Ražanac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 10, 2020 10:01

Današnja renesansa maslinarstva samo je nastavak tisućljetne tradicije i iskustva u kojem, tek uz koricu kruha, sudjelujemo u degustaciji mladoga ulja duž cijele obale, zaobalja te na otocima. Naime, pola Dalmacije je još početkom listopada, a pola početkom studenoga, nakon Dušnog dana, krenulo u pohode maslinicima.

Subota, Listopad 31, 2020 10:33

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, zbog mjera zaštite vezanih uz COVID-19 i ovog puta umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u prostranoj Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo 10 od 13 vijećnika, nedostajali su Mate Dušević, Marko Katić i Tomislav Ivanac (svi HDZ).

Ponedjeljak, Listopad 26, 2020 13:02

Berba maslina je uz berbu grožđa, najvažniji posao u životu dalmatinskog težaka. Poznatiji zadarski maslinari i svi ostali koji žele postići vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda, natjecati se na maslinarskim manifestacijama i osvojiti poneku nagradu, krenuli su u raniju berbu.

Petak, Listopad 9, 2020 14:22

Ražanac je poznat po orkanskim udarima bure i velikoj posolici te su potrebni češći radovi na održavanju objekata, naročito na fasadama ili pročeljima te na krovovima. Ne prođe ni jedna sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, da se ne postavljaju pitanja o zapuštenom pročelju na župnoj kući, zapuštenom pročelju i krovu pošte u Ražancu, ali i o zatvorenoj staroj tvornici za preradu plastike u stečaju koja je na ulazu u ovo općinsko središte.

Subota, Listopad 3, 2020 15:17 1

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskom vitezu Stipanu Dundoviću u Radovinu i kod spomen-obilježja Galebovi u centru Ražanca, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja se uz mjere zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 održala u Knjižnici Jurja Barakovića obilježen je Dan općine Ražanac i blagdan nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija ili Gospe od Svete Krunice, koji se još u puku zove Luzarica.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 10:21

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, predsjednika OV-a, zbog mjera zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 umjesto u Općinskoj vijećnici u utorak navečer, 15. rujna 2020., održana je u Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo svih 13 vijećnika, sedam većinskih vijećnika iz više političkih stranaka i nezavisnih te šest iz HDZ-a.

Utorak, Svibanj 12, 2020 21:01

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac zbog mjera zaštite vezanih uz koronavirus COVID-19 umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u Knjižnici Jurja Barakovića. Sjednicu su obilježile higijenske mjere, općinski paket mjera koji obuhvaća oslobađanje plaćanja komunalne naknade za korištenje javne površine za drugi kvartal, za 10 posto smanjenje osnovica plaća za načelnika, općinske djelatnike, donačelnikove naknade, za djelatnike vrtića i knjižnice u trajanju tri mjeseca.

Četvrtak, Ožujak 5, 2020 15:14

Sjednicu Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, predsjednika Vijeća, obilježili su odluka o izgradnji ispraćajne dvorane u Radovinu, odluka o parkiralištima i izvješće o izgradnji ražanačkog rotora te vijećnička pitanja postavljena Nikoli Miletiću, općinskom načelniku.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 12:15

Završena je izgradnja modernog kružnog toka, rotora na izuzetno opasnom raskrižju kod Ražanca na Velincu, raskrižju dvije iznimno frekventne ceste, državne ceste oznake DC 106 i županijske ceste oznake ŽC 6007, kojeg ovdašnji žitelji već zovu »podvelebitska ljepotica kod Ražanca«.

Subota, Veljača 22, 2020 15:45

U Vladi Republike Hrvatske na Trgu sv. Marka u Zagrebu potpisano je 28 novih ugovora vrijednih više od 65 milijuna kuna u okviru Faze 1 programa »Zaželi – program zapošljavanja žena« kojim će se zaposliti 323 žene koje će brinuti o 1.376 starijih i nemoćnih osoba. Na potpisivanju su bili Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava, te Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Stranice