Pakoštane

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Srpanj 26, 2021 13:33

Pod predsjedanjem Marina Barešića održana je prva radna sjednica novog Općinskog vijeća Općine Pakoštane. U Općinskoj vijećnici u prizemlju općinske zgrade, sjednica je započela s 12 od 13 vijećnika, a opravdano je kasnio Domagoj Juričin.

Petak, Srpanj 23, 2021 14:24

Park prirode Vransko jezero za vikend sprema poseban program aktivnog odmora u lučici Prosika. Uz kupnju osnovne karte i najam kajaka ili bicikala, sve posjetitelje, do nedjelje 25. srpnja, očekuje tematsko stručno vođenje po Parku, koje se održava u četiri termina, u trajanju od jednog sata. Osim pješačkih tura, u kampu se mogu unajmiti bicikli ili kajaci. O ovoj smo akcijskoj ponudi razgovarali s ravnateljem Danijelom Katičinom.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 12:27

U ponedjeljak navečer u centru Pakoštana u Ulici kraljici Jelene dogodila se nesvakidašnja, strašna nesreća u kojoj je, nažalost, teško ozlijeđen dječak iz Pakoštana. Nesreća se dogodila dok je dječak hodao lijevim stranom od mjesne crkve sjeverno prema kružnom toku, kad je u jednom trenutku došlo do kontakta s osobom koja se vozila vlakićem. Dječak je uslijed kontakta s putnikom pao, pri čemu ga je teško ozlijedio turistički vlakić.

Ponedjeljak, Srpanj 5, 2021 15:02

Blagdan ranokršćanske mučenice sv. Nediljice, svetice koja uči da je nedjelja Božji dar i da čovjek živi od darovanosti, u nedjelju se cijelog dana svečano slavio u istoimenom zavjetnom svetištu u Vrani pokraj Vranskog jezera. U ovoj duhovnoj oazi molitve i zajedništva s Bogom u hladovini maslinika tradicionalno se okuplja tisuće hodočasnika iz cijele Zadarske nadbiskupije koji se mole s pouzdanjem u Božji zagovor za svoje potrebe i nakane.

Ponedjeljak, Srpanj 5, 2021 12:36

U pakoštanskoj Općinskoj vijećnici načelnik Milivoj Kurtov dodijelio je nagrade najuspješnijim učenicima Osnovne škole Pakoštane. Nagrađeno je ukupno 13 učenika s postignutim izvrsnim rezultatima na raznim državnim i županijskim natjecanjima u školskoj godini 2020./2021., kao i 9 njihovih mentora.

Subota, Srpanj 3, 2021 15:02

Blagdan ranokršćanske mučenice svete Nediljice, svetice koja uči da je nedjelja Božji dar i da čovjek živi od darovanosti, u nedjelju 4. srpnja 2021., će se cijelog dana svečano slaviti u istoimenom zavjetnom svetištu u Vrani pokraj Vranskog jezera.

Srijeda, Lipanj 30, 2021 14:00

Općina Pakoštane ulaže u sakralne objekte, u tijeku je izgradnja novog groblje s mrtvačnicom iznad Pakoštana, te mrtvačnice na mjesnom groblju Vrana. Ukupna vrijednost projekta iznosi 25 milijuna kuna.

Srijeda, Lipanj 2, 2021 14:46

Svake godine 5. lipnja obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša. Datum obilježavanja je godišnjica održavanja Konferencije o okolišu UN-a. Ovogodišnja tema želi skrenuti pozornost na različita staništa koja se uništavaju diljem planete. Svake 3 sekunde u svijetu nestane šuma veličine nogometnog igrališta, a u posljednjih sto godina izgubili smo polovinu močvarnih staništa.

Četvrtak, Svibanj 13, 2021 10:59

Zadarski župan Božidar Longin jučer je u luci Dugovača u Dragama potpisao Ugovor o koncesiji za luku nautičkog turizma – Marinu Drage, s koncesionarom, tvrtkama VV Razvoj projekata d.o.o. Karlovac i Star turist d.o.o. Karlovac koje su predstavljali Vladimir Vuković i Tomislav Hrastovčak. Riječ je o luci nautičkog turizma vrijednoj gotovo 63 milijuna kuna, a imat će do 200 vezova.

Utorak, Svibanj 11, 2021 14:09

Svjetski dan ptica selica slavi se svake godine druge subote u svibnju pa se ove godine obilježio 8. svibnja s temom »Pjevaj, leti, vini se – poput ptice!«.
Naime, Svjetski dan ptica selica obilježava se diljem svijeta kako bi se istaknula važnost zaštite migratornih ptica, ali i značajnih staništa duž njihovih selidbenih ruta koja služe kao hranilišta te odmorišta stotinama tisuća ptica

Stranice