatu, koja je u Domu za starije i nemoćne Ivan Pavao II. u Biljanima Donjim u srijedu navečer proslavila stoljeće života, nevjerojatnih 100 godina.

Stranice