Novigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Ožujak 20, 2020 10:21

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježje kod zaseoka Baždarići u Paljuvu obilježena je 27. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Stipe Elkaza iz Kijeva, pripadnika 4. gbr Pume. Zbog samoizolacije župnika Novigrada i Paljuva molitva odrješenja na mjestu spomen obilježja u Baždarićima i sveta misa u ovdašnjoj crkvi Marije zaštitnice kršćana nije održana.

Utorak, Veljača 25, 2020 16:39

PRIDRAGA - Filip Zubčić, naš vrhunski skijaš koji je prije par dana osvojio utrku veleslaloma na Svjetskom kupu u Japanu, ne vuče podrijetlo iz Pridrage!

Srijeda, Veljača 19, 2020 07:45

U skučenom prostoru Općinske vijećnice Općine Novigrad jučer je održana završna konferencija projekta »Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta za Općinu Novigrad (Novigrad, Paljuv, Pridraga)« koje je izgrađeno na lokaciji Badanj uz županijsku cestu Ž6022 iz pravca Paljuva, nekoliko stotina metara od raskrižja ceste Novigrad -Pridraga i novigradskog groblja.

Ponedjeljak, Veljača 10, 2020 17:45

Svečanom manifestacijom prepunom emocija i ponosa, topovskim udarima Pucačkog društva Ban Butko Kurjaković s tvrđave Fortica, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Novigradu i Paljuvu je dvadeset i četvrti put zaredom obilježena 27. obljetnica Vojno-redarstvene akcije Maslenica, ratnog pakla tijekom obrane Novigrada i zadarskog zaleđa.

Ponedjeljak, Siječanj 20, 2020 11:30

Prije 27 godina, 22. siječnja 1993. godine, započela je jedna od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a, operacija Maslenica, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata. U povodu višednevnog obilježavanja godišnjice oslobodilačke akcije Maslenica Udruga Žene u Domovinskom ratu već 12 godina organiziranju molitvenu hodnju »Koracima nade u istinu« od Zelenog hrasta do spomen obilježja poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Pridrazi.

Utorak, Prosinac 24, 2019 17:00

Na tradicionalnom božićnom koncertu koji se već niz godina uz prigodni domjenak i ugodno blagdansko druženje za mještane i njihove goste održava pod pokroviteljstvom Općine Novigrad nastupali su KUD Baul iz Petrčana i Ansambl Ars Cantabile iz Zadra te mlada mještanka Dora Baraba koja je, uz vođenje programa, recitirala prigodne autorske tekstove i pjesme.

Utorak, Prosinac 3, 2019 19:00

Raskošnim vatrometom i paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu na trgu Pod lipan počeo je Novski advent. Četvrtu godinu zaredom, otkad vesele adventske zabave organiziraju novigradski volonteri, trg Pod lipan je s početkom adventa zasjao u blagdanskom ozračju.

Petak, Rujan 20, 2019 09:20 1

Prije 28 godina, 21. rujna 1991., Ivica Bilan iz Vodica svojom je kamerom snimio legendarnog hrvatskog branitelja Filipa Gaćinu (23) iz Primoštena Burnog Bilini, kako iz sveg glasa oduševljeno viče: »Obadva, oba su pala« i tako ovjekovječio jednu od najpoznatijih epizoda Domovinskog rata i trenutak obrane Šibenika koji je ušao u legendu. Njegov glas postao je otpor srpsko-četničkoj agresiji, svojevrsna prekretnica Domovinskog rata.

Utorak, Rujan 10, 2019 10:51

Proteklog vikenda, od 6. do 8. rujna, u Novigradu dalmatinskom održao se 33. susret hrvatskih mjesta koja u svojem nazivu imaju ime Novigrad: Novigrad Podravski, Novigrad na Dobri iz općine Netretić u Karlovačkoj županiji, istarski Novigrad-Cittanova, te Novigrad dalmatinski.

Ponedjeljak, Kolovoz 12, 2019 15:09

Ugodno strujanje čistog morskog zraka, ukusne riblje delicije i domaća glazba pravi su recept za najbolje ribarske fešte. U jedinstvenom ugođaju Dalmacije podno tvrđave Fortica iz Xlll. stoljeća Općina Novigrad i Turistička zajednica već dvadeset godina na obali uz Novigradsko more organiziraju jednu od najboljih ribarskih fešta s hrvatske strane Jadrana - Novigradsku ribarsku noć.

Razgrabljene morske delicije

Stranice