Stankovci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 4, 2020 20:00 1

U sjeni glavnih borbenih djelovanja na dalmatinskoj bojišnici u VRO Oluja, a koja su predvodile 4. i 7. gardijska brigada te postrojbe specijalne policije, svoju zadaću i velik doprinos dale su i domobranske postrojbe, među kojima je i bila 134. Domobranska pukovnija. Ova postrojba je nakon cjelodnevnih borbi uspjela zauzeti brdo Gradinu iznad Vukšića, a što im je omogućilo da već sljedećeg dana oslobode grad Benkovac. 134.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 14:36 1

Petorica od 11 vijećnika Općinskog vijeća Općine Stankovci, Kluba nezavisnih vijećnika, odnosno vijećnika s Liste grupe građana Marko Savić (Marko Savić, Damir Dubravica, Ana Klarić Bubica, Jadranka Orlović, Željko Perica), u svezi s pandemijom koronavirusa i, kažu, kriznom situacijom u kojoj se nalazimo te neizvjesnom budućnosti, uputili su dopis načelniku Željku Baradiću i mjerodavnima u Općini s njihovim prijedlozima mjera koje treba žurno provesti.

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 20:15

Tek su dva bijela i četiri crvena zlata zablistala u, začudo toploj i ugodnoj, stankovačkoj noći sa 23. Vinkovu ove 2020. na smotri mladih vina Sjeverne Dalmacije, manifestaciji s kojom je u recentno vrijeme nakon Domovinskog rata pokrenuto vraćanje života u ovdašnje vinograde, a ljubav za vina podignuta na razinu od koje ne boli glava.

Ponedjeljak, Kolovoz 12, 2019 12:44

Prisjećanjem na poginule branitelje iz Domovinskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnim groblju te svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, započelo obilježavanje 26. po redu Dana općine Stankovci i blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice.

Ponedjeljak, Studeni 5, 2018 13:07

Ove godine prvi put će se održati Advent u Stankovcima. Inicijativu za ovu mafifestaciju pokrenula je vijećnica Ana Klarić Bubica na 10. sjednici Općinskog vijeća Općine Stankovci što je i prihvaćeno. Lista mladih Općine Stankovci za ovu je priliku na društvenoj  mreži Facebook otvorila stranicu Advent u Stankovcima s naznakom "da  ne bude politički" koja je u svega nekoliko sati privukla više od 100 članova.

Petak, Rujan 8, 2017 18:05

 Pet vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stankovci odukom općinskog načelnika Željka Baradića nagrađeni su s po tri tisuće kuna za izniman doprinos i požrtvovnost pri gašenju ovoljetnih požara na stankovačkom području i šire.

Četvrtak, Kolovoz 10, 2017 20:37

Prisjećanjem na poginule branitelje Domovinskog rata.  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnim groblju, otvaranjem  novog poslovnog objekta, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća  započela je proslava 24. po redu Dana Općine Stankovci, koji se  obilježava u povodu blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice.

Petak, Ožujak 3, 2017 00:00

Dvije i pol godine nakon osnivanja Udruge Ravni kotari, jučer je u Stankovcima, u predivnom ambijentu Kuće dalmatinskog pršuta Roca održana prva ruralna konferencija. Ovaj prilično općeniti naziv okuplja razne predstavnike udruga i ljude koji se bave ruralnim razvojem, a svi oni okupili su se na konferenciji koja je otvorila mnoga pitanja, s naglaskom na problemima i perspektivama zadarskog zaleđa. I ne samo zadarskog.

Ponedjeljak, Veljača 20, 2017 00:00

Općinska organizacija HDZ-a Stankovci u dupkom punom Domu kulture u petak navečer je obilježila 27. obljetnicu osnutka. Na svečanosti je rečeno kako HDZ u Stankovcima već punih 27 godina obnaša vlast.

Božidar Kalmeta, prvi čovjek HDZ-a Zadarske županije, istaknuo je kako Zadarska županija ima snažne i jake potencijale koji se moraju iskoristiti.

Ponedjeljak, Siječanj 23, 2017 00:00

Jubilarna 20. Degustacija vina, popularno Vinkovo, okupila je veliki broj vinogradara, vinara i ljubitelja dobrog vina iz Zadarske županije i cijelog prostora sjeverne Dalmacije. Ovom prigodom održano je i predstavljanje knjige „Vinkovo u Stankovcima 2", Tomislava Marijana Bilosnića, o kojoj su govorili Željko Baradić, Radoslav Bobanović, dipl. ing. Zdravko Bušić, Nedjeljko Jusup, prof. dr. sc. Ante Kolega Bage i sam autor.

Stranice