Otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Rujan 26, 2021 09:07

Udruga mladih »Kunjska dica« donirala je dva prijenosna računala područnoj školi Tkon koju pohađa 30 učenika, od koji je 9 prvašića.
- Udruga mladih ‘Kunjska dica’ organizira razne manifestacije u općini Tkon i time doprinosi razvitku društvenog programa mladih, kazao je Roko Pribilović.
Članovi udruge Dujo Bobić, Marin Smoljan i Roko Pribilović uručili su prijenosna računala učiteljima i učenicima te će taj način, kažu, unaprijediti obrazovni proces za učenike

Četvrtak, Rujan 23, 2021 11:51

Program Zadar Outdoor Festivala koji će se odvijati ovoga vikenda, 25. i 26. rujna na otoku Ugljanu predstavili su jučer na preškoj rivi Iva Bencun, direktorica Zadar Outdoor Festivala, Ivan Košta, direktor TZ-a Preko te Jure Brižić, načelnik Općine Preko.

Utorak, Rujan 21, 2021 10:21

Započinju radovi na projektu »Dogradnja gradske luke Sali na Dugom otoku« u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020., drugi poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog prometa koji za specifični cilj ima poboljšanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike. Projekt provodi Županijska lučka uprava Zadar.

Ponedjeljak, Rujan 20, 2021 13:52

Nastavljamo naš put po Zadarskoj županiji i dalje otkrivamo kako je turistička sezona prošla u mjestima i općinama te kakva su očekivanja za posezonu. Razgovarali smo s Marinom Belić Telac, direktoricom Turističkog ureda u Ugljanu.

Ponedjeljak, Rujan 20, 2021 13:50

Mladi arheolozi, predvođeni studentom Pijom Dominesom Peterom, istraživali su arheološke lokalitete na otoku Istu. Valja naglasiti da je to prvo sustavno istraživanje, a naši su otoci općenito slabo istraženi, premda bi arheolozima trebali biti itekako privlačni s obzirom na bogatstvo lokaliteta koje, odsječeni od svega, skrivaju.

Srijeda, Rujan 15, 2021 14:22

U Salima je u srijedu, 15. rujna poštanski ured 23281 Sali počeo s radom na novoj lokaciji, na adresi Sali II 74A. Stanovnici mjesta Sali od sada imaju poštanski ured u primjerenijem prostoru u kojem su im na dva šaltera osim poštanskih dostupne i osiguravateljske, telekomunikacijske, maloprodajne te dio bankarskih usluga.

Utorak, Rujan 14, 2021 13:30

Špica turističke sezone iznenadila je i otočke ugostitelje. Pandemija koronaviursa kod dijela turista promijenila je navike na odmoru, te su se oni odlučili za manje sredine. Otoci su u tom slučaju prva opcija za odmor. Tim smo povodom kontaktirali Ivanu Čarić, direktoricu Turističke zajednice Općine Sali.

Nedjelja, Rujan 12, 2021 10:47

Općina Kali u školskoj godini 2021./2022. sukladno Proračunu Općine Kali za 2021. godinu subvencionira nabavu školske opreme za učenike s prebivalištem u općini Kali s iznosom od 500 kuna po učeniku.
Zaključno s 8. rujna isplaćene su subvencije za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, a do kraja rujna isplata će se nastaviti za učenike viših razreda osnovne škole, i srednjih škola.

Petak, Rujan 3, 2021 12:08

Boravim na Ižu i sada, u 22.20 ne mogu spavati jer iznad mjesta leti avion koji očigledno pravi neke manevre. Nisam jedina, ima nas više, u različitim apartmanima i svi gledamo u zrak i čekamo da ovo prestane. Ova buka je u ovom tjednu svakodnevna, a danas već drugi ili treći put. To stvarno nije više normalno. Ako dolaziš na Iž, dolaziš po jednu stvar - mir. Tišinu. Iž je poznat po tome, da ‘nema ništa’, ali ipak je živ i ljubazan i pun ljudi koji uživaju baš u tom miru.

Srijeda, Rujan 1, 2021 13:57

U izvrsnoj organizaciji mješovite klape Školji i pod pokroviteljstvom Općine Tkon i Turističke zajednice u rustikalnom prostoru kod kapele sv. Ante opata, »50 metara od trajekta uzbrdo pa livo«, na oduševljenje zbog korone ograničenog broja publike, održao se 6. otočni susret klapa u Tkonu.

Stranice