Poličnik

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 23, 2020 09:29

Na posljednjoj Županijskoj skupštini usvojeni su prijedlozi za davanje deset koncesija na pomorskom dobru. Riječ je o koncesijama za uzgoj ribe i daganja koje su dodijeljene diljem Zadarske županije - od otočica Gira kod Vrgade, do Novigradskog mora.

Ponedjeljak, Listopad 5, 2020 10:29

Molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Murvici je odana počast poginulim hrvatskim policajcima, junacima Domovinskog rata, Borisu Čulini (1970) iz Pridrage i Miloradu Verunici Miši (1962) iz Visočana.
Program obilježavanja 29-godišnjice pogibije hrvatskih policajaca vodio je Branko Kokić - Suve, predsjednik UDBDR-a Pridraga, dok je molitvu odrješenja i blagoslov predvodio dr. sc. don Mario Soljačić, voditelj Stalne izložbe crkvene umjetnosti (SICU) u Zadru.

Petak, Rujan 11, 2020 09:53

Uz cestu Put vrela, koja spaja Zadar i Briševo te vodi dalje prema Pagu, već se danima nalazi nepregledna hrpa nezakonito odbačenog otpada. Turisti i domaći već se danima voze uz tu hrpu smeća na kojoj se nalaze: građevinski otpad, razni kauči, odbačeni madraci, korišteno lož ulje i drugo smeće.

Subota, Kolovoz 29, 2020 22:30

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod križa u dvorištu crkve sv. Nikole, otvaranjem Centra za razvoj, edukaciju i preradu meda u Poslovnoj zoni Grabi vrijednog 25,9 milijuna kuna te dodjelom godišnjih nagrada i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u velikoj multimedijalnoj dvorani nove zgrade Centra nastavljeno je obilježavanje Dana općine Poličnik i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.

Subota, Kolovoz 29, 2020 22:30

Općina Poličnik (Briševo, Lovinac, Murvica, Murvica Gornja, Ninski Dračevac, Poličnik, Poličnik Gornji, Rupalj, Suhovare, Visočane) od 2017. godine do polovice 2020. godine ima ukupne prihode od oko 90.000.000 kuna, dok u istom razdoblju ukupni rashodi iznose 76,5 posto ukupnih prihoda ili oko 69.000.000 kuna.

Petak, Lipanj 12, 2020 15:59

Kako bi sačuvali autohtone sorte vinove loze Sjeverne Dalmacije, a pritom narasli u prave učene agronome, studenti treće godine preddiplomskog studija Primijenjene ekologije u poljoprivredi, pod nadzorom suradnika i nastavnika sa zadarskog i zagrebačkog Sveučilišta, posadili su kolekcijski nasad vinove loze na Sveučilišnom dobru Baštica.
 

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 12:15

Prošlo je točno 27 godina od kada je na širem području Suhovara svoje živote na oltar domovine položilo čak 11 hrvatskih vitezova legendarne varaždinske 7. gardijske brigade Puma, postrojbe koja je prva ušla u Knin tijekom Oluje i zavijorila hrvatsku trobojnicu na kninskoj tvrđavi.

Utorak, Veljača 4, 2020 19:30

U Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku jučer je održana završna konferencija projekta »Centar za razvoj i edukaciju«. U nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, suradnika u projektu, izvođača radova, djelatnika Općinske uprave, Turističke zajednice i ostalih ustanova Općine Poličnik, pčelara i drugih konferencija je održana u velikoj multimedijalnoj dvorani novoizgrađene zgrade Centra.

Srijeda, Siječanj 29, 2020 11:45

U Dječjem vrtiću Zvončić Poličnik, Područni vrtić Zvončica koji se nalazi odmah do općinske zgrade, održana je prezentacija projekta »Asistivne tehnologije u Dječjem vrtiću Zvončić«. Vrijednost projekta je 47.671,25 kuna.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 15:18

Imali smo priliku vidjeti kako izgleda splav na kojoj su, svi vjerujemo, još uvijek na Atlantiku dobro zbrinuti ljudi s potonulog broda Bourbon Rhode zajedno s hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem. Splav su nam prezentirali, ni manje ni više, nego u Poličniku, u servisu za održavanje splavi i automatskih pojaseva za spašavanje Oceanus. I zaista djeluje obećavajuće.

I do mjesec dana

Stranice