Vrsi

Srijeda, Listopad 27, 2021 11:03

U multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi održana je treća, ujedno i posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi. Prikupljeno je 36 doza, dok je kroz tri godišnje akcije održane svakih četiri mjeseca prikupljeno 96 doza tekućine koja život znači. Plemenitim i humanim činom darivanja krvi, koji traje tek deset minuta, darivatelji pokazuju suosjećanje i empatiju prema drugim ljudima. Vrška akcija održala se na Dan darivatelja krvi koji se u Hrvatskoj obilježava od 1953. godine.

Ponedjeljak, Listopad 18, 2021 10:55

Rođendan predstavlja veliki dan za slavljenika, podsjeća na prve, najznačajnije dodire sa svijetom - prvi plač i majčin zagrljaj. Godine brzo prolaze, lete, a prava je sreća i radost doživjeti i iskusiti umirovljeničke dane. To je pošlo za rukom baki Luci Vukić iz Vrsi, koja ne samo da je doživjela umirovljeničke godine, već je napunila 100 godina, čitavo stoljeće života. Rođena davne, 1921. godine u doba Kraljevine SHS, nadživjela je nekoliko državnih uređenja i preživjela dva rata.

Petak, Listopad 1, 2021 14:24

Uz teritorijalnu povezanost u jedinicu lokalne samouprave koja od 2006. godine povezuje Vrsi i Poljica, žitelji tih mjesta već stoljećima slave istog župnog naslovnika i zaštitnika svetog Mihovila. Svečano i slavljeničko ozračje vladalo je na svečev dan, koji se uz arkanđele Gabrijela i Rafaela slavi 29. rujna. Svetu misu s procesijom u Poljičkoj crkvi predvodio je don Marinko Duvnjak, župnik Privlake.

Utorak, Rujan 21, 2021 12:24

Turistička i gastronomska ponuda Vrsi obogaćuje se i nadopunjuje iz godine u godinu novim ugostiteljskim objektima koji posjetiteljima nude raznovrstan izbor jela i delicija. Mjesta za napredak uvijek ima, a to su uvidjeli i mladi supružnici Anita i Mladen Maraš koji su početkom ljeta krenuli u novu, za Zadarsku županiju prilično nepoznatu eno-gastro priču.

Četvrtak, Rujan 16, 2021 14:23

Prekrasni i veličanstveni prizori vrškog krajolika ovo ljeto »zapalili« su društvene mreže. Među brojnim autorima u bespućima interneta, istaknuo se Ivan Alerić, koji kroz fotoobjektiv bilježi očaravajuće prizore i promovira prirodne ljepote rodnih Vrsi ali i cijelog Jadrana.

Utorak, Rujan 14, 2021 14:45

Poznata zadarsko- vrška djelatnica u poljoprivredi i turizmu Sandra Babac, vlasnica OPG-a i brenda Šinjorina Smokva u suradnji s dvojcem iz Capitano Beach bara u Vrsima, Denisom i Lovrom Predovanom upriličila je prošlog vikenda na plaži Ričine u Vrsima mini turnir u odbojci u moru.

Nedjelja, Rujan 5, 2021 10:06

Turistička sezona polako ulazi u završnu fazu. U zadnjih nekoliko godina popularnije su manje turističke destinacije koje turistima nude miran i opušten odmor sa svim potrebnim sadržajem.

Petak, Rujan 3, 2021 10:51

Plaža Ričina u Vrsima, predivna pješčana plaža ove sezone ima posebnu atrakciju - Čehinja Eliška Charousová leti po moru.
Riječ je o jetsurfu, nama nepoznatom ekstremnom sportu koji je osmislio Čeh Martin Šula 2010. koji je spojio svoju ljubav prema motorima, skijanju i vodi. Stoga, osmislio je dasku za surfanje na gorivo.

Utorak, Kolovoz 31, 2021 13:53

Svojim oglašavanjem, crkvena zvona stoljećima obogaćuju život zajednice, pozivaju na bogoslužje, slave u radosti, tugaljivo zvone u tuzi te su dio tradicije i civilizacije. Spoj su između neba i zemlje, a njihov zvuk pobuđuje divljenje i strahopoštovanje. Za zvona na sakralnim objektima brinu zvonari koji većinom obavljaju i službu župnih sakristana.

Subota, Kolovoz 28, 2021 10:32

Uz pjesmu, ples te mnogobrojne ovacije svih prisutnih poštovatelja kulturne baštine, članovi KUD-a Sveti Lovre Vrsi održali su posljednju, ovogodišnju večer druženja na glavnoj rivi Mulo. Kroz srpanj i kolovoz barem jednom tjedno, na različitim lokacijama vrške obale, pred posjetiteljima su izvodili najbolje dalmatinske pjesme, a posljednju

Stranice