Vir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Srpanj 4, 2022 08:23

Treća i posljednja etapa projekta RokOtok krenula je jučer iz Privlake prema otoku Viru, gdje je Domagoj Jakopović Ribafish zabio prvu od 17 zastavica koje ih čekaju na ovoj etapi.

Utorak, Lipanj 21, 2022 15:09

U Općinskom vijeću Vir formirana je nova većina i trenutni predsjednik Antonio Vučetić nema našu podršku, istaknuto je danas na izvanrednoj konferenciji za medije udruge Vir bez podjela, održane ispred zgrade Općine. Konferenciju je vodio vijećnik Frane Vučetić koji je na početku kazao kako je na Viru stvorena nova i čvrsta vladajuća koalicija, spremna za rad.

Utorak, Lipanj 7, 2022 11:34 1

Sa 111.362 turističkih noćenja ostvarenih od početka ove godine do kraja svibnja Vir je za čak 113,8 posto nadmašio isti lanjski period (52.080 noćenja), dok je s 6.698 dolazaka domaćih i stranih gostiju za 85,2 posto bio bolji od učinka iz 2021. kada je ostvareno 3.616 dolazaka, govore podatci iz sustava eVisitor.

Ponedjeljak, Travanj 25, 2022 16:00

U povodu blagdana sv. Jurja, zaštitnika i naslovnika župe Vir, u petak navečer je u virskoj župnoj dvorani treću godinu za redom otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji umjetnika iz Hrvatske udruge kreativnih amatera (HUKA). Predsjednica udruge, Verica Kovač ističe kako su ove godine kroz radionicu obradili živote hrvatskih svetaca, blaženika i službenika.

Nedjelja, Travanj 17, 2022 14:59

S rekordnim brojem ostvarenih turističkih dolazaka od 1. siječnja do 15. travnja ove godine te značajno boljim brojkama noćenja od lanjskih, otoku rekorderu smiješi se još jedna sjajna turistička sezona koja bi po svemu trebala nadmašiti lanjsku. U nepuna četiri turistička mjeseca na Viru je zabilježeno 1.485 dolazaka domaćih i stranih gostiju te 23.181 noćenja, što je za 109,1 posto bolji rezultat u noćenjima i 58,9 posto u dolascima turista pri usporedbi s lanjskom godinom.

Subota, Travanj 16, 2022 10:40

Luksuzni Teslini automobili okupirali su Vir! Čak 19 različitih modela S, 3, X i Y u bijeloj, crnoj i crvenoj boji, krstari od četvrtka otokom Virom izazivajući zadivljene poglede brojnih turista na otoku i domaćih ljudi. Voze ih Mađari, a na Vir ih je kao članove mađarskog kluba ljubitelja Teslinih automobila organizirano doveo Attíla Pálinkás, vlasnik tvrtke Teslaland koja za kultne električne automobile proizvodi dodatnu sofisticiranu opremu.

Nedjelja, Travanj 3, 2022 10:58

Još jučer su Ljudmila i Mihajlo Rymik uživali u pastoralnom ambijentu svojeg doma u neposrednoj okolici Strija, grada od šezdesetak tisuća stanovnika smještenog na zapadu Ukrajine u Lavovskoj oblasti. Ovo »jučer« bilo je početkom ožujka kada se prvi miris baruta s istoka Ukrajine počeo širiti prema zapadnijim ukrajinskim oblastima.

Nedjelja, Ožujak 27, 2022 11:35

Prekrasno subotnje sunčano vrijeme počastilo je brojne Viranke i Virane na tradicionalnom obilježavanju Dana narcisa posvećenom ženama oboljelima od raka dojke. Akcija je pod zajedničkim nacionalnim sloganom „Mir i zdravlje – Dan narcisa 2022.“ održana u brojnim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, a virsko događanje na terasi restorana Kotarina organizirali su Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija Vir turizam.

Subota, Ožujak 26, 2022 13:57

Rano otkrivanje raka spašava život – najjednostavnija je poruka s promotivno-edukacijskog događaja projekta »ON TIME« održanog na otoku Viru. Punog naziva »ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke«, ovaj je događaj privukao tridesetak Viranki i Virana koji su pratili izlaganja liječnica Ljilje Balorde i Ane Petrić iz Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Četvrtak, Ožujak 24, 2022 13:06

Zavod za javno zdravstvo Zadar organizirao je u Općinskoj vijećnici Općine Vir, promotivno edukacijsko događanje projekta »ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke« sufinanciranog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.

Stranice