Pag

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Lipanj 10, 2021 13:27

Ante Zubović je novi-stari predsjednik Općinskog vijeća Općine Kolan. Tako su na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u svečanoj sali na katu Općinske uprave rezultatom 4 za i 3 suzdržana odlučili vijećnici OV-a u kojem, s obzirom na protekli saziv, umjesto 9 sada ima 7 vijećnika.

Srijeda, Lipanj 9, 2021 14:02

Kovilje, na paškom dijalektu letinica, biljka je koja u vrijeme cvjetanja, u svibnju i većem dijelu lipnja, ukrašava otočni krajolik. Nekada je cvjetanje letinice, kao i cvjetanje cvijeća sv. Ivana, bio znak dolaska ljeta. Posebno je lijep prizor kada sunce u rano jutro i kasno poslijepodne obasja polja letinica. Letinica raste na cijelom otoku Pagu, uglavnom na livadama. Na otoku Pagu letinica se koristila za izradu suhih cvjetnih aranžmana, jer kada se osuši, može dugo trajati.

Ponedjeljak, Svibanj 31, 2021 13:00 2

Na otoku Pagu, otoku soli, suhozida, čipke, janjetine i sira, Kolan zovu kolijevkom glasovitog Paškog sira koji se izrađuje isključivo iz mlijeka autohtone paške ovce koja jedući posoljeno bilje i ljekovite trave daje mlijeko specifičnog okusa i mirisa.

Ponedjeljak, Svibanj 31, 2021 11:30

Na državnoj cesti D-106, kod predjela Sveta Jelena u Pagu, na cesti koja vodi za Kolan i Novalju odvijaju se intenzivni radovi na izgradnji kružnog toka, odnosno rotora. Po projektu inženjering kuće Promet projekt d.o.o. iz Zagreba radove izvodi tvrtka Colas Hrvatska iz Varaždina. Nadzorni inženjer je Marin Skopljak iz tvrtke Knap d.o.o. Zagreb.

Subota, Svibanj 29, 2021 12:03

U svibnju na otoku Pagu cvjeta kadulja koja svojim cvjetovima ukrašava otočni krajolik, a vrijeme cvjetanja kadulje je i vrijeme proizvodnje meda od kadulje. Uz to, mnogi otočani u svibnju beru listove kadulje, jer se smatra kako je ta biljka ljekovita.

Ponedjeljak, Svibanj 24, 2021 12:00

Povljana slavi, najponosnije je mjesto u Zadarskoj županiji, Šimica Tičić je prva stanovnica otoka Paga koja je doživjela 100 godina. Slavljenica Šimica koja je rođena u povljanskoj obitelji Škoda - Jegeri na velikoj terasi na katu obiteljske kuće u Tičićima sa svojom djecom, unučadi, praunučadi i prijateljima, proslavila je stoljeće života, nevjerojatnih 100 godina.

Subota, Svibanj 15, 2021 12:45

S prvim toplijim danima dolaze i prvi turisti, stoga smo razgovarali s direktoricom Turističke zajednice Grada Paga, Vesnom Karavanić o brojnim hvalevrijednim projektima koji dodatno unaprjeđuju bogatu i raznovrsnu gastronomsku ponudu, kao i o nadogradnji sadržaja koji omogućuju aktivni i pustolovni turizam.
Naime, poseban standard »Pag na meniju« ima tendenciju brendiranja lokalne i regionalne eno i gastro ponude.

Subota, Svibanj 8, 2021 11:15

 Izgradnju kanalizacijske crpne stanice »CS 3-Jadran« s pripadajućim gravitacijskim kolektorima na predjelu Golije u Pagu čija je gradnja nakratko zaustavljena financijski će s milijun kuna pomoći Hrvatske vode kroz program Redoviti godišnji program izgradnje, rekao je u Pagu zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović koji je u pratnji župana Božidara Longina sa suradnicima posjetio Grad Pag.

Petak, Svibanj 7, 2021 15:00

Blagdan Svetog Trna, papinskom Autenticom potvrđene relikvije Trna koji je bio na glavi raspetoga Isusa Krista kada je naš Spasitelj na križnom putu i Golgoti podnio muku za otkupljenje svijeta, proslavljen je u utorak 4. svibnja u zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu. Večernje misno slavlje u paškoj župnoj crkvi predvodio je paški sin don Dario Tičić, župnik župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru.

Petak, Svibanj 7, 2021 10:30

Izgradnju kanalizacijske crpne stanice „CS 3-Jadran“ s pripadajućim gravitacijskim kolektorima na predjelu Golije u Pagu čija je gradnja  nakratko zaustavljena financijski će  sa milijun kuna pomoći Hrvatske vode  kroz program Redoviti godišnji program izgradnje. Rekao je to danas u Pagu zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović koji je u pratnji župana Božidara Longina sa suradnicima posjetio Grad Pag.

Stranice