Pakoštane

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 13, 2021 10:59

Zadarski župan Božidar Longin jučer je u luci Dugovača u Dragama potpisao Ugovor o koncesiji za luku nautičkog turizma – Marinu Drage, s koncesionarom, tvrtkama VV Razvoj projekata d.o.o. Karlovac i Star turist d.o.o. Karlovac koje su predstavljali Vladimir Vuković i Tomislav Hrastovčak. Riječ je o luci nautičkog turizma vrijednoj gotovo 63 milijuna kuna, a imat će do 200 vezova.

Utorak, Svibanj 11, 2021 14:09

Svjetski dan ptica selica slavi se svake godine druge subote u svibnju pa se ove godine obilježio 8. svibnja s temom »Pjevaj, leti, vini se – poput ptice!«.
Naime, Svjetski dan ptica selica obilježava se diljem svijeta kako bi se istaknula važnost zaštite migratornih ptica, ali i značajnih staništa duž njihovih selidbenih ruta koja služe kao hranilišta te odmorišta stotinama tisuća ptica

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 13:47

Milivoj Kurtov je na čelnom mjestu Općine Pakoštane od prvog dana otkako u Hrvatskoj uopće postoje općine, od prije 28 godina. Pobijedi li na izborima za 10-ak dana, uspješni pakoštanski vinogradar i vinar bit će načelnik čak osmi uzastopni mandat. Najviše u Zadarskoj županiji, gotovo je sam na vrhu Lijepe Naše.
- A nikad se ne zna. Uvijek kažem da treba govoriti malo, a raditi puno. Time se mislim voditi i dalje, kazao je Milivoj Kurtov.

Ponedjeljak, Svibanj 3, 2021 11:11

Malonnogometni klub Vrana, Malonogometni klub Bakari Vrana i Zajednica mladih župe Sv. Mihovila u suradnji sa gradskim društvom Crvenog križa Biograd na Moru, DDK aktiv Pakoštane, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati 10. svibnja 2021. godine od 15 - 18 sati u župnoj dvorani crkve Sv. Nediljice u Vrani. Pozivaju sve svi darivatelji krvi u dobi od 18 -65 godina, da se u što većem broju odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji i pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Petak, Travanj 23, 2021 14:39

Općina Pakoštane je sredina koja je u poraću napravila gotovo najveće iskorake u turizmu na području Zadarske županije, popevši se do predvodnika druge skupine ovdašnjih turističkih odredišta.

Utorak, Travanj 20, 2021 14:00

Sova ušara (Bubo bubo) strogo je zaštićena vrsta u Republici Hrvatskoj. Na području ekološke mreže Parka prirode Vransko jezero i Jasen ciljna je NATURA 2000 vrsta, a cilj očuvanja na ovom području je 4 do 5 gnijezdećih parova.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 13:00

Turizam općine Pakoštane nalazi se na prekretnici razvoja između izrazito sezonalne destinacije masovnog turizma i turizma temeljenog na prirodnim i kulturnim preduvjetima prepoznatljive destinacije specifičnih oblika turizma, s naglaskom na autohtone i originalne elemente.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 12:31

Pridržavajući se epidemioloških mjera zbog sprječavanja širenja pandemije koronavirusa u baštinskom hotelu Maškovića han u Vrani podjelom nagrada i priznanja završena je IV. Manifestacija mladih maslinovih ulja.

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:45

Kako se navodi na službenim stranicama JU PP Vransko jezero, u okviru projekta iz mjere M8 Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma (operacija 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture), započela je provedba radova uređenja staza, postavljanja urbane opreme i posjetiteljske signalizacije na šumskom području uz obalu Vranskog jezera u Dragama, ukupne vrijednosti 431.220,00 kn (bez PDV-a).

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:30

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizirala je za maslinare s područja Parka prirode i okolice besplatnu edukativnu radionicu o rezidbi različitih sorti maslina te osjetljivosti pojedinih sorti na paunovo oko. Radionica je održana ovih dana na Crkvinama, pod vodstvom agronoma Šime Marcelića s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Stranice