Posedarje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Listopad 25, 2021 12:12

Podaci informacijskog sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor govore kako je u Turističkoj zajednici općine Posedarje (Posedarje, Podgradina, Vinjerac, Ždrilo, Slivnica Gornja i Donja, Islam Latinski, Grgurice) dosadašnji broj prijavljenih dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu veći za 40,9 posto, a ostvarenih noćenja za 14,3 posto.

Srijeda, Listopad 6, 2021 10:31

Prve nedjelje u listopadu Posedarci slave svoju nebesku zaštitnicu, Gospu od Ružarija, blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice koji se još u puku zove Luzarica. To je već tradicionalno jedna od najljepših i najdojmljivijih svetkovina s procesijom u Zadarskoj nadbiskupiji.

Četvrtak, Rujan 30, 2021 14:17

Blagdan sv. Kuzme i Damjana u ponedjeljak je svečano proslavljen u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici. Misno slavlje u župnoj crkvi u Slivnici predvodio je don Marko Dokoza, župnik župe Uznesenja BDM u Ugljanu i župe sv. Lovre u Lukoranu. Suslavili su slivnički župnik Luka Šustić i još sedmorica svećenika.
Don Marko je propovijed počeo zanimljivim detaljem.

Srijeda, Rujan 1, 2021 13:51

Špica turističke sezone i u Posedarju je bila iznad svakih očekivanja. To pokazuju rezultati Turističke zajednice općine Posedarje. Općina je u blizini zanimljivih prirodnih lokaliteta te je popularna po velikom broju različitih aktivnosti za sve one koji vole aktivni odmor. Među njima su najistaknutije aktivnosti biciklizam, izleti, safari i planinarenje.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 14:52

U sklopu Dana srpske kulture koji se održavaju u selima Islamu Grčkom i Islamu Latinskom, u tijeku je kustosko umjetnički projekt »Umjetnost približavanja«. Umjetnički projekt, kojeg organizira SKD Prosvjeta iz Zagreba, ima za cilj bolje povezivanje lokalnog stanovništva, udruga i lokalne samouprave kroz niz umjetničkih intervencija u prostoru i izložbi u prostorima Kule Stojana Jankovića.

Ponedjeljak, Lipanj 14, 2021 10:24

Svečanom misom, počastima moćima sveca i procesijom u Vinjercu je u nedjelju 13. lipnja proslavljen blagdan svetog Ante, zaštitnika župe i mjesne crkve. Svečanu misu predvodio je kapelan vojne kapelanije »Sv. Gabrijel Arkanđeo« o. Ivo Topalović SVD (red verbita) uz mjesnog župnika Vinjerca i Jasenica don Antu Delića. U nadahnutoj propovjedi o. Topalović je pozvao vjernike na život dostojan čovjeka, pravedan, istinit i pošten.

Četvrtak, Travanj 15, 2021 10:15

Šime Bolić, 43-godišnji profesor kineziologije, na sjednici Općinskog odbora HDZ Posedarje jednoglasno je izabran za kandidata za načelnika Općine Posedaje. HDZ je, podsjetimo, na izborima 2017. godine izgubio vlast koju je obnašao od osnivanja općine i 1993. godine.

Srijeda, Ožujak 10, 2021 13:31

Jučer je ispred zgrade Općine Posedarje u jutarnjim satima održan mirni prosvjed. Naime, mještani Islama Latinskog i Grgurica okupili su se kako bi postigli dijalog s načelnikom Ivicom Klancem usmjeren na zaustavljanje radova za postavljanje repetitora koji je, kako upozoravaju, preblizu obiteljskim kućama, školama i Zelenom hrastu, zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture, a predstavlja ozbiljnu opasnost za njihovo zdravlje i zdravlje njihove brojne djece.

Utorak, Siječanj 26, 2021 16:28

Ni tri godine od velikog odrona zemlje u Posedarju, Danica i Slavko Bolić još uvijek ne mogu mirno spavati te sa svakom kišom i vjetrom strepe hoće li im se zemlja pod nogama doslovno izmaknuti.
​Naime, ovaj umirovljenički par, koji je u Posedarje doselio iz Rijeke, cijeli je život ulagao u izgradnju kuće u tom malom primorskom mjestu gdje su željeli uživati u mirovini. Međutim, njihova je kuća ugrožena te se nalazi tek pet metara od ogromne provalije i odrona zemlje.

Ponedjeljak, Studeni 23, 2020 14:13 1

Slivnica, naselje u općini Posedarje, naseljeno je još od starijega kamenog doba, a u pisanim dokumentima se spominje 1301. i 1389. godine.
- Na brežuljcima oko Slivnice, ostaci su triju ilirskih gradina – Gradina kod Bokulje, Mijolović gradina i Lergova gradina, kazao je 64-godišnji Šime Mijolović, Riječanin iz Slivnice.

Stranice