Općine

Ponedjeljak, Svibanj 2, 2022 08:33

Povodom 1. svibnja i dolaska većeg broja gostiju Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag pripremili su zanimljiv program za prošli vikend koji je održan na glavnom gradskom trgu u Pagu pod nazivom »1. maja na Pijacu«.

Ponedjeljak, Svibanj 2, 2022 08:31

U cilju obogaćivanja ponude u predsezoni, koja doživljava uspjeh nakon dvije sušne godine, TZ općine Pakoštane osmislila je tradicionalnu manifestaciju Prvosvibanjski zalogaj koji nudi spoj gastro užitaka i sportskih trenutaka. Ujedno se time i obilježava Međunarodni praznik rada.

Subota, Travanj 30, 2022 12:49

Centar slikovitog Sv. Filipa i Jakova i predivan ambijent Ilirijinog hotela Villa Donat, nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa i epidemioloških mjera po 20. put je postao veliki vrtni centar, okupljalište svih obožavatelja prirode, proljeća i zabavnog programa. Spektakularnom svečanošću otvoren je 20. Festival cvijeća Zadarske županije, najveći i najznačajniji festival cvijeća na ovim prostorima koji traje do nedjelje, 1. svibnja 2022.

Subota, Travanj 30, 2022 10:14

Javnost je prije nekoliko dana ostala zgrožena fizičkim napadom sukošanskog župnika, don Domagoja Kelave na časnu sestru Anetu Anđelić koji se zbio na ulici u tome mjestu, pred očima šokiranih prolaznika. Bura reakcija ne stišava se ni dalje, a navedeni svećenik iz desetodnevnog zatvora, koji mu je odredio sudac Općinskog suda u Zadru, čeka završetak istrage.

Subota, Travanj 30, 2022 09:42

Općina Bibinje nastavila je s provođenjem uspješnog projekta ˝Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo˝. Starom – novom projektu dodana je brojka dva koja označava nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja projekta za koji je iz EU fondova Općina Bibinje osigurala 2.595.600,00 kuna.

Petak, Travanj 29, 2022 12:30

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o vuku u Poljicima i njegovom posjetu stadu ovaca koje je ostalo bez sedam janjaca, javio nam se Jurica Magaš, poljoprivrednik iz Posedarja sa sličnom pričom, ali s još većim gubicima. Naime, u proteklih četrdeset dana ostao je, kako kaže, bez osamnaest jarića i jedne koze, a za sve je kriv upravo - vuk.

Petak, Travanj 29, 2022 10:36

Nakon što se jučer proširila vijest o napadu sukošanskog svećenika Domagoja Kelave na časnu sestru, našu su reporteri otišli na mjesto događaja te se susreli s časnom Anetom u sukošanskom samostanu gdje je u službi s još jednom kolegicom. S njom su razgovarali prije priopćenja Nadbiskupije i službene izjave sa Suda.

Četvrtak, Travanj 28, 2022 17:39 1

Vijest o navodnom napadu svećenika na časnu sestru ispred župnog dvora proširila se kao munja među mještanima Sukošana ovog četvrtka. Prema riječima očevidaca koji su se zatekli na mjestu događaja, župnik don Domagoj Kelava, koji u toj župi služi deset godina, utorak je u večernjim satima u dvorištu župne kuće nasrnuo na časnu sestru Anetu, klanjateljicu krvi Kristove i zadao joj udarac šakom u lice od čega je ona pala na pod.

Utorak, Travanj 26, 2022 16:00

Mještani Poljica posljednjih nekoliko dana su, kako kažu, uznemireni i prestrašeni jer se u mjestu pojavio vuk. Jedna mještanka fotografirala ga je u neposrednoj blizini obiteljskih kuća, na ulazu u mjesto iz smjera Vrsi.

Ponedjeljak, Travanj 25, 2022 16:00

U povodu blagdana sv. Jurja, zaštitnika i naslovnika župe Vir, u petak navečer je u virskoj župnoj dvorani treću godinu za redom otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji umjetnika iz Hrvatske udruge kreativnih amatera (HUKA). Predsjednica udruge, Verica Kovač ističe kako su ove godine kroz radionicu obradili živote hrvatskih svetaca, blaženika i službenika.

Stranice