Škabrnja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Studeni 18, 2021 12:10
Danas se prisjećamo žrtava Škabrnje. Prije trideset godina ubijeno je 43 mještana, među njima i petnaest branitelja, a selo je spaljeno.
 
Srijeda, Studeni 17, 2021 14:10

»Zbog njih svaka jesen iste rane budi, za vječnost nek se pamti žrtva ovih ljudi«, riječi su uklesane u mramoru uz spomen obilježje na masovnoj grobnici u Škabrnji.
I ove jeseni bude se rane, a mnogima u Škabrnji, nikad ni ne spavaju.

Utorak, Studeni 16, 2021 14:14

S obzirom na to da pandemija još ne jenjava iz Općine Škabrnja uputili su obavijest i zahvalu građankama i građanima Republike Hrvatske, svima koji ove godine žele i planiraju doći u Škabrnju na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga.
Naime, iz Općine apeliraju na povećan oprez i što manje izlaganje riziku.

Nedjelja, Listopad 31, 2021 13:30 1

Doživjeti sto godina života, prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to Martinu Bilaveru pok. Petra koji se prije jednog stoljeća rodio kao sedmo od osmero djece u ovoj obitelji u Škabrnji. Spektakularna gala svečanost za 100 uzvanika sa živom glazbom održana je u restoranu u Zadru, a obred crkvenog blagoslova u rodnoj Škabrnji.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:24 1

Život piše priče, ponekad i bajke. Da se ljubi i voli u 50 godina braka, dokaz su supružnici Petar (72) i Anka (67) Brkić iz Škabrnje, iz Ambara na zapadnom ulazu u ovo ravnokotarsko općinsko središte.
- Moji roditelji imali su tri sina i mene. A kako smo moj Petar, koji je imao još četiri brata i dvije sestre, i ja živjeli jedno od drugoga stotinjak metara, još od djetinjstva stalno smo se viđali, igrali i družili, kazala je slavljenica Anka.

Ponedjeljak, Kolovoz 16, 2021 11:56

U povodu blagdana Velike Gospe hodočasnici iz domovine i svijeta su usprkos koronavirusa i temperaturi od preko 36 stupnjeva Celzijusa u Škabrnju počeli pristizati u nedjeljnim ranijim prijepodnevnim satima stvarajući šušur i živost pozitivne energije. Nitko se nije žalio, jer čim su ušli u crkvu ili su se išli ispovjediti ili su se odmah predali meditaciji i molitvi, jer jednom je Gospa.

Utorak, Lipanj 22, 2021 14:03

U ravnokotarskoj Škabrnji održana je svečana ceremonija simboličnog otvaranja Osnovne škole Vladimira Nazora nakon uspješno odrađenog projekta »Sretna škola Plave ekonomije«, dobitnika Zayed Sustainabilty Prize u Abu Dhabiu 2018., kao najbolji školski projekt Europe. Osim ravnatelja Marina Pavičića za nagradu su među zaslužnima su učiteljice Ivana Ražov i Ina Matijević te tadašnja učenica 8. razreda Leonarda Škara.

Utorak, Svibanj 25, 2021 14:34

Svi svećenici koji su do sada živjeli i radili u Škabrnji, vjerujem da su na svoj način ostavili trag Kristovog svećenika. Njihov utjecaj očituje se i u činjenici da smo u Domovinskom ratu s krunicom oko vrata kao jedan stali na branik naše hrvatske domovine i naše Škabrnje i u najtežim trenutcima zbog četničkog zla i mržnje sačuvali svoje dostojanstvo i svijetlo lice.

Četvrtak, Svibanj 20, 2021 12:27

Mladi magistar ekonomije Ivan Škara sljedeće četiri godine vodit će Općinu Škabrnja, nakon što je, kao nezavisni kandidat u prvom krugu pobjedio dugogodišnjeg HDZ-ovog načelnika, Nediljka Bubnjara. Škara kaže da je takav rezultat i očekivao s obzirom da je osjetio podršku mještana Škabrnje i Prkosa. Kandidrao se Škara i na lokalnim izborima 2017. te bio blizu drugog kruga. Kaže da je tadašnji uspjeh njegove liste bilo veće iznenađenje.

Četvrtak, Svibanj 13, 2021 13:48

Priča o ravnokotarskoj Škabrnji, priča je o opstojnosti, simbolu stradanja, patnje i ponosa, ali i priča o prosperitetnoj budućnosti.
- Započeo je projekt »Širenje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga« koji je od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dobio dva milijuna kuna, točnije 1.987.910,40 kuna nepovratnih sredstava, kazala je Irena Škara, koordinatorica projektnih aktivnosti.

Stranice