Poličnik

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Siječanj 4, 2022 10:26 1

Prigodnim programom sjećanja žitelji općine Poličnik obilježili su u ponedjeljak tridesetu obljetnicu obrane Suhovara i Poličnika. Trećeg siječnja 1992. godine neprijateljske snage JNA i paravojnih srpskih postrojbi probile su žestokim napadom crtu obrane u Suhovarama, zapaljeno je pet kuća, a ubijena je i mještanka Neva Ukalović.

Utorak, Prosinac 21, 2021 14:01

Svečanim presijecanjem vrpce i prigodnim programom, jučer je otvoren novouređeni i prošireni dječji vrtić Zvončić Poličnik, područni odjel Briševo – Murvica. Riječ je o projektu vrijednom šest milijuna kuna kojim se kapacitet vrtića povećao za tri nove prostorije, u potpunosti opremljene najnovijim didaktičkim materijalima potrebnim za svladavanje temeljnih znanja. Novi vrtić može primiti još 60 djece, ukupno 180 na području općine Poličnik.

Četvrtak, Prosinac 9, 2021 10:46

Povodom blagdana svetog Nikole u Poličniku je održano 24. izdanje jedinstvenog sportskog događaja koji okuplja na jednom mjestu bicikliste i atletičare i povezuje dva natjecanja - Atletsku utrku Poličnik 2021 i Memorijalnu biciklističku utrku Zoran Bilosnić.

Ponedjeljak, Prosinac 6, 2021 12:44

Na području općine Poličnik su uređena brojna sportska igrališta, kako bi, kako govori načelnik Davor Lončar, omogućili djeci i mladima bavljenje sportom u blizini svog doma. Tako su uređena igrališta, u Suhovarama, Dračevcu Ninskom, Visočanima, Lovincu i Murvici, a u Briševu je rekonstruiran Društveni dom.

Četvrtak, Studeni 18, 2021 13:26

U Stambenoj zoni Grabi u Poličniku prodano je svih 60 parcela za gradnju obiteljskih kuća, a na nekima je već počela gradnja. Kako govori Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik radi se o zemljištu koje je 2018. godine Općina Poličnik dobila od Vlade Republike Hrvatske za stambeno zbrinjavanje.

Utorak, Studeni 16, 2021 14:11

Radovi na velikom zdanju novog vrtića koji se nalazi između Murvice i Briševa ušli su u završnu fazu. Krajem mjeseca je planiran tehnički pregled zgrade, a mališani bi u njega trebali useliti oko Nove godine. Novi vrtić, koji se naslanja na zgradu starog vrtića na tom mjestu, u kojem je također u tijeku adaptacija, doprinijet će skrbi za djecu na području Općine Poličnik, što je jedan od preduvjeta za ostanak mladih obitelji i bolju demografsku sliku.

Subota, Studeni 13, 2021 09:41

Prostorni planovi, transparentnost proračuna, izgradnja azila za životinje, epidemiološka situacija samo su neke od tema o kojima je jučer župan Božidar Longin razgovarao na redovnom radnom sastanku s načelnicima općina i gradova na području Zadarske županije. Prisustvovali su i neki od resornih županijskih pročelnika.

Petak, Listopad 22, 2021 12:03

Sveučilište u Zadru na OPG-u Butić u Briševu jučer je održalo inovativno događanje »Ravni kotari – zalog(aj) budućnosti« u okviru projekta TAKE IT SLOW.

Srijeda, Listopad 20, 2021 10:07

Pun autobus djece s odgajateljicama iz Dječjeg vrtića Ribica sa zadarske Melade jučer su bili na dvosatnoj edukativnoj i radnoj posjeti na OPG-u Vidaić u Murvici Gornjoj.
- OPG Vidaić i vrtić Ribica pokrenuli su program »Tanjur pun zdravlja od prvoga dana« za kreativnije, poletnije i zdravije dječje sutra, kazala je mlada poduzetnica, mag.litt.comp Izabela Laura, predana PR i brand menadžerica, »content writer«, koja u svom poslu iznimno drži do kvalitete i profesionalnog pristupa.

Srijeda, Listopad 13, 2021 13:24

Ustanova INOVAcija u suradnji s Općinom Poličnik, tvrtkom Mazars i HGK – Županijske komore Zadar jučer je u Centru za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi – Poličnik održala završnu konferenciju projekta i seminar za poduzetnike pod nazivom »EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021.-2027.« s ciljem prezentacije najnovijih informacija o programskom razdoblju 2021. – 2027., i predstavljanja nadolazećih mogućnosti financiranja za poduzetnike.

Stranice