Zadar

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 14:36

U stoljetnoj zgradici pored suda, u prizemlju je brijačnica koju vodi Bulić, poznati zadarski brico. Brijačnica Bulić svojevrsni je vremeplov, ukrašen antiknim namještajem, a atmosfera je slična onoj iz kultne serije Velo misto. Svi se znaju, svi ćakulaju, svi pijuckaju kavu i šale se.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 14:10

U prostorijama SDP-a održana je konferencija za medije na temu "Izvješća javnih ustanova" s posljednje sjednice Županijske skupštine. O toj temi više je govorio županijski vijećnik Jure Zubčić koji se osvrnuo na rad dvije javne ustanove - Opću bolnicu Zadar te Županijsku upravu za ceste.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 14:05

PU Zadarska poslala je priopćenje za javnost u vezi s prometnom nesrećom koju je u alkoholiziranom stanju skrivio načelnik Odjela kriminalističke policije Bore Mršić.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 13:35

Od 2. kolovoza 2021. godine nova privremena lokacija punkta za cijepljenje je Športsko rekreativni centar Ravnice (ŠRC Ravnice) u Zadru na  adresu Marka Marulića 5, dok se punkt za cijepljenje ŠC Višnjik privremeno zatvara. Punkt za cijepljenje ŠRC Ravnice radit će u jednoj smjeni od ponedjeljka do petka u vremenskom razdoblju od 7 do 13 sati, a rad subotom uvest će se sukladno broju zainteresiranih.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 13:08

Zadnji dan prije godišnjeg remonta bazena Višnjik (utorak) posljednje dvije gupe su uspješno završile ovosezonski program obuke neplivača u trajanju od 16 sati. U ovom ciklusu obuku je završila 21 ribica u dobi od nepune 4 do 8 godina koje su na finalnom testiranju demonstrirale naučeno pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane djelatnika Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klupskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 13:06

Dom za odrasle osobe s mentalnim oštećenjima Sv. Frane, unatoč poteškoćama koje su izazvane pandemijom koronavirusa, nastavlja dalje provoditi svoje aktivnosti i terapije kako bi osigurao što bolju skrb za korisnike.
Ravnateljicu Doma Vesnu Dujić upitali smo o svakodnevici u ovoj ustanovi u uvjetima pandemije.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 11:46

Javni poziv za provedbu Programa sufinanciranja pripreme infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini za 2021. godinu u srijedu je objavilo Ministarstvo poljoprivrede. Za provedbu Programa osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od pet milijuna kuna, a Javni poziv je otvoren do 10. rujna 2021. godine.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 11:36

Odbijam biti član bilo kojeg od odbora u Gradskom vijeću koji su nedemokratski raspoređeni između koalicije Nezavisne liste Enija Meštrovića, SDP-a i Akcije mladih te s druge strane HDZ-a, HSP-a te Stranke umirovljenika. Lista HDZ-a i partnera dobila je najveći broj mandata i daleko najveći postotak glasova. Ne kaže se bez veze da paktovi i postoje da ih rade slabiji. Bez obzira na to, umjesto sedam imamo četiri predsjednička mjesta u odborima.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 10:04

Na području zadarske županije 41 je novi slučaj zaraze koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar (23), Benkovac (2), Biograd (2) i Pag (1) te općina Galovac (1), Pakoštane (2), Poličnik (1), Povljana (1), Sukošan (3), Sv.Filip i Jakov (1), Vir (3) i Zemunik Donji (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 384 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je724 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 30 osoba.

Srijeda, Srpanj 28, 2021 14:38

Klub vijećnika izabranih s liste grupe birača dr. Ivica Žuvela održali su press konferenciju u službenim prostorijama dr. Ivica Žuvela. Povod je bio predstavljanje proširenja Kluba grupe birača dr. Ivica Žuvela te predstavljanje dosadašnjih skupštinskih aktivnosti i inicijativa. Na press konferenciji je uz Ivicu Žuvelu govorio potpredsjednik skupštine Zadarske županije Davor Čerkuč te predstavnici Domovinskog pokreta, Nenad Klarić i Angelo Žilić koji su se pridružili Klubu vijećnika.

Stranice