Pakoštane

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Ožujak 6, 2022 10:17

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, na kojem su imena Željka Birkića, Nevena Brkića, Tihomira Mitrovića i Damira Vestića, 3. ožujka obilježena je 29. godišnjica njihove pogibije. Spomen-obilježje nalazi se na starom dijelu Jadranske magistrale između Pakoštana i Draga.

Utorak, Ožujak 1, 2022 13:52

Iz pakla rata u Ukrajini u nedjelju navečer u Pakoštane je stiglo 14 Ukrajinaca. Yuliya Zdyrska, Ukrajinka koja sa suprugom Olegom od 2014. godine živi u Pakoštanima otvorila je vrata svog doma za obitelj i prijatelje koji su nakon dva dana putovanja konačno stigli na sigurno.

Četvrtak, Veljača 24, 2022 14:22

Turistička zajednica Pakoštane za ovu godinu priprema niz novih stvari, a najzanimljivija novost za nadolazeću sezonu svakako je nova komunikacijska strategija koja je izrađena na temelju strategije turizma koja je usvojena prošle godine. Iz tog je strateškog plana iznjedrena upravo ta komunikacijska strategija koja Turističkoj zajednici daje smjernice na koji način komunicirati s turistima, ali i s domaćim iznajmljivačima, ugostiteljima te drugim pružateljima raznih usluga.

Četvrtak, Veljača 10, 2022 14:34

Pozivu na kreativnu radionicu povodom obilježavanja Svjetskog dana Močvarnih staništa odazvala su se djeca iz Biograda i Sv. Filipa i Jakova te svojom verzijom "Močvare u malom" uljepšali Turističko informativni Centar u Biogradu.

Subota, Siječanj 29, 2022 14:15

U povodu obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa u nedjelju, 30. siječnja 2022. godine, održat će se promatranje ptica na Vranskom jezeru.

Petak, Siječanj 21, 2022 13:52 1

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, kako objavljuje na svojim stranicama, privela je kraju provedbu projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero« u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva »Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode«. Projekt je završio s 31. prosincem 2021. godine.

Nedjelja, Siječanj 16, 2022 11:15

Kako objavljuju na stranicama PP Vransko jezero, Prstenovački kamp na Vranskom jezeru održan je u organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero i Hrvatske prstenovačke centrale Zavoda za ornitologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Utorak, Siječanj 4, 2022 14:06 1

Unutar granica posebnog ornitološkog rezervata Parka prirode Vransko jezero, odnosno u blizini ušća glavnog kanala u jezero, pronađena je i zaplijenjena plutajuća ribolovna mreža ukupne duljine 150 metara, objavili su iz Javne ustanove Park prirode Vransko jezero dodavši da je riječ o ilegalnom ribolovnom alatu koji se ne smije koristiti u Vranskom jezeru, kao i u području u kojem je ribolov strogo zabranjen.

Nedjelja, Prosinac 26, 2021 10:38

U Maškovića hanu u srijedu je održan Info dan projekta Change we care. Park prirode Vransko jezero predstavio je rezultate projekta uz otvorenje izložbe fotografija o životu poplavnih livada, autora Filipa Brale.

Utorak, Prosinac 21, 2021 15:00

U Pakoštanima je 18. prosinca, u organizaciji SRD Pakoštane – Pakoštane održano peto otvoreno prvenstvo u lovu na lignje 'Pakoška lignjada '21.'.

Sve je počelo okupljanjem u caffe-baru Joko u Pakoštanima gdje su s četrdeset i šestom prijavljenom ekipom u 13:30 sati zaključene prijave ovog natjecanja. Slijedio je blagoslov svećenika i isplovljavanje na more tako da je natjecanje u skladu s propozicijama počelo u 14:00 sati.

Stranice