Poličnik

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 22, 2021 14:29

U Poslovnoj zona Grabi u Poličniku prije pola godine je otvoren Centar za razvoj, edukaciju i preradu meda vrijedan 25,9 milijuna kuna, od čega sredstva Europske unije iznose 20 milijuna kuna ili 78 posto, dok je Općina sudjelovala s 22 posto ili 5,8 milijuna kuna.

Utorak, Ožujak 9, 2021 10:41

Općina Poličnik ima tri dječja vrtića, matični Dječji vrtić Zvončići u Poličniku te područne objekte Zvončica u centru Poličnika i Murvica-Briševo koji mogu primiti oko 125 djece od jasličke do školske dobi. Međutim, za pedagošku godinu 2020./2021. zaprimljeno je oko 170 zamolbi te je zasad na listi čekanja čak 35 djece.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 14:30

Općina Poličnik (Briševo, Lovinac, Murvica, Murvica Gornja, Ninski Dračevac, Poličnik, Poličnik Gornji, Rupalj, Suhovare, Visočane) od 2017. godine do kraja 2020. godine ima ukupne prihode od preko 90 milijuna kuna, dok u istom razdoblju ukupna ulaganja iznose oko 70 milijuna kuna, prvenstveno u komunalnu infrastrukturu.

Srijeda, Siječanj 27, 2021 15:04

U središtu Dračevca Ninskog u blizini mjesne crkve nalazi se malonogometno igralište koje se pretvorilo u kamen spoticanja između dijela mještana i Mjesnog odbora, to jest nadležne im Općine Poličnik.
Naime, na tom mjestu se planira graditi društveni dom, četiri boćališta i malonogometno igralište, ali dio mještana smatra da je to previše sadržaja na tako malom prostoru te da je ta odluka donesena samovoljom pojedinaca.

Subota, Siječanj 2, 2021 11:02 3

U Općini Poličnik u tijeku je akcija prikupljanja humanitarne pomoći za potresom pogođena područja Hrvatske. U humanitarnu akciju su uključeni Općina Poličnik, Stožer civilne zaštite Općine Poličnik, Komunalno društvo Poličnik d.o.o., Dječji vrtić Zvončić, Turistička zajednica Općine Poličnik, Osnovna škola Poličnik, općinski žitelji i volonteri.
Pomoć se osim u Poličniku prikupljala i u Društvenom domu u Murvici i u Osnovnoj školi u Lovincu.

Srijeda, Listopad 28, 2020 16:18

Djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić iz Poličnika u sklopu programa rada na jesensku temu »Maslina«, zajedno sa svojim tetama, odgojiteljicama kao pravi berači pobrala su masline iz svog dvorišnog maslinika.
- Cilj ove tradicionalne, dugogodišnje jesenske akcije je od najranije dobi njegovati ljubav prema maslinarstvu te očuvati tradiciju berbe i prerade maslina, kaže Marijana Barić, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić.

Petak, Listopad 23, 2020 09:29

Na posljednjoj Županijskoj skupštini usvojeni su prijedlozi za davanje deset koncesija na pomorskom dobru. Riječ je o koncesijama za uzgoj ribe i daganja koje su dodijeljene diljem Zadarske županije - od otočica Gira kod Vrgade, do Novigradskog mora.

Ponedjeljak, Listopad 5, 2020 10:29

Molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Murvici je odana počast poginulim hrvatskim policajcima, junacima Domovinskog rata, Borisu Čulini (1970) iz Pridrage i Miloradu Verunici Miši (1962) iz Visočana.
Program obilježavanja 29-godišnjice pogibije hrvatskih policajaca vodio je Branko Kokić - Suve, predsjednik UDBDR-a Pridraga, dok je molitvu odrješenja i blagoslov predvodio dr. sc. don Mario Soljačić, voditelj Stalne izložbe crkvene umjetnosti (SICU) u Zadru.

Petak, Rujan 11, 2020 09:53

Uz cestu Put vrela, koja spaja Zadar i Briševo te vodi dalje prema Pagu, već se danima nalazi nepregledna hrpa nezakonito odbačenog otpada. Turisti i domaći već se danima voze uz tu hrpu smeća na kojoj se nalaze: građevinski otpad, razni kauči, odbačeni madraci, korišteno lož ulje i drugo smeće.

Subota, Kolovoz 29, 2020 22:30

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod križa u dvorištu crkve sv. Nikole, otvaranjem Centra za razvoj, edukaciju i preradu meda u Poslovnoj zoni Grabi vrijednog 25,9 milijuna kuna te dodjelom godišnjih nagrada i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u velikoj multimedijalnoj dvorani nove zgrade Centra nastavljeno je obilježavanje Dana općine Poličnik i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.

Stranice