Novigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 4, 2021 10:02

Novigradska djeca s košaricama bacaju cvijeće ispred Presvetog, crkveni pivači pjevaju na tradicionalan novigradski način, riva je okupana mirisom cvijeća, ružmarina i tamjana. Nakon što su vjerski obredi i običaji dugo bili ograničeni epidemiološkim mjerama, jučer je na blagdan Tijelova, u Novigradu održana sveta misa i procesija s Presvetim.

Četvrtak, Svibanj 20, 2021 14:21

Turistička zajednica Općine Novigrad u suradnji s igraonicom Hlapić obilježila je nekoliko nedavnih, za ekologiju važnih dana - Dan planeta Zemlje, Dan ptica selica, a sve nastavno na Greenpeaceovu akciju Zazeleni grad.

Subota, Ožujak 20, 2021 15:30 1

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju kod zaseoka Baždarići u Paljuvu obilježena je 28. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Stipe Elkaza iz Kijeva, pripadnika 4. gbr Pume. Molitvu odrješenja je predvodio o. Josip Galić, župnik Novigrada i Paljuva.

Ponedjeljak, Ožujak 8, 2021 12:00 1

Osim što je ovo područje prepuno tradicije, zamamne gastronomije i prirodnih ljepota, Zadarska županija krije prave potencijale kad je riječ o poduzetničkim pothvatima. Jedan od njih je i Općina Novigrad, koja u posljednjih nekoliko godina nudi bezbroj mogućnosti za sve one koji u budućnosti žele ubirati plodove gospodarskog procvata.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 12:31 1

Korona, orkanski udari bure i temperatura ispod nule spriječili su održavanje prigodnog dječjeg programa, nastup klape i topovske udare Pucačkog društva Ban Butko Kurjaković s tvrđave Fortica, ali nisu zaustavili, već tek su razrijedili program svečane manifestacije na kojoj se s vidnim emocijama i ponosom, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom u Novigradu i Paljuvu obilježila 28.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 17:03

Pomoć za ljude na područjima pogođenim razornim potresom jučer i danas prikuplja se i diljem Općine Novigrad. Prostorije Općine u samom Novigradu punile su se jučer od jutra, kao i one u kripti Gospe od Ružarija u Pridragi te u bivšem dućanu u Paljuvu. Nakon jučerašnjeg, više nego uspješnog dana, prikupljanje se nastavja danas na istim lokacijama u vremenu od 10 do 13 sati.

Srijeda, Listopad 7, 2020 16:45

Usprkos nepovoljnom vremenu u organizaciji ŠRD-a Sipa Benkovac održano je tradicionalno natjecanje u panuli, 21. Kup Karinskog i Novigradskog mora. Ovogodišnjem natjecanju pristupilo je 18 ekipa.

Subota, Kolovoz 1, 2020 20:11 1

U Zavičajnoj zbirci Novigrad jučer je u organizaciji Sveučilišta u Zadru i Općine Novigrad održan znanstveni skup "800 godina od obnove rimske kule i prvog spomena imena Novigrad u pisanim izvorima". Riječ je o nastavku sustavnih istraživanja koja su dovela do objavljivanja monografije "Novigrad nekad i sad" 2016. godine, a nakon ovog skupa do kraja godine očekuje se objavljivanje nove.

Četvrtak, Srpanj 30, 2020 20:50 1

Međunarodni znanstveni skup Osamsto godina od obnove rimske kule i prvog spomena imena Novigrad u pisanim izvorima započinje danas izložbom u Knjižnici i čitaonici Novigrad.
Izložba se održava u organizaciji Zavičajne zbirke Novigrad i Knjižnice u povodu 150 godina od prvog poštanskog ureda u Novigradu. Dvije velike obljetnice dodatno su valorizirane objavom prigodne poštanske markice sa slikom Novigrada.

Četvrtak, Srpanj 30, 2020 13:38

Shodno epidemiološkim mjerama zaštite od širenja koronavirusa skromnije nego proteklih godina ali s vidnim ponosom svih sudionika svečano je obilježena 29. obljetnica prevoženja 170 hrvatskih branitelja 4. gardijske brigade Zbora narodne garde s opremom iz Novigrada u Kruševo brodovima novigradskih ribara.

Stranice