Vir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 24, 2020 08:39

Nije dugo potrajala pauza između kraja proljetnih i ljetnih te početka jesenskih radova na projektu vodovodizacije Vira, jer se krupna mehanizacija poduzeća Vodovod Vir i izvođača radova, zadarske Vodoinstalacije, ugasila tek krajem srpnja kada su okončani radovi u Prezidi IV.

Srijeda, Rujan 23, 2020 08:57

Nakon domaćih gostiju te Slovenaca, Nijemaca, Mađara i Čeha kao najuspješnijih turista na Viru, Slovaci su s oko 47 tisuća noćenja i 4,5 tisuća turističkih dolazaka (do 20. rujna) bili peti najbrojniji inozemni gosti, ali je Vir bio njihovo prvo i najvažnije ovogodišnje odredište na Jadranu.

Nedjelja, Rujan 20, 2020 10:54 1

Do 17. rujna na otoku Viru ostvareno je 2.004.373 turističkih noćenja domaćih i stranih gostiju, čime je hrvatski otok rekorder postao prva domaća višemilijunska destinacija u turističkom prometu izraženom noćenjima.

Petak, Rujan 18, 2020 08:39

Na zadnjoj skupštini udruge Vir bez podjela većinom glasova nazočnih donesena je odluka o organiziranju velikog prosvjeda protiv institucionalnog reketa u Zagrebu ispred zgrade DORH-a.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 14:36

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru okupila je sinoć čak 63 člana Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK), od kojih je njih 58 uspješno darovalo krv. Tako je unatoč vrućem i izrazito sparnom popodnevu te otežanim uvjetima zbog poštivanja svih zadanih epidemioloških mjera, sinoćnja akcija bila jedna od najuspješnijih od svih dosadašnjih u kolovozu te najmasovnija u Zadarskoj županiji od trenutka izbijanja krize uzrokovane koronavirusom.

Nedjelja, Kolovoz 23, 2020 10:39

Kontroverzna medijska priopćenja Hrvatske turističke zajednice tijekom kolovoza o najuspješnijim domaćim turističkim odredištima, kao da su na Viru otvorila Pandorinu kutiju nezadovoljstva. Iako je Vir statistički najuspješnija hrvatska turistička destinacija s oko 1,5 milijuna ostvarenih turističkih noćenja do 15.

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 10:03

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj je presici nacionalnog stožera između ostalog kazao da se puno slučajeva zaraze veže za klubove na Pagu, Viru, u Makarskoj, Novalji i Vodicama.

Stiglo je reagiranje Stožera civilne zaštite Općine Vir.

Nedjelja, Kolovoz 9, 2020 10:51 2

Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac nije prva resorna ministrica koja je posjetila otok Vir – učinili su to ranije njezini prethodnici Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Gari Cappelli – ali je prva koja je na otok došla u srcu ljetne sezone kada je Vir udarna turistička vijest.

Subota, Kolovoz 1, 2020 12:06 1

Prvi put otkad se prati statistika ukupnog turističkog prometa u Hrvatskoj u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom prometu, otok Vir apsolutni je turistički šampion u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu sezone. Vir je prema sustavu eVisitor s jučerašnjim danom postao prva turistička destinacija u Hrvatskoj koja je ostvarila milijun noćenja (1.000.595), ali je hrvatski otok rekorder pored toga i uvjerljivo najbolji po noćenjima u srpnju (683,1 tisuća) te istovremeno najbolji od 1.

Nedjelja, Srpanj 26, 2020 13:35

Sa završetkom radova u Prezidi IV koji su se protegli duboko u drugu polovicu srpnja, radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži otoka Vira bit će privremeno završeni i obustavljeni do početka jeseni.

Stranice