Ražanac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Prosinac 14, 2020 09:32

Općina Ražanac (Ražanac, Rtina, Jovići, Krneza, Radovin, Ljubač, Ljubački Stanovi, Podvršje), s oko 3.000 žitelja, ući će u novu 2021. godinu s proračunom u iznosu od 14.785.000 kuna. Novi proračun je za oko milijun kuna veći u odnosu na ovogodišnji.
- Proračun je realan, socijalan, razvojan i ostvariv, primjeren uvjetima življenja pod utjecajem koronavirusa, rekao je Nikola Miletić, općinski načelnik.

Petak, Prosinac 11, 2020 10:53

Da je otpad korisna sirovina uz pomoć koje je moguće izraditi umjetnička djela, dokazale su djelatnice knjižnice Jurja Barakovića u Ražancu, ravnateljica Andrea Beljo i Danijela Miletić, te nekoliko djece mlađeg školskog uzrasta koje su dvije subote za redom u studenom od otpada čistile ražanačku obalu.

Četvrtak, Studeni 19, 2020 17:09

U župi Gospe od Ružarija u Ražancu na mjesnom je groblju, otvorena je i blagoslovljena kapela sv. Mihovila arhanđela, oltar, zvono, mrtvačnica, ispraćajna dvorana i prateće prostorije. U ovaj impozantni objekt bruto površine 290 metara četvornih uloženo je oko 3 milijuna kuna.

Utorak, Studeni 10, 2020 10:01

Današnja renesansa maslinarstva samo je nastavak tisućljetne tradicije i iskustva u kojem, tek uz koricu kruha, sudjelujemo u degustaciji mladoga ulja duž cijele obale, zaobalja te na otocima. Naime, pola Dalmacije je još početkom listopada, a pola početkom studenoga, nakon Dušnog dana, krenulo u pohode maslinicima.

Subota, Listopad 31, 2020 10:33

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, zbog mjera zaštite vezanih uz COVID-19 i ovog puta umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u prostranoj Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo 10 od 13 vijećnika, nedostajali su Mate Dušević, Marko Katić i Tomislav Ivanac (svi HDZ).

Ponedjeljak, Listopad 26, 2020 13:02

Berba maslina je uz berbu grožđa, najvažniji posao u životu dalmatinskog težaka. Poznatiji zadarski maslinari i svi ostali koji žele postići vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda, natjecati se na maslinarskim manifestacijama i osvojiti poneku nagradu, krenuli su u raniju berbu.

Petak, Listopad 9, 2020 14:22

Ražanac je poznat po orkanskim udarima bure i velikoj posolici te su potrebni češći radovi na održavanju objekata, naročito na fasadama ili pročeljima te na krovovima. Ne prođe ni jedna sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, da se ne postavljaju pitanja o zapuštenom pročelju na župnoj kući, zapuštenom pročelju i krovu pošte u Ražancu, ali i o zatvorenoj staroj tvornici za preradu plastike u stečaju koja je na ulazu u ovo općinsko središte.

Subota, Listopad 3, 2020 15:17 1

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskom vitezu Stipanu Dundoviću u Radovinu i kod spomen-obilježja Galebovi u centru Ražanca, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja se uz mjere zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 održala u Knjižnici Jurja Barakovića obilježen je Dan općine Ražanac i blagdan nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija ili Gospe od Svete Krunice, koji se još u puku zove Luzarica.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 10:21

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, predsjednika OV-a, zbog mjera zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 umjesto u Općinskoj vijećnici u utorak navečer, 15. rujna 2020., održana je u Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo svih 13 vijećnika, sedam većinskih vijećnika iz više političkih stranaka i nezavisnih te šest iz HDZ-a.

Utorak, Svibanj 12, 2020 21:01

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac zbog mjera zaštite vezanih uz koronavirus COVID-19 umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u Knjižnici Jurja Barakovića. Sjednicu su obilježile higijenske mjere, općinski paket mjera koji obuhvaća oslobađanje plaćanja komunalne naknade za korištenje javne površine za drugi kvartal, za 10 posto smanjenje osnovica plaća za načelnika, općinske djelatnike, donačelnikove naknade, za djelatnike vrtića i knjižnice u trajanju tri mjeseca.

Stranice