Plodovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 28, 2022 14:45

Iz Benkovca nam se javio Mario Buleta, ribolovac koji za svojom ribom odlazi pod površinu. Ovoga je puta uspio uloviti ribu koju kako sam kaže već dvije godine pokušava uloviti.

Petak, Travanj 22, 2022 15:00

Odlazak u ribolov je u pravilu vezan uz slobodno vrijeme kojeg zbog pritiska koje nam nameću svakodnevne obaveze nažalost imamo sve manje. Malobrojni sretnici svoje ribolovne pohode mogu pomno planirati i tempirati odlazak u najpovoljnije vrijeme. Većina ribolovaca u ribolov ide samo kad može, rukovodeći se prije svega slobodnim vremenom i povoljnim vremenskim uvjetima što znači da se u ribolov ide samo ako ne prijete neverini, jak vjetar ili kiša.

Četvrtak, Travanj 14, 2022 16:00

Zora Kukuljica je jedna od onih ribolovki koje ćete vidjeti jedino ako krenete temeljito pretraživati obalu da biste je pronašli jer Zora ne voli publicitet. Tako smo i do ovog Zorinog ulova došli tako što smo je ‘ulovili’ nespremnu u trenutku kad je ulov bio još na štapu.

Četvrtak, Travanj 7, 2022 13:57

Ponovno nam se javio Ivica Smolić koji je svoju paletu uspjeha dopunio još jednim kapitalcem. Naravno, i ovoga je puta u pitanju veliki brancin o kakvom mnogi ribolovci mogu samo sanjati.
Samo mušketiri
- Moja najbolja tehnika je čeka i s njom ostvarujem najbolje uspjehe. A ovo doba godine je period kad se brancin mrijesti tako da se često može naići i na velika jata. Takva okupljanja u principu traju dok se i posljednja matica ne izmrijesti – priča nam Ivica.

Četvrtak, Travanj 7, 2022 13:54

Pala je dugo očekivana kiša iako praćena krupom i pijavicom razveselila je poljoprivrednike. Vrijeme je sadnje povrća. Među ostalim to je salata. Salatu na otvorenom u mediteranskom području moguće je uzgajati tijekom cijele godine i zbog toga je posebno cijenjeno povrće. U našim vrtovima, kao i poljima salata se uzgaja od ranog proljeća to jest od početka ožujka pa do kasne jeseni, odnosno zime ukoliko je blaga.

Četvrtak, Travanj 7, 2022 13:51

Hoće li dugoočekivana kiša potaknuti ili još više usporiti vegetaciju, što se postiže prstenovanjem, kada i kako nacjepljivati masline i hoće li naši maslinari ponoviti prošlogodišnji uspjeh na najvećem svjetskom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku samo su neka od tema o kojima smo razgovarali s dr. Ivicom Vlatkovićem, predsjednikom Udruge maslinara Zadarske županije.
Konačno kiša. Hoće li pomoći maslinama i dali je palo dovoljno?

Četvrtak, Ožujak 24, 2022 15:08

Pažljiviji čitatelji već su čuli za Marina Buljanovića, paškog ribolovca koji se na ovim stranicama redovito pojavljuje s povelikim ulovima od kojih je većina gotovo rekordnih razmjera. A takav je slučaj i sada, u ovoj prijavi za Najulov.

Četvrtak, Ožujak 17, 2022 15:07

Još jednom nam se javio Dino Bajlo kojem je ribolov način života. Ovoga je puta na test stavio novi pribor koji je očito uspješno odradio povjereni mu posao.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 18:00

Iz Pakoštana nam se javio Tomislav Lacman koji je loveći ribu nakon jutarnjeg lova liganja na tunju upio ostvariti nesvakidašnji ulov koji je obradovao i njega i njegovu obitelj.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 17:00

U našim klimatskim uvjetima, za mjesec ožujak karakteristično je suho vrijeme praćeno burom koja nerijetko može imati i orkanske udare. Ovakvo je vrijemo poželjno kako bi se tlo prosušilo i omogućilo ulazak na poljoprivredne površine i početak provođenja važnih agrotehničkih mjera. U ovo vrijeme bi trebalo započeti s rezidbom maslina na rod, no jaki udari bure te ispodprosječno niske temperature za ožujak sprječavaju provođenje ove vrlo važne agrotehničke mjere.

Stranice