Zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 13, 2021 10:14

Jučer je u Gradskoj knjižnici Zadar otvorena izložba fotografija »Vrišteće dalmatinske tišine« zadarske umjetnice Tanje Belić. Otvorenje nije bilo klasično, zbog poštivanja epidemioloških mjera, a video izložba fotografija nastalih na jutarnjim lutanjima obalama, pjeskovitim plažama, u mjestima Zadarske županije postavljena je na ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar gdje će je građani moći pogledati do subote, 17. travnja.

Utorak, Travanj 13, 2021 10:07

Prošlog je tjedna tiskana slikovnica »Jadrane, imamo problem!«, koju potpisuje autorski tim Posada Mediteranskog dana obale 2020, a ilustrator je zadarski umjetnik Marin Franić (Tvornica mašte) koji svakim svojim djelom razbudi maštu ne samo malih, već i onih velikih čitatelja.

Ponedjeljak, Travanj 12, 2021 12:20

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša prije otprilike mjesec dana zamijenio je dio ograde na Citadeli (Kapetanskom parku). Ograda je bila u dotrajalom stanju, na mjestima je u potpunosti nedostajala, a to je predstavljalo ugrozu od pada preko ruba.
Nadležni Upravni odjel promptno je reagirao po dojavi građana te je sad taj dio parka pravilno ograđen novom i sigurnom ogradom.

Ponedjeljak, Travanj 12, 2021 12:12

Ubojstvo djeteta od strane roditelja uvijek iznova šokira i ostavlja bez riječi, a ovih dana smo svjedoci još jedne tragedije.
Zadarski specijalist psihijatar i subspecijalist forenzičke psihijatrije, dr. Darko Labura ispričao je o fenomenu infanticida ili djecoubojstva, mogućim uzrocima, kao i krucijalnom pitanju - mogu li se predvidjeti tragični završetci.

Ponedjeljak, Travanj 12, 2021 10:55

Na području Zadarske županije 108 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar (59), Benkovac (5), Biograd (6) i Obrovac (3) te općina Bibinje (10), Gračac (2), Kolan (1), Pakoštane (1), Pašman (1), Poličnik (3), Posedarje (1), Preko (3), Ražanac (3), Stankovci (1), Sukošan (2), Sv.Filip i Jakov (1), Škabrnja (2), Vrsi (3) i Zemunik Donji (1).

Nedjelja, Travanj 11, 2021 13:19

Opća bolnica Zadar morat će ponovno razmotriti sve ponude pristigle na dio njihova javnog natječaja za nabavu lijekova i odabrati novu ekonomski najpovoljniju ponudu. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) srušila je odluku Bolnice Lijekovi - 2. dio, grupa 12 te postupak javne nabave vratila na ponovno postupanje.

Nedjelja, Travanj 11, 2021 12:30

Zatvaranja prouzročena epidemijom koronavirusa i dalje utječu na porast obiteljskog nasilja. Oslabljena financijska situacija pojedinih osoba, mjere koje su utjecale na smanjeno kretanje i porast frustracija dovode do eskalacije unutar temelja društva, obitelji. Ugrožene su žene, ali i djeca.

Nedjelja, Travanj 11, 2021 12:00

U želji za rješavanjem stambenog pitanja mnogim se kupcima nameće dvojba između kupnje kuće ili stana. Ranije su stanovi bili osjetno traženiji nego kuće, no događaji u kojima smo na globalnoj razini zatečeni zadnjih godinu dana uvelike su se odrazili na porast potražnje za kućama, posebno onih s okućnicom, pri čemu je profitirala i periferija.

Nedjelja, Travanj 11, 2021 11:32

Na području Zadarske županije 161 je novozaražena osoba koronavirusom, a pet je osoba preminulo. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar (106), Benkovac (5), Nin (3), Pag (3), Bibinje (4), Jasenice (3), Kali (2), Pakoštane (2), Pašman (2), Poličnik (6), Posedarje (7), Povljana (1), Preko (2), Ražanac (6), Sukošan (2), Sv.Filip i Jakov (2), Vrsi (2) i Zemunik Donji (3).

Nedjelja, Travanj 11, 2021 11:00

Projekt Be Unizd - Internacionalizacija plavog obrazovanja Sveučilišta u Zadru završio je konferencijom. S obzirirom na situaciju prouzročenu pandemijom koronavirusa, vodeći partner, Sveučilište u Zadru, konferencija je organiziralo putem platforme Zoom.

Stranice