Ražanac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Listopad 3, 2020 15:17 1

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskom vitezu Stipanu Dundoviću u Radovinu i kod spomen-obilježja Galebovi u centru Ražanca, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja se uz mjere zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 održala u Knjižnici Jurja Barakovića obilježen je Dan općine Ražanac i blagdan nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija ili Gospe od Svete Krunice, koji se još u puku zove Luzarica.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 10:21

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, predsjednika OV-a, zbog mjera zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 umjesto u Općinskoj vijećnici u utorak navečer, 15. rujna 2020., održana je u Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo svih 13 vijećnika, sedam većinskih vijećnika iz više političkih stranaka i nezavisnih te šest iz HDZ-a.

Utorak, Svibanj 12, 2020 21:01

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac zbog mjera zaštite vezanih uz koronavirus COVID-19 umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u Knjižnici Jurja Barakovića. Sjednicu su obilježile higijenske mjere, općinski paket mjera koji obuhvaća oslobađanje plaćanja komunalne naknade za korištenje javne površine za drugi kvartal, za 10 posto smanjenje osnovica plaća za načelnika, općinske djelatnike, donačelnikove naknade, za djelatnike vrtića i knjižnice u trajanju tri mjeseca.

Četvrtak, Ožujak 5, 2020 15:14

Sjednicu Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, predsjednika Vijeća, obilježili su odluka o izgradnji ispraćajne dvorane u Radovinu, odluka o parkiralištima i izvješće o izgradnji ražanačkog rotora te vijećnička pitanja postavljena Nikoli Miletiću, općinskom načelniku.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 12:15

Završena je izgradnja modernog kružnog toka, rotora na izuzetno opasnom raskrižju kod Ražanca na Velincu, raskrižju dvije iznimno frekventne ceste, državne ceste oznake DC 106 i županijske ceste oznake ŽC 6007, kojeg ovdašnji žitelji već zovu »podvelebitska ljepotica kod Ražanca«.

Subota, Veljača 22, 2020 15:45

U Vladi Republike Hrvatske na Trgu sv. Marka u Zagrebu potpisano je 28 novih ugovora vrijednih više od 65 milijuna kuna u okviru Faze 1 programa »Zaželi – program zapošljavanja žena« kojim će se zaposliti 323 žene koje će brinuti o 1.376 starijih i nemoćnih osoba. Na potpisivanju su bili Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava, te Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Utorak, Siječanj 21, 2020 10:00

U situaciji kada se krediti od više stotina tisuća kuna vraćaju desetljećima, načelnik Ražanca Nikola Miletić banci ga je vratio za - četiri mjeseca. To je nekome bilo sumnjivo te je načelnika prijavio Povjerenstvu za sukob interesa.

Petak, Prosinac 27, 2019 14:15

»U se vrime godišta, mir se svitu navišta. Porođenjem Ditića od Divice Marije. Od prečiste Divice i nebeske Kraljice, anđeoske cesarice, Svete Dive Marije. Diva Sina porodi, Đavlu silu svu slomi. A kršćane oslobodi, Sveta Diva Marija.« Tako zvuče prve tri kitice jedne od najstarijih hrvatskih božićnih pjesama »U to vrijeme godišta«, izvorno »U se vrime godišta«.

Utorak, Prosinac 24, 2019 14:00

 Žitelji Općine Ražanac (Ražanac, Rtina, Jovići, Krneza, Radovin, Ljubač, Ljubački Stanovi, Podvršje), njih oko 3.000, ući će u novu 2020. godinu s proračunom u iznosu od 13.730.000 kuna. Novi proračun je u okvirima ovogodišnjega.
- Proračun je realan, socijalan, razvojan i ostvariv, rekao je Nikola Miletić, općinski načelnik.

Subota, Prosinac 14, 2019 16:45

Zadarski starčevićanci osnovali su još jednu podružnicu u Zadarskoj županiji - u Ražancu.
Podružnica Ražanac je sukladno Statutu i odlukama predsjedništva HSP AS-a u održala Izborni zbor na kojem je za predsjednicu izabrana Iva Miletić, mag.oec., a izabrana su i sva stranačka tijela i to jednoglasno.

Stranice