Novigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Studeni 12, 2021 12:10

U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, u Knjižnici i čitaonici Novigrad, održana su dva zanimljiva događaja - predstavljanje knjige Haker Marilene Dužman te kreativna radionica i pričaonica za djecu.

Srijeda, Studeni 10, 2021 13:49

Osam nezaposlenih žena dodijeljena su u utorak u Novigradu uvjerenja o osposobljavanju za zvanje gerontodomaćica, nakon što su uspješno završile edukaciju. Dodjela uvjerenja provedena je u okviru projekta Pomozimo zajedno, programa "Zaželi- program zapošljavanja" čiji je korisnik Općina Novigrad, a provodi ga u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ)- Područnim uredom Zadar i Centrom za socijalnu skrb Zadar.

Petak, Listopad 29, 2021 14:13

Novigradski govor s očuvanom čakavskom akcentuacijom proglašen je nematerijalnim kulturnim dobrom te je ušao u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.
Proceduru je prije više godina potaknuo Plamenko Anzulović, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva Novigrad, uz pomoć Petre Bolanče, direktorice Turističke zajednice općine Novigrad. Vijest da je odobren upis u Registar, obradovala je Novljane.

Subota, Rujan 25, 2021 14:10

Završetak turističke sezone otvorio je radove na novigradskoj plaži. Načelnik Joso Klapan otkrio nam je planove oko uređenja.

- Čekali smo kraj sezone da bismo nastavili uređivati plažu. Nismo htjeli započeti prije ljeta kako ne bismo ušli u sezonu. Očekivano trajanje radova je do kraja 11. mjeseca, možda malo dulje, započinje Klapan i dodaje kako su datum početka radova dogovorili s turističkim objektima.

Ponedjeljak, Rujan 20, 2021 10:45 1

Prije 30 godina JNA i srpski pobunjenici pokrenuli su opći napad na Šibenik. No, u Rujanskom ratu herojskom borbom zaustavili su ih hrvatski branitelji. Nakon tjedan dana oslobodili su Šibenski most, potisnuli agresora i spriječili planove da presijeku Hrvatsku.

Petak, Kolovoz 20, 2021 14:09 2

Turistička zajednica Općine Novigrad izvijestila je na Facebooku kako su u tijeku određene aktivnosti za sprječavanje daljnjeg propadanja kapele sv. Nikole, mjesnog povijesnog spomenika.

Četvrtak, Kolovoz 12, 2021 10:30

U Novigradu je u parku iza zgrade Općine, održana izložba naziva »Tri mora kroz fotoobjektiv« u sklopu projekta OTARNOS - Očuvanje Tradicije Akvakulture Ribarstva Novigrada Obrovca i Starigrada.

Utorak, Kolovoz 10, 2021 13:36

U Novigradu je u petak održana večernja izložba fotografija »Tri mora kroz fotoobjektiv« u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).
Nositelj projekta je udruga Društvo istraživača mora – 20.000 milja, a partneri na projektu su Općina Novigrad i Srednja škola Obrovac.
Izložba je postavljena u parku iza zgrade Općine te je privukla mnoge mještane i posjetitelje Novigrada.

Ponedjeljak, Kolovoz 2, 2021 10:03

Shodno epidemiološkim mjerama zaštite od širenja koronavirusa, ali s vidnim ponosom svih sudionika, svečano je obilježena 30. obljetnica prevoženja 170 hrvatskih branitelja 4. gardijske brigade Zbora narodne garde s opremom iz Novigrada u Kruševo brodovima novigradskih ribara.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 11:15

Komadići Novigrada obojenog posebnim i nesvakidanjim stilom mlade novigradske slikarice Dajane Pavasović postavljeni su na izložbi u prostoru informativnog centra Kula Buta u Novigradu.
Dajana, koja dolazi iz malog gradića Novigrad Dalmatinski, a trenutačno živi u Zadru ispričala je kako se razvijala njena ljubav prema umjetnosti i gdje pronalazi inspiraciju.

Stranice