Otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Prosinac 28, 2021 14:05

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća Općine Pašman, žitelji otočnih naselja Kraj, Pašman, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac u novu godinu ulaze s najvećim proračunom do sad, teškim više od 36 milijuna kuna. Brojni projekti kojima će se dodatno podići kvaliteta života mještana planirani su za nadolazeće razdoblje u toj otočnoj općini koja prema popisu stanovništva iz 2011. godine broji nešto više od dvije tisuće stanovnika.

Nedjelja, Prosinac 19, 2021 11:52

Zadnje cijepljenje u ovoj godini na punktu u sportskoj dvorani područne škole u Kalima održano je u subotu, 18. prosinca.
Već uigrani timovi liječnica i medicinskih se sestara uspjeli su cijepiti čak 231 osobu, što je najveći odaziv u svih dosadašnjih šest akcija cijepljenja subotom tijekom studenoga i prosinca na ovom punktu.
Zahvaljujući dobroj organizaciji, nije bilo redova za cijepljenje, a ovaj otočni punkt se još jednom pokazao učinkoviti i svrsishodan.

Petak, Prosinac 17, 2021 14:22 1

Općina Tkon predstavila je 14. i 15. prosinca 2021. godine novi turistički itinerar baziran na pomorskoj baštini te prirodnim i povijesnim ljepotama mjesta. Na studijskom putovanju, turistički djelatnici, novinari i ostali zaljubljenici u pomorski turizam i baštinu imali su priliku upoznati Tkon te nove turističke proizvode nastale u sklopu projekta Arca Adriatica.

Ponedjeljak, Prosinac 13, 2021 13:49

Od zabrinutih stanovnika Kali dobili informaciju kako je sredinom studenog došlo do kvara na kanalizacijskim pumpama, što je dovelo do toga da su se fekalije izlijevale po ulicama.

Nedjelja, Prosinac 12, 2021 10:02

Zanimanje otočana za cijepljenjem protiv COVIDA-19, i dalje ne jenjava. Na već uhodanom punktu, u područnoj školi u Kalima, na otoku Ugljanu, unatoč lošim vremenskim prilikama i uz već velik broj procijepljenih, u subotu, 11. prosinca, cijepljenju se odazvalo 108 mještana Ugljana i Pašmana. Tako je do sada, u pet subotnjih ciklusa na ovom punktu, cijepljeno ukupno 748 otočana.

Petak, Prosinac 10, 2021 15:00

Blagdan svetog Nikole, u domaćem žargonu Mikula, svečano se obilježava na Dugom otoku u Luci, Salima i u Božavi. U Božavi i Luci sveti Nikola jedan je od zaštitnika mjesta. Na svečev blagdan svečano misno slavlje koje je predvodio fra Jakov Teklić organiziralo se u kapelici sv. Mikule, koja je 1926. godine izgrađena u njegovu čast. Ostali crkveni blagdani i nedjeljne svete mise održavaju se u crkvi svetog Stjepana Prvomučenika, glavnog nebeskog zaštitnika Luke.

Nedjelja, Prosinac 5, 2021 10:16

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, lider je hrvatske marikulture i jedna je od šest najvećih kompanija u uzgoju brancina i orade na svijetu. Uz stalan rast svih poslovnih pokazatelja, Cromaris je predvodnik industrije u očuvanju prirodnog okruženja i partnerskom odnosu prema zajednici u kojoj posluje. Pritom posebnu pozornost pridaje poticanju ekološke svijesti djece te podršci obrazovanju i usavršavanju u području marikulture i znanosti o moru.

Subota, Studeni 27, 2021 10:17

Nakon dvije iznimno uspješne vikend akcije cijepljenja protiv COVID-a 19, organizirano cijepljenje nastavljamo i ove subote, 27.studenoga, u područnoj školi u Kalima. Podsjetimo, u prve dvije akcije subotom, koje smo organizirali, cijepljeno je više od 300 stanovnika otoka Ugljana i Pašmana.

Utorak, Studeni 23, 2021 13:53

U luci Sali počeli su radovi unaprjeđenja lučke infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta je 90.554.459,65 kn, 85% sufinancira se iz EU fondova, a 15% sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
- Projekt je uspješno započeo. Postavljaju se potrebne oznake. Ogradili su dio koji se radi i sve ide po planu, rekao je Zoran Morović, načelnik Općine Sali dodajući da rok nije dug s obzirom na obujam radova.

Ponedjeljak, Studeni 22, 2021 14:26

U povodu 60. obljetnice smrti Ive Mašine koji je bio hrvatski mučenik, svjedok vjere i intelektualac, u Pučkom otvorenom učilištu »Dom na žalu« u Preku, rodnom mjestu Ive Mašine, održan je znanstveni skup na kojem je zadarski nadbiskup Želimir Puljić izlagao na temu »Hrvatski mladenački trolist početkom 20. stoljeća - Ivan Merz, Miroslav Bulešić i Ivo Mašina«.

Stranice