Otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Veljača 6, 2021 09:03

Protekli tjedan u Pašmanu su djelatnici Javno komunalne ustanove Otok Pašman uskladištili 2.400 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Kako saznajemo iz Čistoće Zadar spremnike će njihovi djelatnici uskoro dijeliti svim zainteresiranim kućanstvima na području općine.

Petak, Veljača 5, 2021 19:40

Javio nam se zabrinuti čitatelj iz Kraja na otoku Pašmanu, Matko Benčić, koji je htio upozoriti na, prema njegovom mišljenju, uređivanje igrališta koji bi moglo biti opasno za djecu kojoj je namijenjeno, onoj staroj do pet godina.
Benčić nam je ispričao o tome koliko im je važno to igralište te kako se i brojni turisti dive. Međutim, uređivanjem koje je u tijeku nipošto nije zadovoljan.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 20:23

Općina Pašman je usprkos koronakrizi u protekloj godini imala rekordno izvršenje proračuna u iznosu od 16 milijuna kuna, od čega je u vidu naknada, potpora i pomoći općinskim žiteljima od rođenja do treće životne dobi izdvojila oko 1,5 milijuna kuna.

Subota, Siječanj 9, 2021 10:51

U i maloj Općini Tkon na otoku Pašmanu, koja broji oko 800 stanovnika, ovih dana su se brojni mještani odazvali akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za stradale od razornog potresa na Banovini.

Petak, Siječanj 8, 2021 19:52

Žitelji Općine Tkon (Tkon, Ugrinić) na otoku Pašmanu u novu 2021. ušli su s općinskim proračunom teškim 9.690.910 kuna.

- Ulažemo velike napore za poboljšanje kvalitete života i razvoj zajednice s ciljem prirodnog priraštaja. Pomoću EU fondova, ministarstva i Zadarske županije glavni cilj je opstojnost otoka i otočana. Planirali smo sve općinske projekte koji su izgledni, kazao je načelnik Goran Mušćet.

Petak, Siječanj 8, 2021 19:47

Općina Tkon obavijestila je putem svoje FAcebook stranice kako je projekt uređenja dječjeg parka Đardin u Tkonu završen.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 11:07

Zadar region island adventure naziv je nove inicijative oko koje su se okupile sve turističke zajednice otoka zadarskog arhipelaga u želji da se bolje promoviraju na tržištu, ali i da postignu bolje rezultate na natječajima za EU projekte.

Subota, Siječanj 2, 2021 10:42

Doživjeti sto godina života prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to Mladenki Aunedi koja se prije jednog stoljeća, 1. siječnja 1921. godine, rodila u Salima na Dugom otoku.
- Moja teta Mladenka Aunedi ud. Dragutina započela je novu godinu s točno 100 godina života. Njezina je kćer Merica Čarić, unuk Tomislav i unuka Ivana. Slavljenica živi u Staračkom domu u Salima, kazao je mr. don Zdenko Milić, župnik Bibinja.

Utorak, Prosinac 29, 2020 15:12

U iznimno teškim gospodarskim okolnostima u nas i u svijetu izazvanih pandemijom koronavirusa, Cromaris potvrđuje svoju poziciju šeste tvrtke u svijetu u proizvodnji kvalitetne bijele ribe i ostvaruje zapažene poslovne rezultate. Naime, krajem prosinca dostignut je ambiciozno postavljen cilj - na tržište je ukupno isporučeno više od 10 tisuća tona kvalitetne bijele ribe. Rast je to od šest posto u odnosu na prethodnu godinu.

Nedjelja, Prosinac 27, 2020 10:28

Grad Zadar objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje malog gospodarstva na zadarskim otocima za 2020. godinu. S obzirom da je rok podnošenja prijava bio do 14. prosinca ove godine, provjerili smo koliki broj prijava su zaprimili.

Stranice