Zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 7, 2021 12:51

 U srijedu je objavljeno policijsko izvješće o 37-godišnjakinji za koju se sumnja da je počinila kazneno djelo »širenje i prenošenje zarazne bolesti«. Naime, kako je bila pozitivna na koronavirus, određena joj je mjera liječenja u kući na adresi prebivališta, no ona je 24. ožujka 2021. godine oko 13.00 sati napustila mjesto prebivališta i došla u dvije ljekarne na području Zadra.

Petak, Svibanj 7, 2021 12:44

U zadarskoj luci Gaženica jučer je završeno iskrcavanje više od 300 komada američke vojne opreme i sredstava koja su dan ranije dopremljeni brodom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske »Hurst Point«, a koja će se koristiti u vježbi »Immediate Response 21«.
Riječ je o opremi i sredstvima Nacionalne garde Floride OS SAD-a koja je ovih dana stigla u zadarsku luku, osim britanskim brodom »Hurst Point«, u Hrvatsku je dopremljena i američkim vojnim brodom »Yuma«.

Petak, Svibanj 7, 2021 12:37

Uoči skorog preseljenja Dječjeg vrtića Latica i OŠ Voštarnica u Centar za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire, jučer su ravnateljice Vesna Penjalov i Irena Dukić povele u obilazak novih prostorija gradonačenika Branka Dukića s pročelnicima i suradnicima, državnu tajnicu u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Mariju Pletikosu te predstavnike medija.

Petak, Svibanj 7, 2021 10:21

Na 7. sjednici Turističkoga vijeća TZ grada Zadra donesena je odluka o dodjeli potpore turističkim manifestacijama u 2021. godini.
Turističko vijeće TZ grada Zadra usvojilo je prijedlog odluke o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za 40 manifestacija od ukupno 60 prijavljenih kandidatura temeljem Javnog poziva za potpore turističkim manifesatcijama, koji je bio otvoren do 1. ožujka 2021. godine.

Petak, Svibanj 7, 2021 10:15

Na području Zadarske županije imamo 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar (32), Biograd (1), Nin (2), Obrovac (2) te općina  Bibinje (2), Kali (1), Kolan (1), Novigrad (3), Pakoštane (4), Preko (1), Ražanac (1), Sv.Filip i jakov (2), Škabrnja (1), Vir (1), Vrsi (1) i Zemunik Donji (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 329 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1258 stanovnika, a od bolesti se izliječilo 196 osoba.

Petak, Svibanj 7, 2021 10:04

Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom obilježen je u srijedu 5. svibnja, a budući da još uvijek živimo u sjeni epidemije uzrokovane COVID-om 19, te s ciljem zaštite naših članova i ostalih potencijalnih sudionika, odustali smo od organizacije radionica, prezentacija i sličnih okupljanja koja smo prijašnjih godina organizirali u prostoru udruge ili prostorima naših bliskih suradnika.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 16:56

Danas, ispred Centra hrvatskog redarstvenika Svete Denone u Ulici Stjepana Radića u Zadru, načelnik Policijske uprave Anton Dražina i Elvis Perinčić, načelnik Prve policijske postaje Zadar, uručili su zahvalnicu Hrvoju Petričiću, sugrađaninu koji je 22. travnja ove godine u večernjima satima u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem spriječio teže posljedice kažnjivog ponašanja.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 14:45

Prošli vikend s Praznikom rada počelo je sezonsko dežurstvo Hrvatske gorske službe za spašavanje u Nacionalnom parku Paklenica, a prve dane su obilježile dvije nesreće na Anića kuku, jedna nažalost sa smrtnim ishodom.
Odmah prvog dana jedan je penjač slomio nogu te ga je ukupno 13 spašavatelja HGSS-a spuštalo s 200-metarske stijene te transportiralo do vozila. U utorak se dogodio crni scenarij, 66-godišnji penjač je pao sa 40 metara te na licu mjesta preminuo.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 14:30

Šah je nastao u Indiji, vjerojatno u šestom stoljeću, i postao popularan u Perziji pod nazivom shāh māt, što bi značilo mrtav kralj. Kao što je Monopoly simulacijska igra bogaćenja, tako je šah simulacijska igra ubijanja kraljeva. Bergman u svom »Sedmom pečatu« ima fantastičnu scenu u kojoj vitez igra šah protiv Smrti i dobiva ju, no ona ga na koncu prevari i pobjeđuje. Šah se često pojavljuje i u književnosti.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 13:33

Iako je od potvrđivanja optužnice protiv Vesne Bačić, bivše voditeljice službe ugostiteljstva i avioprodaje u Zračnoj luci Zadar prošlo već petnaest mjeseci, pred Općinskim sudom u Zadru još uvijek nije zakazano prvo ročište.

Stranice