Županija

Srijeda, Rujan 15, 2021 14:22

U Salima je u srijedu, 15. rujna poštanski ured 23281 Sali počeo s radom na novoj lokaciji, na adresi Sali II 74A. Stanovnici mjesta Sali od sada imaju poštanski ured u primjerenijem prostoru u kojem su im na dva šaltera osim poštanskih dostupne i osiguravateljske, telekomunikacijske, maloprodajne te dio bankarskih usluga.

Srijeda, Rujan 15, 2021 12:05

Veliki dan za pamćenje za oko 150 vrtićke djece iz Dječjeg vrtića Biograd i Dječjeg vrtića Gardelin iz Pakoštana, ravnateljica Esme Brzić i Marije Miočić. U zabavnom parku Fun par Biograd sa svojim tetama, odgojiteljicama u bezbrižnoj i razdraganoj igri i zabavi proveli su više od tri sata.

Utorak, Rujan 14, 2021 15:05

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s protupožarnim inspektorom završili su očevid požara, koji je noćas izbio u Sukošanu na plovilu u vlasništvu 48-godišnjeg hrvatskog državljanina.
Prema rezultatima očevida uzrok požara je tehnički kvar na električnim instalacijama, a u požaru su izgorjela još dva plovila na vezu u mjesnoj rivi, dok su dvije brodice oštećene te je materijalna šteta još neutvrđena.

Utorak, Rujan 14, 2021 14:45

Prva od ukupno tri edukacije o maritimnoj baštini područja Tri mora održana je u Starigradu. Poslušali su je sudionici turističkih izleta brodom, ovog puta na brodu »JUG« iz Starigrada. Edukacije se provode u sklopu projekta OTARNOS, Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada, Društva istraživača mora 20000 milja.

Utorak, Rujan 14, 2021 14:45

Poznata zadarsko- vrška djelatnica u poljoprivredi i turizmu Sandra Babac, vlasnica OPG-a i brenda Šinjorina Smokva u suradnji s dvojcem iz Capitano Beach bara u Vrsima, Denisom i Lovrom Predovanom upriličila je prošlog vikenda na plaži Ričine u Vrsima mini turnir u odbojci u moru.

Utorak, Rujan 14, 2021 13:35

U povodu završetka sanacije komunalnog otpada na odlagalištu Samograd iznad Starigrada koje je okruženo »živim« velebitskim stijenama te se nalazi unutar je granica Parka prirode Velebit, jučer je u prostorima Općine Starigrad održana konferencija za medije

Utorak, Rujan 14, 2021 13:30

Špica turističke sezone iznenadila je i otočke ugostitelje. Pandemija koronaviursa kod dijela turista promijenila je navike na odmoru, te su se oni odlučili za manje sredine. Otoci su u tom slučaju prva opcija za odmor. Tim smo povodom kontaktirali Ivanu Čarić, direktoricu Turističke zajednice Općine Sali.

Ponedjeljak, Rujan 13, 2021 13:00

U Zatonu ovogodišnju odličnu turističku sezonu prate dobre najave za rujan, kaže nam direktor lokalne Turističke zajednice Ivan Miljković, kojeg smo, uz Franu Skoblara, direktora marketinga Turisthotela, koji upravlja Zaton Holiday Resortom, kontaktirali kako bi nam ispričali dojmove i rezultate ljetne sezone.

Ponedjeljak, Rujan 13, 2021 12:14

Lokalna akcijska grupa Bura (LAG Bura) u Velikoj svečanoj vijećnici općinske zgrade Općine Jasenice u Maslenici bila je domaćin seminara projekta "FinEst Countryside - Accessible Coastal and Village Tourism in the Baltic Sea Region" (Finsko i Estonsko selo - Pristupačni obalni i seoski turizam u regiji Baltičkog mora) LAG-ovima Nelja Valla Kogu i Pohja-Harju Koostookogu iz Estonije na kojem je nazočilo 27 sudionika.

Ponedjeljak, Rujan 13, 2021 12:02

Veliki uspjeh i medijski odjek druge po redu manifestacije službenog početka berbe grožđa u Zadarskoj županiji. Prvi, prošlogodišnji vinsko-vinogradarski spektakl održao se na 350 hektara s 1.400.000 trsova u Nadinskom polju u Nadinu, a ovogodišnji u nedjelju, 12. rujna 2021., u vinogradu Poljoprivredne zadruge Maslina i vino (PZ MasVin), smještenu u nakovnju Tinja i Polače u Ravnim kotarima.

Stranice