Magazin

Ponedjeljak, Lipanj 7, 2021 14:21

Po našoj standardnoj krilatici "Misli globalno - pij (djeluj) lokalno", nakon navođenja i opisa najzastupljenijih vinskih sorti na svijetu, potom u Hrvatskoj stižemo do najzastupljenijih grožđa i vina u Zadarskoj županiji. Dok su svjetski podaci precizni, Hrvatski već na "koliko-toliko", ovi zadarski, u slijedu hrvatskih, spadaju u najkošmarnije. No, vjerojatnija je točnost sortimenta, od samih podataka o površinama vinograda i proizvodnji vina.

Ponedjeljak, Lipanj 7, 2021 14:18

Uz 10 upisanih prirodnih i kulturnih dobara na Listi svjetske baštine Unesco-a u Hrvatskoj (Plitvička jezera, Povijesna jezgra Splita s Dioklecijanovom palačom, Grad Dubrovnik, Episkopalni kompleks Eufrazijeve bazilike u Poreču, Povijena jezgra Trogira, Katedrala sv Jakova u Šibeniku, Polje (hora) Starog grada na Hvaru, višenacionalni upis Stećci - Srednjovjekovni nadgrobni spomenici (dva lokaliteta), multinacionalni upis Venecijanski obrambeni radovi u 16. i 17.

Četvrtak, Svibanj 20, 2021 14:23

S obzirom na najnovije trendove i tehnološke mogućnosti predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Parizu je odlučilo organizirati ciklus virtualnih interaktivnih radionica u obliku »škola kuhanja« za najznačajnije francuske influensere i novinare specijalizirane za putovanja i gastronomiju, i to predstavljanjem ponude tri hrvatske turističke regije - Zadarske, Istre i Dubrovnika s fokusom na bogatu lokalnu gastronomiju i pripremu tipičnog jela i degustaciju lokalnog vina.

Utorak, Svibanj 18, 2021 11:30

Nakit Muzeja antičkog stakla Zadar dio je kolekcije LookBook, koju organizira portal Moda.hr. Unikatna replika antičke ogrlice od staklenih perli, koju je izradila majstorica stakla Antonija Gospić, bit će predstavljena uz još 66 hrvatskih dizajnera nakita.

Nedjelja, Svibanj 9, 2021 10:18

Udruga autizam Zadar u suradnji sa zadarskom dizajnericom Ivanom Bičanić vrijedno je radila kako bi osmislila predivnu i jako posebnu žensku torbu.
Riječ je dakle o humanitarnoj torbi čiji kupci daju svoj doprinos i pomažu podići svjesnost o stanju neurorazličitosti.

Petak, Svibanj 7, 2021 10:17

Unatoč pandemiji korona virusa koja još traje, Turistička zajednica Zadarske županije je tijekom travnja i svibnja ipak nastavila s redovitim aktivnostima organizacije studijskih putovanja stranih novinara, blogera i agenata, a koje su u prošloj godini bile gotovo u potpunosti obustavljene zbog nemogućnosti putovanja.

Utorak, Svibanj 4, 2021 14:49

Danas, 4. svibnja s početkom u 11 sati, u Gospiću je održana svečanost povratka spomenika Nikoli Tesli uz predstavljanje novog Trga Nikole Tesle. Ispred Kulturno-informativnog centra u Gospiću danas je održana dugo očekivana svečanost povratka spomenika Nikole Tesle u Gospić.

Utorak, Svibanj 4, 2021 14:44

Humanitarnom akcijom 1100 kilometara za 1100 terapija Daniel i Ranko planinareći već više od mjesec dana prikupljaju novac za dječje terapije.

Subota, Svibanj 1, 2021 14:00

Stvaranje koje je Bog započeo nastavlja se u vremenu i prostoru. U središtu toga čina je čovjek koji je radom usmjeren na Stvoritelja. Ako bi se rad odvojio od Stvoritelja, čovjek (radnik) postao bi rob onoga što stvara.

Petak, Travanj 30, 2021 14:53

Jeste li znali.... da je pri kraju 1918. godine u svijetu, pa tako i u našem gradu pandemija smrtonosne Španjolske gripe bila na svom vrhuncu. Ta opaka bolest kod nas zvana »španjola«, odnijela je do kraja prve četvrtine prošlog stoljeća oko 50 milijuna života i zahvatila trećinu planeta, dodatno opterećujući ionako već teško stanje u svijetu uzrokovano posljedicama Prvog svjetskog rata.

Stranice