Polača

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Rujan 13, 2021 12:02

Veliki uspjeh i medijski odjek druge po redu manifestacije službenog početka berbe grožđa u Zadarskoj županiji. Prvi, prošlogodišnji vinsko-vinogradarski spektakl održao se na 350 hektara s 1.400.000 trsova u Nadinskom polju u Nadinu, a ovogodišnji u nedjelju, 12. rujna 2021., u vinogradu Poljoprivredne zadruge Maslina i vino (PZ MasVin), smještenu u nakovnju Tinja i Polače u Ravnim kotarima.

Ponedjeljak, Kolovoz 23, 2021 14:30

Širenje covida-19, koje je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnom pandemijom11. ožujka 2020., imalo je značajan utjecaj na gotovo sva područja poslovanja na globalnoj razini. Građevinska industrija nije iznimka.

Ponedjeljak, Kolovoz 16, 2021 15:07

Udruga za ruralni razvoj »Ravni kotari« je nakon sedam godina svoga rada uspjela realizirati projekt s kojim možemo direktno djelovati na promjenu u ruralnom prostoru Zadarske županije. Veliku pomoć u pisanju i provedbeni pružila nam je Razvojna agencija Zadra Nova, kazala je voditeljica ureda i dopredsjednica Udruge Marta Pintur Bosna, sudjelujući na početnoj konferenciji projekta »AgroSTEM« koja je održana u Poljoprivrednoj zadruzi Maslina i vino (MasVin) u Polači.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 13:16

Općinski odbor HDZ-a Polača na svojoj sjednici dao je potporu i donio jednoglasnu odluku o kandidaturi Viktora Prtenjače zvanog Vito za općinskog načelnika. Viktor Prtenjača, aktualni predsjednik OO HDZ Polača, načelničku dužnost je obnašao 16 godina, u četiri uzastopna mandata, od 2001. do 2017.

Petak, Listopad 9, 2020 11:17

Pauza između kiša u utorak na posjedu Poljoprivredne zadruge »Maslina i vino« iskorištena je za probni početak berbe maslina koje su ovdje i dominantni posao jer s 12.000 stabala ovo je do jučer drugi najveći maslinski posjed i posao u zemlji, a prvi u eko proizvodnji, a i uz niz novih sadnji o Hrvatskoj i danas među prvih pet.

Subota, Rujan 12, 2020 14:24

Iako se u manje od tjedan dana koronavirus uspio probiti u dvije osnovne škole u Zadarskoj županiji, onu u Privlaci te onu u Polači i to putem zaraženih djelatnika škole, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković istaknuo je kako je za sada sve pod kontrolom, prate se i poštuju epidemiološke mjere HZJZ te se ponaša u skladu s naputcima što trenutačno još uvijek dobro funkcionira.

Četvrtak, Srpanj 30, 2020 13:25

Nakon što su mještani Polače od nadležnih institucija zatražili hitno rješenje zbog problema koji, kako su naveli, »ledi krv u žilama«, reagirala je Županijska uprava za ceste. Polačani su čak održali i prosvjed zbog županijske ceste D503 koja prolazi kroz mjesto i kojom se vozači prebrzo kreću unatoč ograničenju brzine od 50 kilometara na sat. Ne videći drugog rješenja za ovu, kako je zovu, opasnu cestu, na više su adresa pokušali naći rješenje ovog prometnog čvorišta.

Utorak, Svibanj 19, 2020 17:19

Koronavirus ili COVID-19 koje je 11. ožujka 2020. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnom pandemijom imalo je značajan utjecaj i na građevinare i na građevinsku industriju. Prvenstveno zbog zatvaranja granica, uvođenja ograničenja putovanja, nedostatka materijala zbog prekida projektnih lanaca opskrbe, manjak radne snage, zabrane okupljanja grupa ljudi od najviše dvije osobe.

Nedjelja, Svibanj 3, 2020 17:15

Mještani Polače više su puta intervenirali zbog ceste koja vodi kroz njihovo mjesto, obraćajući se i načelniku Općine Tomislavu Prtenjači, ali i Županijskoj upravi za ceste. Kako su nedavno upozorili, žive u strahu zbog« ceste koja ledi krv u žilama« i zbog koje traže hitnu intervenciju nadležnih ustanova.

Subota, Svibanj 2, 2020 18:30 1

Na brdu Štrkovača iznad Polače 2. svibnja 1991. od snajperskog metka poginuo je Franko Lisica, 23-godišnji mladić iz Bibinja, pripadnik specijalne policijske postrojbe. Franko je prva žrtva četničkog terora, paravojnih postrojbi odmetnutih Srba i JNA, u zadarskom kraju. Tog kobnog dana stigla je i vijest o 12 mučki ubijenih i masakriranih hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu.

Stranice