Vrsi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 26, 2022 16:00

Mještani Poljica posljednjih nekoliko dana su, kako kažu, uznemireni i prestrašeni jer se u mjestu pojavio vuk. Jedna mještanka fotografirala ga je u neposrednoj blizini obiteljskih kuća, na ulazu u mjesto iz smjera Vrsi.

Subota, Travanj 16, 2022 12:23
Povodom najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa, Turistička zajednica Općine Vrsi u suradnji s Općinom Vrsi organizira blagdansko druženje i natjecanje pod nazivom „Bokun bublije“.
 
Glavna i neizostavna namirnica na blagdanskom stolu je uskrsna bublija ili pogača, za koju svako domaćinstvo ima svoj recept.
Utorak, Travanj 12, 2022 13:38

Članovi Udruge pomoraca sveti Nikola Vrsi u nedjelju su sudjelovali na redovnoj Godišnjoj skupštini. Uz pedesetak članova i vodstvo udruge predvođeno predsjednikom Nevenom Predovanom, događaju je nazočio Općinski načelnik Luka Perinić i direktorica Turističke zajednice Općine Vrsi, Rafaela Maraš. Uz standardne, financijske teme, istaknuti su realizirani projekti u prethodnoj godini i predstavljen je plan djelovanja udruge kroz nadolazeće razdoblje.

Utorak, Ožujak 29, 2022 13:37

Prošli tjedan održana je sedma sjednica Općinskog vijeća, prva u 2022. godini, na kojoj su nazočili svi vijećnici. Na sjednici su bili načelnik Luka Perinić, pročelnik Marko Rončević i voditeljica Odsjeka tajništva Ivana Milutin. Predsjednica Općinskog vijeća Josipa Maraš predložila je dnevni red s devet točaka, a načelnik Perinić zatražio je nadopunu s točkom o kupnji zemljišta u Poljicima.

Četvrtak, Ožujak 24, 2022 10:55

Načelnik Općine Vrsi Luka Perinić i Kata Knežević, ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić Nin, obišli su novoizgrađeno školsko igralište smješteno pokraj Područne škole Vrsi. Školsko igralište prostire se na 1480 kvadrata te učenicima omogućava neometano i sigurno održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Prema riječima ravnateljice Knežević, ovo je značajan korak za školu i učenike.

Ponedjeljak, Ožujak 14, 2022 14:25

Da su godine samo broj uvjerila nas je baka Mara Jordan - Gara iz Vrsi koja je, okružena svojim najmilijima ove subote proslavila čitavo stoljeće života.
Lucidna i živahna baka Gara preživjela je brojne životne nedaće i dva rata, a nadživjela je i nekoliko državnih uređenja. Ne kaže se uzalud kako u maloj boci špirit stoji. Rođena je prvog dana ožujka 1922. godine u obitelji Grge i Krstine Vukić, a odmah po rođenju, zbog crne kose i tamnije puti, prozvana je Gara.

Srijeda, Ožujak 2, 2022 14:35

U prostorijama Općine Vrsi održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Već preko trideset godina, brojne generacije Vršana odazivaju se pozivu Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar i nesebično daruju krv. Darivanje krvi predstavlja plemenit i human čin kojim se pokazuje suosjećanje i empatija prema drugim ljudima. Dobrovoljnoj akciji odazvalo se 40 darivatelja svih dobnih skupina, a njih 36 je u konačnici darovalo krv. Medicinski tim činili su: dr. Lucija Pavlović, dr.

Utorak, Ožujak 1, 2022 13:31

Početkom listopada prošle godine, započelo je snimanje igrano – dokumentarnog filma o vrškim pomorcima u koprodukciji Udruge pomoraca sveti Nikola i Općine Vrsi. Prema riječima autora Tonija Perinića, film, koji će nositi naziv »Sedma kora«, poklon je i priznanje vrškim pomorcima, kojih je u posljednjih stotinu godina bilo preko sedamsto.

Nedjelja, Veljača 27, 2022 11:38

Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Vrsi poziva na prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi koja će se održati u ponedjeljak, 28. veljače od 15 do 18 sati u multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi. Krv može darivati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina, do 60 godina ako krv daje prvi put, do 70 godina 1-2 godišnje nakon pregleda i odluke liječnika specijalista transfuzijske medicine.

Srijeda, Veljača 23, 2022 13:36

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i kratkom molitvom obilježena je 29. obljetnica pogibije vrškog branitelja Ive Matuslovića. Nakon uspješno provedene vojno - redarstvene operacije Maslenica, Ive je 21. veljače 1993. godine tragično stradao na bojišnici zadarskog zaleđa, u neposrednoj blizini Novigrada braneći slobodu svoje domovine, koju je neizmjerno volio. Njegovu žrtvu i doprinos u Domovinskom ratu poštuju i obilježavaju suborci iz 7.

Stranice