Ražanac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 1, 2021 12:57

Općinsko središte Ražanac, malo primorsko naselje smješteno na južnoj strani Podvelebitskog kanala, živi ponajviše od mora i turizma te se kontinuiranu ulaže u ljepši izgled mjesta i potrebne sadržaje za bolji život mještana.

Srijeda, Rujan 8, 2021 09:28

U noći sa 6. na 7. rujna 2021. godine u zaselku Stojići nadomak Ljupča i Ražanca odvijala se teška i dramatična borba s katastrofalnim požarom. Zbog jake bure koja je velikom brzinom širila požar cijelu noć, vladao je istinski pakao. Vatrena stihija je zahvatila prostor od 200 hektara i na nekoliko mjesta približila se kućama i gospodarskim objektima. Zavaljujući nadljudskoj hrabrosti vatrogasaca požar je nakon sedmosatne borbe stavljen pod kontrolu.

Ponedjeljak, Kolovoz 30, 2021 14:08

Turistička sezona nije iznenadila samo ugostitelje i pružatelje smještaja u Zadru, već i sve dionike turističkog sektora u Zadarskoj županiji. U zadnjih nekoliko godina sve se više turista odlučuje za boravak u seoskim kućama, dalje od grada ili zvučnih priobalnih turističkih središta. Sve im je privlačnija opcija mirnog odmora dok se u grad upute samo kad im treba. Potvrđuju nam to i u ražanačkoj Turističkoj zajednici koja bilježi odlične rezultate.

Utorak, Srpanj 6, 2021 12:27

Na prvoj radnoj sjednici novog Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Petra Miočića (HDZ) održanoj u Knjižnici Jurja Barakovića nazočilo je 10 od 13 vijećnika. Nedostajali su Branko Dundović (HDZ), Jure Matak (HSP) i Ante Miočić (Kandidacijska lista grupe građana Nikola Miletić - Ražanac), koji je nedostajao i na konstituirajućoj sjednici OV-a.

Petak, Lipanj 11, 2021 12:00

Petar Miočić (HDZ) je novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Ražanac. Tako su na konstituirajućoj sjednici održanoj u Knjižnici Jurja Barakovića rezultatom osam za i tri suzdržana glasova odlučili vijećnici. Žena uopće nema u OV-u, svi su muškarci. Broji 13 vijećnika, opravdano su bili odsutni HDZ-ovac Nikola Miletić iz Rtine i nezavisni Ante Miočić.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 10:08

Općinsko središte Ražanac, malo primorsko naselje smješteno podno moćnog Velebita, na južnoj strani Podvelebitskog kanala, naselje je na moru koje usprkos poznatoj ražanačkoj buri živi od mora, bolje rečeno, od plodova mora i turizma.

Utorak, Travanj 20, 2021 13:00

Radovin je dobio dvoranu za ispraćaj pokojnika koja je podignuta uz zapadnu ogradu mjesnog groblja u kojem je srednjovjekovna crkva sv. Petra iz 14. stoljeća. Obred blagoslova objekta vrijednog 618.972 kune predvodio je don Ivica Jurišić, župnik Radovina i Ljupča.

Petak, Travanj 2, 2021 10:03

Kampiranje je danas u Republici Hrvatskoj popularnije i luksuznije nego ikada. Kamping je odavno postao životni stil te zauzima značajno mjesto u hrvatskom turizmu. Hrvatski kampovi sve su kvalitetniji i imaju sve bolju turističku ponudu. Najpoznatiji produkt razvoja kamping industrije je glamping, tj. kampiranje u luksuzno opremljenim objektima i razvoj malih boutique kampova, u kojima posjetitelji mogu uživati u svim blagodatima kampinga bez velikih gužvi.

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:07

Općinsko vijeće Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka održalo je svoju zadnju sjednicu u ovom četverogodišnjem sazivu, 2017. - 2021. Sjednicu je obilježila dugotrajna rasprava o davanju suglasnosti za potpisivanje ugovora o prolongiranju za dopušteno prekoračenje korištenja minusa po računu s OTP bankom d.d. Zadar na iznos od 600 tisuća kuna.

Ponedjeljak, Ožujak 1, 2021 10:42

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, zbog mjera zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 i ovog puta umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u prostranoj Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo svih 13 vijećnika.
Na aktualnom satu vijećnik Edmond Miletić još jednom je podsjetio na problem staje u ražanačkom zaseoku Rudići o kojoj se na sjednicama Općinskog vijeća raspravlja već 10 i više godina.

Stranice