Zabava

Subota, Ožujak 13, 2021 10:00

S ciljem senzibiliziranja javnosti za volonterski maraton ‘72 sata bez kompromisa’ koji godinama okuplja tisuće mladih u cijeloj Hrvatskoj, mural ‘72 sata bez kompromisa’, što je inicijativa mladih iz Organizacijskog tima ‘72 sata bez kompromisa’ Zadar, završen je nakon svoga četveromjesečnog nastajanja. Autor murala je muralist Jure Lisak, a nalazi se na pročelju stambene zgrade u ulici Stjepana Radića u Zadru, na lokaciji iznad mosta i Branimirove obale.

Subota, Ožujak 13, 2021 09:30

Pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zaklade Kultura nova, u tijeku je radionica suvremene plesne tehnike koju vodi Kalliopi Siganou. To je druga po redu u nizu edukativnog programa Zadarskog plesnog ansambla. Prva radionica započela je s radom početkom ožujka, a posljednja ovogodišnja održat će se krajem prosinca.

Subota, Ožujak 6, 2021 09:27

Vrata Plesne udruge Geste ponovno su otvorena i očišćena je prašina s plesnih cipelica. Predsjednica Udruge, Nena Jurišić podijelila je s nama silne emocije izazvane susretom, ali i buduće planove.
- Ne znam tko je bio uzbuđeniji, ja ili oni. Ovo je bio tek prvi tjedan, dio je djece u samoizolaciji, a roditelji su dobili upute, kojih se zaista drže, da ne dovode djecu ako imaju simptome ili su prehlađena. Velik smo ansambl, nismo još u punom sastavu, otkriva Jurišić.

Petak, Veljača 26, 2021 15:47

Zadranin Jure Brkljača nedavno je dobio najveću medijsku nagradu Zlatni Studio Jutarnjeg lista za najbolje novo lice na glazbenoj sceni. Priznanje je posebno jer iza njega stoje čitatelji Jutarnjeg koji svojim glasom biraju najbolje.
Također, ovo je i nova potvrda svima onima koji su od samih početaka prepoznali njegov veliki potencijal i smatraju ga jednim od najautentičnijih glazbenika mlade generacije.

Petak, Veljača 26, 2021 11:12

Jučer je ulicama našeg grada šetalo stablo, odnosno čovjek-stablo. Najprije se zasadio na Forum, a potom teleportirao na drugu poznatu lokaciju i pozdravio Sunce.
Popraćen začuđenim pogledima, pričao nam je o svom, moglo bi se reći, performansu. Obukao je lovačko odijelo kako bi zabavio ljude, a ujedno i podigao svijest o važnosti ekologije.

Nedjelja, Veljača 21, 2021 11:25
Jure Brkljača dobitnik je najveće medijske nagrade Zlatni Studio Jutarnjeg lista, za najbolje novo lice na glazbenoj sceni. Priznanje je tim veće, jer iza njega stoje čitatelji Jutarnjeg, koji svojim glasom biraju najbolje.
Ovo je i nova potvrda, svima onima koji su od samih početaka, prepoznali njegov veliki potencijal i smatraju ga jednim od najautentičnijih glazbenika mlade generacije.
Nedjelja, Veljača 21, 2021 10:20

I opjevana novosadska Ulica Jovana Cvijića, baš kao ni i ostatak nekadašnje države od trenutka kad je »Panonski mornar« pospremio svoje note, svoja slova i svoju »boju« u kofer te krenuo put nebeskih visina, zna da ništa više nije i neće biti isto.

Subota, Veljača 20, 2021 12:33

Ako ste iz Zadra, onda je dovoljno reći - Katja Pijaca jer je ona u Zadru sinonim za sportsku rekreaciju žena, a na Izbornoj skupštini sportske rekreacije - »Sport za sve« Zadarske županije koja je održana prije par dana i koja okuplja 14 društava i udruga, uključujući i njezine relaksice, opet je izabrana za predsjednicu na mandat od četiri godine. Skromna kakva jest, smijući se kaže kako će je valjda birati dok ne umre, mada misli kako je došlo vrijeme za neke mlađe.

Petak, Veljača 19, 2021 11:31

Publika do 26. veljače 2021. godine ima priliku on line glasati za nagradu Ambasador elektroničke glazbe, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj, koja se dodjeljuje akterima regionalne scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Publika za svoje favorite može glasovati u pet hrvatskih i pet regionalnih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija.

Petak, Veljača 19, 2021 11:02

U starom bi normalnom u ovo doba ključeve Grada u ruke preuzele maškare, a maškarane povorke zauzele bi ulice svih gradova i mjesta. Ove, pak, godine u gradu je sasvim drugačija slika. Samo su nas malobrojna zamaskirana djeca te panoi s fotografijama nekih prijašnjih maškara postavljeni po Poluotoku podsjetili u kojem se dobu godine nalazimo. Unatoč zabranama okupljana i organiziranih proslava, jedna se grupa maškara zamaskirala i proslavila svoj dan.

Stranice