Zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Prosinac 3, 2021 09:10

Božićni i novogodišnji praznici polako nam se približavaju. Pitanje koje je svima na pameti je hoće li ove godine biti tradicionalnih velikih slavlja i koncerata na otvorenom ili u hotelima. Epidemiološke mjere i veliki broj zaraženih koronavirusom svima su pomrsili planove.

Petak, Prosinac 3, 2021 08:28

Sve bolji gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji, koja je unatoč pandemiji, povećala zaposlenost u odnosu i na pretkriznu 2019. godinu, ali i optimistične najave iz Vlade RH o rekordnom povećanju BDP-a razlog su za optimizam uoči nadolazeće 2022. godine.

Petak, Prosinac 3, 2021 08:25

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj bez vijećnika SDP-a i Akcije mladih, ipak je izglasan rebalans proračuna, ali uz neke izmjene od onog koji nije prošao na sjednici u listopadu. Sporna su bila sredstva za KK Zadar, koja su prema rebalansu trebala iznositi tri milijuna kuna. Klub vijećnika Enija Meštrovića je jučer predložilo amandman da se od ta tri milijuna, pola milijuna kuna preusmjeri za božićnice umirovljenika s mirovinama manjim od 2.000 kuna.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 13:59

U sklopu Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo objavljeni su novi natječaji za dodjelu potpore u okviru 5 mjera namijenjenih sektoru gospodarskog ribolova za mjere Inovacije, Diversifikacija i novi oblici prihoda, Zaštita zdravlja i sigurnost, Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena te Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 13:52

U srijedu, 1. prosinca 2021. kod Dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je humanitarna akcija prodaje božićnih čestitki i drugih rukotvorina čiji su autori članice/članovi Udruge odgajatelja Maraške, a u korist Lige protiv raka Zadar.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 13:45

U povodu Dana grada Zadra i blagdana svetog Krševana u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj je palači jučer predstavljen hrvatski prijevod ratnih memoara austrougarskog mornaričkog časnika Georga von Trappa »Do posljednjeg pozdrava zastavi«.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 13:13

U atriju Gradske knjižnice Zadar prije nekoliko dana otvorena je izložba Croatia Long Distance Trail. Bianca Knez iz udruge Croatia Long Distance Trail kaže kako je cilj ove izložbe, s kojom se već gostovalo u nekoliko hrvatskih gradova, upoznati javnost s Trailom i popularizirati njegovo postojanje, koje je već sada dobro poznato i vrlo primijećeno kod stranaca.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 13:09

 Ante Butić, poznati zadarski ugostitelj predstavio je jučer u baru Muro novu udrugu Back 2 Basic koja će se baviti edukacijom barmena, barista i konobara, a nadaju se kako će im se u budućnosti priključiti i kuhari. Udruga B2B okuplja zadarske ugostitelje, a Butić je predsjednik udruge te je predstavljanje iskoristio i za najavu novih projekata kojima planiraju upotpuniti zadarsku ugostiteljsku scenu.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 11:45

Na sjednicu Gradskog vijeća, koja je započela jutros u 10 sati, bez COVID potvrde pokušala je danas ući Marjana Botić iz Akcije mladih. Botić je pokušala ući u zgradu, no zaštitari su zaključali vrata. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić na sjednici je pozvao službe da im omoguće ulaz.

Pozvana je i policija, a okupilo se i nekoliko prosvjednika protiv covid potvrda. Nakon Aktualnog sata zbog cijele je situacije sazvana stanka.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 11:01

Vlatka Vučić-Marasović iz Zadarske županije izabrana je za zamjenicu nove voditeljice Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija (HZŽ) na sjednici koja je održana prije nekoliko dana. Za novu voditeljicu Radne skupine
izabrana je Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, a za još jednog njenog zamjenika Bernardo Pahor iz Karlovačke županije.

Stranice