Općine

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 12:31 1

Korona, orkanski udari bure i temperatura ispod nule spriječili su održavanje prigodnog dječjeg programa, nastup klape i topovske udare Pucačkog društva Ban Butko Kurjaković s tvrđave Fortica, ali nisu zaustavili, već tek su razrijedili program svečane manifestacije na kojoj se s vidnim emocijama i ponosom, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom u Novigradu i Paljuvu obilježila 28.

Petak, Veljača 12, 2021 14:45 1

Završen je projekt izgradnje moderne ceste s nogostupom kroz Sikovo, općinsko naselje u zaobalju Općine Sveti Filip i Jakov.
- Riječ je o sanaciji dijela ceste, tri autobusna ugibališta i izgradnji nogostupa kroz Sikovo, od Prtenjača do raskrižja za Lužine u duljini od preko 1.300 metara. Vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna, kazao je načelnik Zoran Pelicarić - Peco.

Petak, Veljača 12, 2021 14:30

Radovi na novom dječjem vrtiću s jaslicama kod osnovne škole i športske dvorane u Sukošanu, te na vatrogasnom domu općinskog DVD-a nasuprot Križa, puta za Peljušićeve i Ćosićevog gradilišta na zapadnom ulazu u Debeljak, moglo bi se reći, ušli su u završnu fazu.
- Situacija s koronom nije zaustavila ali je nešto usporila radove na ova dva velika, za općinske žitelje značajna projekta, kazao je Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan.

Četvrtak, Veljača 11, 2021 13:00

U zadarskom zaobalju u tijeku je provedba regionalnog vodoopskrbnog sustava Podvelebitski pravac koji je proteže kroz Podgorje podno Velebita, na području Općine Starigrad u Zadarskoj županiji i Općini Karlobag u Ličko-senjskoj županiji. Riječ je o projektu Hrvatskih voda i zadarskog Vodovoda, te Starigrada i Karlobaga.

Utorak, Veljača 9, 2021 14:21

Demografska revitalizacija je pitanje od najveće važnosti za opstanak i budućnost, kako Hrvatske tako i ravnokotarske Škabrnje, tragično stradale u Domovinskom ratu. Poglavito se to odnosi na stanove za obitelji, osobito mlade, i pronalaženju slobodnog zemljišta za stambenu izgradnju.

Utorak, Veljača 9, 2021 14:01

Kroz dugo razdoblje uzgoja maslina se kao kultura na ovim prostorima zadržala zahvaljujući svojoj velikoj regenerativnoj sposobnosti. Zima je vrijeme za obnovu starih i zapuštenih maslina, stradalih od studeni i požara.

Ponedjeljak, Veljača 8, 2021 12:15

U povodu najave funkcionalnog spajanja triju susjednih općina u našoj županiji, Starigrada, Jasenica i Posedarja, prvog uopće u Republici Hrvatskoj u kojoj je ustrojeno ukupno 555 jedinica lokalne samouprave (428 općina, 127 gradova te 20 jedinica područne, regionalne samouprave) te o postignućima u prošloj godini i planovima Općine Starigrad u ovoj godini, razgovarali smo s načelnikom Krstom Ramićem.

Utorak, Veljača 2, 2021 15:51

U Športskom centru Vlačine u Škabrnji, na bivšem velikom odlagalištu smeća tijekom obnove nakon Domovinskog rata i na aerodromu iz Drugog svjetskog rata, završena je izgradnja teniskog igrališta s umjetnom travom i košarkaškog igrališta s gumiranom podlogom.
- Za umjetnu travu i gumiranu podlogu za tenisko i košarkaško igralište putem EU operacije 7.4.1. dobiveno je 400.000 kuna, kazao je Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja (Škabrnja, Prkos).

Petak, Siječanj 29, 2021 21:15

Priča o ravnokotarskoj Škabrnji priča je o opstojnosti, simbolu stradanja, patnje i ponosa, ali i priča o prosperitetnoj budućnosti.
- Nakon nepredviđenih okolnosti zbog stečaja dvije tvrtke koje su radile izgradnji zgrade Općine Škabrnja s memorijalnim centrom, spomen sobom s imenima poginulih branitelja i civila Škabrnje, radovi na završnoj fazi započinju naredni tjedan,najavio je Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja (Škabrnja, Prkos), te nastavio:

Petak, Siječanj 29, 2021 21:05

Hrvatska povijest je prepuna značajnih događaja i osoba koje su zaslužne da im se podignu spomenici. U Općini Zemunik Donji to itekako podržavaju, u centru općinskog središta u ljeto 2018. godine je otvoren središnji trg koji nosi ime dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika RH i HDZ-a. Trg će uskoro dobiti i zemunički sin Ivan Prenđa, blagopokojni zadarski nadbiskup.

Stranice