Starigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 14, 2021 14:45

Prva od ukupno tri edukacije o maritimnoj baštini područja Tri mora održana je u Starigradu. Poslušali su je sudionici turističkih izleta brodom, ovog puta na brodu »JUG« iz Starigrada. Edukacije se provode u sklopu projekta OTARNOS, Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada, Društva istraživača mora 20000 milja.

Utorak, Rujan 14, 2021 13:35

U povodu završetka sanacije komunalnog otpada na odlagalištu Samograd iznad Starigrada koje je okruženo »živim« velebitskim stijenama te se nalazi unutar je granica Parka prirode Velebit, jučer je u prostorima Općine Starigrad održana konferencija za medije

Subota, Rujan 11, 2021 11:54

Sjednicu Općinskog vijeća Općine Starigrad obilježio je prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji nije u situaciji pandemije korone očekivano smanjen, već je povećan za 1,6 milijuna kuna, kao i napuštanje Općinske vijećnice nezavisnog vijećnika Višeslava Dokoze, gotovo na samom početku sjednice.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 14:35

Zbrajanje turističkih brojki u špici i rezime ljetne sezone je na dnevnom redu i starigradske Turističke zajednice koja, kao i uostalom i druge na području Zadarske županije, može biti zadovoljna rezultatima jer su iznad očekivanih.

Utorak, Kolovoz 17, 2021 14:29

U Starigradu je, u nedjelju 15. kolovoza, održana druga po redu noćna izložba fotografija pod nazivom „Tri mora kroz fotoobjektiv“ u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nositelj projekta je udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja, a partneri su Općina Novigrad i Srednja škola Obrovac. Izložba je postavljena na Bikariji, u centru Starigrada, te je privukla mnoge mještane i posjetitelje Starigrada.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 12:54

Sa svojim odličnim položajem podno Velebita, okružen nacionalnim parkovima i parkovima prirode Starigrad je mjesto s najdužom turističkom sezonom. Bogata ponuda kulturnog i prirodnog bogatstva svake godine privlači na tisuće turista koji se osim kupanja žele baviti i aktivnim turizmom.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 13:00

Blagdan sv. Marije Magdalene u četvrtak 22. srpnja svečano je proslavljen u mjestu Sveta Marija Magdalena gdje se nalazi crkvica Sv. Marije Magdalene iz 10. st. Svečano misno slavlje u toj crkvici predvodio je fra Nikica Devčić, župni vikar župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra, koji je rodom iz Devčić Drage, obližnjeg mjesta Svete Marije Magdalene.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2021 11:47

Brodica lučke ispostave Starigrad u nedjelju je u akciji spašavanja u Velebitskom kanalu koja je trajala 45 minuta spasila četiri osobe, iako je inicijalno imala dojavu da treba spasiti jednu, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Četvrtak, Srpanj 15, 2021 14:56

Jučer, 14. srpnja 2021. godine u Nacionalnom parku Paklenica u Starigradu policijski službenici Policijske uprave zadarske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji sa stranim policijskim službenicima koji  borave na području zadarske i splitsko-dalmatinske  županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ provodili su aktivnosti  iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

Stranice