Otoci

Utorak, Kolovoz 2, 2022 08:56

U mjesto Ugljan još se jednom vratio ŠUG – Sajam otočnih proizvoda, koji se održava već skoro cijelo jedno desetljeće.

Direktorica TZM Ugljan Marina Belić Telac kazala nam je kako su iznimno ponosni jer je svaki pojedinačni sajam do sada polučio jako veliki uspjeh.

Nedjelja, Srpanj 31, 2022 14:00

MLJUF, Mulinski ljetni unplugged festival, čije četvrto izdanje započinje s prvim danom kolovoza, druženje je koje svi žitelji zaseoka Muline mjesta Ugljan na tom otoku s nestrpljenjem iščekuju.

Trodnevni festival, uz dobre predstave i izvrsno druženje, prava je mala oaza kulture u malom mjestu na otoku Ugljanu. Njegova nam je začetnica Aleksandra Baman Višić kazala kako zapravo nikada nije niti imala čvrstu namjeru pokrenuti festival.

Petak, Srpanj 29, 2022 11:57

Nakon što je Turistička zajednica Zadarske županije u ožujku ove godine objavila natječaj za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. godini, s područja Zadarske županije iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, na njega se javio dio lokalnih turističkih zajednica s područja naše županije.

Četvrtak, Srpanj 28, 2022 08:49

U subotu, 30. srpnja, u sklopu manifestacije ''Biranje iškog kralja'' u Velom Ižu će nastupiti kultni splitski sastav T.B.F.

Otok Iž jedini je otok u kojem se manifestacija biranja kralja održava još i danas. Taj se običaj nekad mogao pronaći i na drugim otocima, a na Ižu zapisi o biranju kralja sežu još u 17. stoljeće. Iako se tada birao u Božićno vrijeme, točnije oko blagdana Sveta tri kralja, ovaj se običaj danas održava ljeti. 

Srijeda, Srpanj 27, 2022 15:00

Od početka ovog tjedna, na otoku Ugljanu, u općinama Preko, Kali i Kukljica na snazi je redukcija vode. Do nedjelje, 31. srpnja, svakodnevno će u popodnevnom terminu od 13 do 18 sati bez vode biti stanovnici svih otočnih naselja. S obzirom na to da je špica turističke sezone i da je na otoku nekoliko tisuća ljudi više, vodospreme nemaju potreban i dovoljan kapacitet spremišta.

Srijeda, Srpanj 27, 2022 11:12

Na otoku Ižu u mjestu Mali Iž jučer je obilježeno osamdeset godina od ustanka protiv fašističke okupacije i fašističkog režima.

Utorak, Srpanj 26, 2022 15:15

Zbog problema u vodoopskrbi otoka Ugljana, koji su započeli u subotu poslijepodne, iz zadarskog Vodovoda obavijesti su kako se cijeli ovaj tjedan očekuje privremena regulacija vodoopskrbe. Dok na stranicama Općine Preko nema nikakve obavijesti, Općina Kali izvijestila je svoje stanovnike o redukciji, koja je započela već jučer.

Ponedjeljak, Srpanj 25, 2022 16:00

Iako administrativno ne pripada Zadarskoj, već Šibensko - kninskoj županiji, mali otočić Žut nalazi se nedaleko od otoka Pašmana te je drugi otok po veličini u kornatskom arhipelagu, iako službeno nije dio nacionalnog parka.

Srijeda, Srpanj 20, 2022 20:30

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije uspješno je provela dvije ljetne škole tehničke kulture – jedinstvene škole tehničkih aktivnosti koje uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Tijekom njihovog sedmodnevnog boravka u ljetnim školama udruge članice i stručni suradnici Zajednice tehničke kulture Zadarske županije u prirodnom ambijentu organiziraju zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu.

Srijeda, Srpanj 20, 2022 19:30

Lučka uprava Zadar upravlja Ribarskom lukom Vela Lamjana, u Općini Kali na otoku Ugljanu od 6. prosinca 2006. godine. Lučka uprava Zadar pokrenula je projekt njene modernizacije i dogradnje u okviru raspoloživih prostornih i drugih mogućnosti.

Stranice