Zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Veljača 25, 2021 16:10

Jučer je u zadarskim osnovnim školama obilježen Dan ružičastih majica, poznatiji kao Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ravnatelji i stručna služba svjesni su činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, stoga posvećuju veliku pažnju sustavnoj provedbi preventivnih programa u školi.

Četvrtak, Veljača 25, 2021 12:15

Nakon najave hrvatskih veledrogerija o mogućoj obustavi lijekova, provjerili smo kakva je situacija u zadarskoj Općoj bolnici. Naime, u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan kazali su kako imaju dovoljno zaliha jer uvijek paze da imaju lijekova toliko da ne bi došlo do nestašice i u tom slučaju teške situacije za pacijente.

Četvrtak, Veljača 25, 2021 12:06

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem i pročelnicima Antom Ćurkovićem, Darkom Kasapom i Robertinom Dujelom predstavio je projekt rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana.

Srijeda, Veljača 24, 2021 15:59

Interaktivna maketa povijesne jezgre grada Zadra trebala bi uskoro biti izrađena u bronci dimenzija 4x1,40m te postavljena na Bedemima zadarskih pobuna, odnosno na novoj reprezentativnoj gradskoj šetnici na Muraju te dodatno oplemeniti prostor u sklopu velikog europskog projekta »Zadar Baštini« ukupno vrijednog preko 66 milijuna kuna. Maketa bi trebala prikazivati izgled grada Zadra u srednjem vijeku, kroz 18. te početak 20. stoljeća.

Srijeda, Veljača 24, 2021 12:38

Zeleni telefon servis je koji stoji u službi građanima za informacije i probleme vezane za okoliš, prirodu i njihovu zaštitu. Mreža Zelenih telefona okuplja članice diljem Hrvatske, a jedna od članica je i Eko Zadar koji zaprima pritužbe stanovnika Zadra i Zadarske županije. O radu Zelenog telefona razgovarali smo sa Željkom Jurlina iz Eko Zadra. Zanimalo nas je koliko su građani u prošloj godini prijavljivali incidente u okolišu.

Srijeda, Veljača 24, 2021 11:02

Danas se s ciljem borbe protiv vršnjačkog nasilja simboličnim odijevanjem ružičaste majice obilježava Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji se naziva i Danom ružičastih majica. Svjesni smo činjenice da je nasilje, posebice vršnjačko, prisutno u školskim okruženjima, stoga se ovim obilježavanjem podsjeća na potrebu razumijevanja i prihvaćanja različitosti koje nas okružuju čime se promoviraju pozitivne društvene vrijednosti.

Utorak, Veljača 23, 2021 13:49

Nakon prošlotjednih niskih temperatura i zimskog sna, u koji smo utonuli dodatno uspavani epidemiološkim mjerama, zadarsku je rivu okupalo zlatno sunce i izmamilo i »staro i mlado« u šetnju.
Prošlo je godinu dana od prvog zaraženog čovjeka u Lijepoj Našoj. Očigledno je koliko nam je svakodnevni život postao drukčiji, sporiji, oprezniji, moglo bi se reći, distopijski.

Utorak, Veljača 23, 2021 13:40

Jučer je obilježen Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva, spomendan Republike Hrvatske koji je Hrvatski sabor nedavno službeno proglasio na inicijativu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Utorak, Veljača 23, 2021 13:27

Na Skupštini Zadarske županije raspravljalo se o stanju u školstvu i zdravstvu.
Uz prijedloge odluke o kriterijima i planu rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini srednjoškolskih, kao i osnovnoškolskih ustanova u 2021. godini, nezavisni vijećnik Stipe Bjeliš je pokrenuo raspravu.

Utorak, Veljača 23, 2021 13:17

Nakon što je dio liječnika obiteljske medicine negodovao zbog cijepljenja pacijenata u svojim ambulanatama, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Zoran Škrgatić, za naš je list izjavio kako od svih liječnika primarne medicine očekuje da cijepe svoje pacijente jer oni ih najbolje poznaju i mogu dati cjepivo onome kome je najpotrebnije.

Stranice