Sv. Filip i Jakov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Listopad 6, 2021 13:58

Višegodišnja ulaganja u promotivno-turističke aktivnosti i razvoj novih turističkih proizvoda pretvorili su filipjansko područje u izuzetno poželjnu turističku destinaciju.

Petak, Rujan 17, 2021 13:06 1

eliki dan za općinu Sveti Filip i Jakov. Polaganjem vremenske kapsule započeli su radovi na izgradnju četiri POS-ovih zgrada s ukupno 24 stanova na Rabatinu iznad Sv. Filip i Jakova. Dragan Hristov, ravnatelj Agencije za posredovanje nekretninama (APN), i Zoran Pelicarić – Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov, simbolično su položili vremensku kapsulu i lopatama betona ugradili u temelje objekta.

Srijeda, Rujan 15, 2021 14:45

Platforma za Kino poziva na programe koji se odvijaju ove jeseni u DKC-u Kino u Sv. Filipu i Jakovu.

Udruga U Pokretu kao koordinator Platforme potpisala je ugovor o financiranju projekta “Platforma za Kino” sa Zakladom Kultura Nova. Kroz projekt, Tinel kao dnevni boravak unutar DKC-a Kino svakim danom ima svoja vrata otvorena od 17:00 do 20:00 sati te se stvaraju i održavaju raznovrsni kulturni i umjetnički programi od građana za građane.

Srijeda, Rujan 8, 2021 14:37

Školske zgrade Osnovne škole Sveti Filip i Jakov i područnih škola Sikovo, Raštane Donje, Turanj i Sveti Peter opet su oživjele. Završeni su ljetni praznici, započela je školska godina 2021./2022., koja bi trebala trajati do 21. lipnja 2022. Prvo polugodište je do 23. prosinca ove godine, a drugo od 10. siječnja 2022. godine.

Ponedjeljak, Kolovoz 16, 2021 15:04

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana sv. Roka, nebeskog zaštitnika, u moderno obnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip i Jakovu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća i izložba slika akademskog slikara Dina Colića. Svečano obilježavanje Dana općine završava na blagdan sv. Roka, 16. kolovoza, kad se na Rogovu iznad općinskog središta održava kulturno-umjetnički program i sveta misa s procesijom.

Ponedjeljak, Kolovoz 9, 2021 13:31

Višegodišnja ulaganja u promotivno - turističke aktivnosti i razvoj novih turističkih proizvoda pretvorili su općinu Sv. Filip i Jakov u izuzetno poželjnu turističku destinaciju.
- Općina Sv. Filip i Jakov trenutačno broji oko 4.700 stanovnika, dok statistički podaci iz eVisitora govore da ovdje boravi preko 5.700 gostiju, kazala je Ana Barbaroša, stručna suradnica za marketing općinske Turističke zajednice.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2021 14:15

 Veliko mnoštvo vjerničkog puka iz Turnja, okolnih naselja i cijele Zadarske nadbiskupije pohodilo je župnu crkvu Gospe Karmelske u Turnju kako bi im Majka Božja donijela blagoslov i mir. Mnogobrojni vjernici hodočastili su i na koljenima, mnogi su i bosonogi došli na zavjet svoj nebeskoj zaštitnici. A uz pridržavanje ekoloških mjerna i stalne obavijesti za držanje međusobnog odstojanja procesija za Turanjsku feštu bila je nepregledna.

Utorak, Srpanj 13, 2021 14:47

Udruga Super 8 i Platforma za Kino pozivaju na svoju treću Kinoteku koja će se održati danas s početkom u 21 sat. Na programu je nagrađivani film Rona Howarda The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years. Riječ je o glazbenom dokumentarcu o najpoznatijem bendu na svijetu i njihovim turnejama od 1963. do 1966. godine.

Utorak, Srpanj 6, 2021 15:01

Slasni kukuruz šećerac, pečeni ili kuhani, omiljena je delicija koja se ljeti prodaje na štandovima diljem naše obale. Znamo da se isključivo uzgaja u Slavoniji i Baranji ili se uvozi iz Španjolske i Mađarske, sve dok ne dođete na više od dva hektara površine na Birkuši, plodnog tla u Ravnim kotarima u Raštanima Donjim, na imanje Jure Matešića. Gotovo nepregledno zeleno-žuto more kukuruza visine do 2,5 metara s preko 130.000 klipova kukuruza šećerca.

Nedjelja, Srpanj 4, 2021 10:00

Veliki dan za obrtnike i poduzetnike s područja Općine Sveti Filip i Jakov, na sjednici Vlade Republike Hrvatske pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića održane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu jednoglasno je usvojena Odluka o darovanju nekretnine, zemljišta površine od preko 20 hektara koje se nalazi sjeveroistočno od naselja Sv.

Stranice