Zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 12, 2021 11:46

Sustav opskrbe s krvlju i krvnim pripravcima trenutno je ozbiljno narušen zbog pandemije koronavirusa jer se u većini bolnica mjesecima nisu izvodili elektivni zahvati, koji sada dolaze na red. Poboljšanjem epidemiološke situacije, sve se više bolničkih ustanova u zemlji polako vraća normalnim aktivnostima, što znači da će se početi provoditi veliki broj operacijskih zahvata, koji su do sada bili odgođeni.

Subota, Lipanj 12, 2021 10:43

Na području Zadarske županije 15 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Sedam novozaraženih izolaciju provode na području Zadra, dvije osobe na području Polače te po jedna na području Paga, Pakoštana, Stankovaca, Sukošana, Vira i Vrsi.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 339  uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 488  stanovnika, a od bolesti se oporavilo 13 osoba.

U Općoj bolnici Zadar s  koronavirusom preminula je žena u dobi od 66   godina.

Subota, Lipanj 12, 2021 10:23

Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Zadar održalo je šestu sjednicu na kojoj je prisustvovao niz gospodarstvenika, članovi Gospodarskog vijeća te predstavnici lokalne samouprave i institucija. Na dnevnom redu sjednice, koja se održala u hotelu Kolovare, bilo je predstavljanje plana oporavka i otpornosti, završetak pregovora i početak provedbe te davanje informacija o pripremi za ulazak u europodručje, koje je predstavio dr. sc.

Subota, Lipanj 12, 2021 10:15

U Zadru je u organizaciji Atletskoga kluba Fortius iz Zadra održano kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2021. Na Višnjiku je trčalo, skakalo i bacalo 345 učenica i učenika 3. do 6. razreda osnovnih škola iz cijele županije.
Po dvoje najboljih u svakoj disciplini - trčanju na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa, izborilo je nastup u finalu koje će se održati u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.

Petak, Lipanj 11, 2021 16:53 1

Ministar zdravstva Vili Beroš priključit će se u subotu akciji vodstva kluba i navijača Košarkaškog kluba Zadar da se zajedno s ostalim građanima toga grada masovno cijepe protiv covida 19 u dvorani Višnjik, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Petak, Lipanj 11, 2021 14:03

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije jučer je na Danu otvorenih vrata predstavila svoj rad pod motom »Kriza je prilika za novi početak«, kojim je htjela pokazati kako borba s COVIDOM-19 još uvijek traje.

Petak, Lipanj 11, 2021 14:00

Prokultura, kuća kulture i jezika iz Splita, u suradnji s Udrugom za Down sindrom Zadarske županije organizirala je edukativnu fotošetnju centrom Zadra za djecu s Down sindromom. U šetnju s fotoaparatom osobe s Down sindromom vodio je naš cijenjeni fotograf Ivo Pervan.

Petak, Lipanj 11, 2021 12:30

Od sutra će tiskano izdanje Zadarskog lista u dane vikenda (subota/nedjelja) izlaziti kao dvobroj s povećanim brojem stranica i uz bogatiji i raznovrsniji sadržaj.
Zadarski list će tako u vikend-dvobroju od subote i nedjelje izlaziti na najmanje 56 stranica, na kojima će čitateljima ponuditi još više lokalnog sadržaja sa svim relevantnim događajima u Zadru i zadarskoj regiji, po čemu je naš dnevnik bez sumnje najiscrpnije lokalno glasilo.

Petak, Lipanj 11, 2021 11:00

U Maloj vijećnici Grada Zadra održana je ovih dana 19. sjednica Kulturnog vijeća Grada Zadra. Bila je to ujedno i posljednja sjednica Kulturnog vijeća u ovom sazivu s članovima Sanjom Knežević (predsjednica), Marijom Županović, Milenkom Bukvić, Mirnom Petricioli, Majom Pavin Radaljac i Samantom Stepčić.

Petak, Lipanj 11, 2021 10:00

Održana je jednodnevna edukativno-informativna akcija u sklopu kampanje Stop neosiguranim vozilima u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ravnateljstva policije.
Na Poljani pape Ivana Pavla II. u Zadru građani su dobili letke i brošure te ostali promotivni materijal s ciljem podizanja svijesti o važnosti obvezne registracije i osiguranja motornih vozila.

Stranice