Županija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Srpanj 28, 2021 09:45

Na sjednici Županijske skupštine župan Božidar Longin prihvatio je inicijativu vijećnice Reformista Vesne Sabolić koja je predložila postavljanje muringa i zaštite za brodice Ošljačanima. Naime, vijećnica je na Aktualnom satu predstavila inicijativu u ime mještana otoka Ošljaka.

Srijeda, Srpanj 28, 2021 08:41

Posljednjim skokom u more s otočića Galovca i plivanjem do mjesta Preko na Ugljanu, Domagoj Jakopović Ribafish završio je jučeru 18 sati drugu plivačko – edukativnu etapu projekta pod nazivom #RokOtok.

Utorak, Srpanj 27, 2021 14:30

Na prvoj radnoj sjednici novog saziva Općinskog vijeća Općine Pakoštane jednoglasno je rezultatom 13: 0 usvojen strateški dokument, Strategija razvoja turizma Općine Pakoštane (Pakoštane, Drage, Vrana, Vrgada) za razdoblje od 2021. do 2025.
- Strategija je rađena u sinergiji Općine Pakoštane i općinske Turističke zajednice. TZO je pripremio potrebitu analizu stanja, dok je Općina platila izradu ovog strateškog dokumenta, kazala je Danijela Vulin, direktorica TZO Pakoštane.

Utorak, Srpanj 27, 2021 13:54

Nakon što nam se zabrinuti čitatelj javio s informacijom kako se već sedam dana u Kukljici iz jedne betonske cijevi fekalije izlijevaju u more, kontaktirali smo voditeljicu ispostave Državnog inspektorata za Zadar Ivu Dunatov kako bismo provjerili tu informaciju. Čitatelj nam je uznemireno rekao kako se fekalije u more izlijevaju iz betonske cijevi s kopna na sjevernom dijelu Zelene punte.

Utorak, Srpanj 27, 2021 13:53

Članovi Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja čistili su u petak i subotu podmorje oko starog trajektnog pristaništa kod Paškog mosta u okviru kampanje »Zajedno za čišći Jadran« u koju su uključeni ronilački klubovi iz mnogih mjesta na Jadranu.
Ove godine u isto se vrijeme čistilo na više lokacija, a to su Dubrovnik, Pag, Kaprije, Rijeka i Korčula.

Utorak, Srpanj 27, 2021 13:34

U Sukošanu na lokaciji kod osnovne škole i športske dvorane, iznad Jadranske magistrale, u tijeku su završni radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Zlatna lučica. Vrijednost gradnje impozantne zgrade, modernog vrtića s jaslicama, suvremeno opremljenog i s kuhinjom, malom dvoranom i dječjim igralištem iznosi 11,2 milijuna kuna, od čega su 7,5 milijuna kuna EU sredstva ili 67 posto.

Ponedjeljak, Srpanj 26, 2021 15:39

U prekrasnom ambijentu Trga Sri sela u Bibinjama održana je 5. Večer dalmatinske beside posvećena autorima koji pišu na dalmatinskom dijalektu. Ovogodišnje izdanje domaće beside okupilo je devet autora, devet ljudi koji svoje misli, doživljaje, emocije, u trenu na papiru ostavljaju.

Ponedjeljak, Srpanj 26, 2021 13:33

Pod predsjedanjem Marina Barešića održana je prva radna sjednica novog Općinskog vijeća Općine Pakoštane. U Općinskoj vijećnici u prizemlju općinske zgrade, sjednica je započela s 12 od 13 vijećnika, a opravdano je kasnio Domagoj Juričin.

Ponedjeljak, Srpanj 26, 2021 11:00

Skrenuti desno prema Trešnjevci ili lijevo prema zelenom valu kako bi stigla na let, pitanje je koje proganja glavnu protagonisticu novog romana »Raskrižje« spisateljice Marijane Perinić. U stilu Hamletovog »biti ili ne biti«, Marijana čitatelje lansira u novu dimenziju i otkriva im galaksije prepune zanimljivosti i intriga. Autoricu novog ljetnog hita uhvatili smo na godišnjem odmoru u Vrsima i uz kavu te šum valova u opuštenom razgovoru saznali zanimljive detalje iz njenog života.

Ponedjeljak, Srpanj 26, 2021 09:14

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, opuštanja i odlazaka na plažu. Stoga čuvajte svoju imovinu kako bi izbjegli neželjene posljedice, upozoravaju iz PU zadarske.

Stranice