Otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Travanj 10, 2021 10:15

 Kandidat za načelnika Anđelo Palaškov, 27-godišnji magistar ekonomije iz Tkona, predstavio je Nezavisnu listu mladih općine Tkon i glavne smjernice za lokalne izbore koji će se održati 16. svibnja 2021. Pored načelničkog kandidata i nositelja Nezavisne liste mladih Anđela Palaškova tu su: Andrea Ugrinić Gotovina, Roko Pribilović, Lovre Smoljan, Dino Ugrinić, Mande Smoljan i Jelena Ugrinić.

Petak, Travanj 9, 2021 11:00

Projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna trenutačno se provode na otocima Ugljan i Pašman. Tim povodom župan Longin sa suradnicima je posjetio otočne općine gdje je s načelnicima obišao neke od radova. Zadarski list je već izvijestio o posjetu otoku Pašmanu.

Četvrtak, Travanj 8, 2021 12:01 1

Zadarski župan Božidar Longin u pratnji suradnika obišao je projekte lučke infrastrukture na otoku Pašmanu, novu trajektnu luku u Tkonu i rivu u Mrljanama, gdje su ga dočekali načelnici, tkonski Goran Mušćet i pašmanski Krešimir Ćosić sa suradnicima.
- Projekt Županijske lučke uprave Zadar luka Tkon na otoku Pašmanu prvi je od 28 projekata u Republici Hrvatskoj koji se financira bespovratnim sredstvima Europske unije. Vrijedan je preko 45 milijuna kuna, kazao je Božidar Longin.

Srijeda, Travanj 7, 2021 13:30

U redakciju Zadarskog lista stigla je informacije čitateljice Ele Smoljan o neprimjerenom ponašanju i problemima s ovisnosti o alkoholu svećenika A.J.S. (ime poznato redakciji, op.a.) iz župe Pohođenja Blažene Djevice Marije s otoka Molata. Kako navodi Ela Smoljan, spomenuti župnik, za kojeg se navodno zna da često uživa u alkoholu, šokirao je sve nazočne na nedavno održanom pogrebu njenom djedu na tome zadarskom otoku.

Petak, Travanj 2, 2021 10:06

Iz Javne komunalne ustanove Otok Pašman saznajemo da su njihovi djelatnici završili prvu fazu raščišćavanja puteva u nadležnosti Općine Pašman.

Naime, prva faza čišćenja se odvijala na području mjesta Ždrelac i Banj, a djelatnici JKU-a su raščistili cestu koja vodi do crkve na Bokolju u Banju u dužini 700 m, zatim cestu u naselju Gladuša u Ždrelcu kod mosta u dužini 850 metara te 550 metara dugu cestu uz more u uvali Ždrelašćica.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:06

Polako ulazimo u razdoblje turističke predsezone, a turista ni za lijek. Logično je da se ne može očekivati dolazak većeg broja turista, barem ne za predstojeće uskrsne blagdane, što zbog restriktivnih mjera koje su na snazi u Hrvatskoj, što zbog ograničenja putovanja u inozemstvu. Svaka se zajednica u Hrvatskoj, a napose u Dalmaciji, koja je gospodarski najviše ovisna o turizmu, mora prilagoditi novonastaloj situaciji.

Petak, Ožujak 26, 2021 13:41

Kada bi ova godina bila kao svaka druga, turistički bi se djelatnici širom dalmatinske obale ubrzanim ritmom pripremali za početak nove turističke sezone. Ali ove godine ništa nije kao prije. Pandemija koronavirusa ne jenjava, niti ima naznaka da će se to ubrzo dogoditi. Djelatnici u turizmu ulaze u još jedno neizvjesno poslovno razdoblje. Nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li nadolazeća turistička sezona potpuno podbaciti ili će se nešto moći spasiti.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:34

Na Zelenom otoku su postavljena dva velika rolo kontejnera i više spremnika za odvojeno skupljanje otpada u kojima mještani općine Pašman cijelu godinu mogu besplatno odlagati svoj otpad.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:26

Novom šetnicom će se značajno povećati sigurnost kretanja pješaka kao i ukupna turistička ponuda mjesta.
Iz Općine saznajemo kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo Odluku o dodjeli sredstava temeljem Javnog poziva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi za projekt: »Sanacija i uređenje pomorskog dobra-Dobropoljana II«, u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 14:15

Općina Pašman u otvorenom postupku javne nabave izabrala je izvođača radova na projektu »Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture«, nakon što je u roku za dostavu pristigla jedna ponuda.

Stranice