Nin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Studeni 11, 2021 14:24

U Muzeju ninskih starina otvorena je izložba »Pokaži mi iz čega jedeš i otkrit ću tko si«. Prigodom otvorenja izložbe okupljene je pozdravio voditelj Odjela »Muzej ninskih starina« Vladimir Kusik. Izložbu je predstavila muzejska pedagoginja Arheološkog muzeja Zadar Jelena Vekić Bašić, koja je ujedno i autorica likovnog postava izložbe.

Subota, Studeni 6, 2021 14:23

Virsko općinsko poduzeće Vodovod Vir i velika austrijska građevinska tvrtka Strabag AG potpisali su u Ninu ugovor o Projektiranju i gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda II. stupnja pročišćavanja za područje Nina, Privlake i Vrsi. Riječ je o ključnom segmentu projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin, Privlaka i Vrsi ukupne vrijednosti 551 milijuna kuna s PDV-om.

Utorak, Studeni 2, 2021 14:11

Mirjana Knežević, dugogodišnja djelatnica Grada Nina, zaslužna za organizaciju Kulturnog ljeta Grada Nina te mnoge socijalne programe, odlazi u mirovinu.
Kako se prisjetila za Zadarski list, prvi posao joj je bio u turističkoj agenciji Santourist Zadar gdje je deset sezona odradila kao turistički vodič za hrvatsko, njemačko i talijansko govorno područje.

Utorak, Listopad 12, 2021 13:43

Piše: Sanja STULIĆ

Petak, Listopad 1, 2021 13:32

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Nina sudjelovalo je 10 vijećnika, koji su uz kraće rasprave izglasali svih 16 točaka dnevnog reda. Jedna od točaka je bio i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2021.

Četvrtak, Rujan 30, 2021 14:21

Ove je godine Svjetski dan turizma održan pod temom Turizam za uključivi rast (engl. Tourism for Inclusive Growth). U Ninu je obilježavanje organizirano 27. i 28. rujna s programom Living history koji se koristi kao metoda interpretacije povijesne baštine. Koristeći suvremeni pristup pod motom Upoznajte povijest kraljevskog grada Ninadva su dana posvećena toj temi, a bile su dvije razine edukacije.

Petak, Rujan 24, 2021 14:15

I ove se godine Nin EDEN – europska destinacija izvrsnosti priključila akciji Zelena čistka te je obilježen Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) ekološko edukativnom akcijom uklanjanja sitnog otpada koji završi u grmlju ili po zelenim površinama uz priobalje. Akcija je održana u suradnji Turističke zajednice Grada Nina te nastavnika i učenika Osnovne škole Petar Zoranić Nin.

Petak, Rujan 24, 2021 14:00

Prvog dana jeseni koji je ove godine bio 22. rujna u crkvi Sv. Križa obilježen je festivalski dan »Sunčev pozdrav jeseni«. Tradicionalna je to suradnja organizatora Turističke zajednice grada Nina s Muzejem ninskih starina i Dječjim vrtićem Morska vila Nin. Do crkve jedinstvenog arhitektonskog stila došetala su vrtićka djeca, a glavice su im bile urešene krunom s oslikanim žutim krugom što je simboliziralo Sunce.

Ponedjeljak, Rujan 13, 2021 13:00

U Zatonu ovogodišnju odličnu turističku sezonu prate dobre najave za rujan, kaže nam direktor lokalne Turističke zajednice Ivan Miljković, kojeg smo, uz Franu Skoblara, direktora marketinga Turisthotela, koji upravlja Zaton Holiday Resortom, kontaktirali kako bi nam ispričali dojmove i rezultate ljetne sezone.

Četvrtak, Rujan 9, 2021 13:39

Na kratki odmor u EDEN Nin - europsku destinaciju izvrsnosti doletjela je bijela roda, strogo zaštićena vrsta. Ova ptica selica u Hrvatskoj je česti gost u panonskoj nizini i sjevernim kontinentalnim dijelovima Hrvatske, no u Ninu nije dosada zabilježena, bar ne zadnjih šezdeset godina. Neobičan posjet začudio je i obradovao Ninjane koji su i tako već navikli na razne vrste ptica u laguni.

Stranice