Prilozi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 30, 2021 14:22

Kako je kamping turizam, u kojem je Hrvatska (uz nautiku) jedino u vrhu Europe, za razliku ostalih segmenta turizma, ovdje oduvijek značajan, sa oko 20% kapaciteta i prometa sveg turizma, a pandemija mu je dala poseban zamah, iznimno je zadovoljstvo čuti kako su dva ovdašnja kampa dobila lijepo priznanje iz Njemačke.

Četvrtak, Travanj 29, 2021 13:30
Umjesto dvodnevnog programa 30. travnja i 1. svibnja u Zadru i na otoku Pašmanu 23. međunarodno izdanje Dana masline 2021., svedeno je, višom silom, na napuni sat vremena. Taman toliko da se sutra, u petak, s početkom u 12 sati na Vitrenjaku ispred JK Uskok dodijele odličja najuspješnijima.
Četvrtak, Travanj 29, 2021 13:26

Iz Biograda nam se kao vjerni pratitelj i sudionik 'Natječaja' javio Željko Domitrović, s malom, ali zapravo velikom ribom. 

Četvrtak, Travanj 29, 2021 09:35
U natjecateljskom progamu ovogodišnjeg Noćnjaka upravo održanog u Splitu zaprimjen je i ocijenjen 291 uzorak maslinovih ulja od čega 55 iz Zadarske županije, Iako nisu osvojili šampionske titule zadarski maslinari mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima.
Petak, Veljača 26, 2021 16:06 1

Naše Ministarstvo turizma i sporta je preuzelo ulogu koordinatora EUSAIR tematske skupine 4 - Održivi turizam Jadransko jonske regije. USAIR je EU Strategy for the Adriatic-Ionian Region, a donijela je Europska komisija, a potvrdilo Europsko vijeće 2014., čime je ta strategija poslala treća makroregionalna strategija u EU-u. Cilja, uz sredstva EU, doprinijeti razvoju regije kroz niz programa.

Petak, Veljača 19, 2021 16:13

Bilina Privlačka, Galac i Ruževina vraćaju se kući. Sadnice osobno donosi prof. dr. sc. Edi Maletić, jedan od glavnih, zapravo “glavni krivac”, što su mnoge autohtone sorte vinove loze pronađene,  spašene i revitalizirane. 

Petak, Veljača 19, 2021 15:57

Niz je povoda za postaviti si pitanje postaje li tradicionalni poligon nerazvijenosti i iseljavanja na prostoru našeg zaleđa (kojeg su nam dugo krivo svrstavali u zagoru) naš adut u budućem razvoju. Gotovo 500 imanja i kuća za odmor, namijenjenih turistima niklih kroz 5-6 godina na tom prostoru pune se bolje od mnogih u prvom redu do mora. Corona im je dala poseban impuls.

Petak, Veljača 19, 2021 11:36

Tomislava Faina, direktora najjače zadarske turističke agencije Terra travel, i predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) kontaktiramo u trenutku kad je Hrvatska pred usvajanjem izmjena Zakona o turističkoj djelatnosti kojom će brisati dosadašnje odredbe o vaučerima.

Petak, Veljača 12, 2021 15:00

Turistička zajednica Zadarske županije ažurirala je na svojoj web stranici pregled najavljenih događanja na području županije u ovoj godini. Zasigurno to i nije sve, jer očito neki organizatori čekaj potpunije spoznaje o anti pandemijskim mjerama, da bi sagledali mogućnosti organiziranja svojih manifestacija, a dio turističkih zajednica nije dostavio sve informacije sa svog područja.

Četvrtak, Veljača 11, 2021 13:15

Sukladno aktivnostima na afirmaciji ruralnog prostora, razvoja agro i seoskog turizma, eno gastro turizma i aktivnosg odmora na prostoru zaleđa, TZ Zadarske županije istakla je niz kandidata za nagrade u kategorijama ruralnog turizma. Njih na razini Hrvatske dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj »Klub članova selo«, pod nazivom »Suncokret ruralnog turizma«.

Stranice