Županija

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 13:47

Milivoj Kurtov je na čelnom mjestu Općine Pakoštane od prvog dana otkako u Hrvatskoj uopće postoje općine, od prije 28 godina. Pobijedi li na izborima za 10-ak dana, uspješni pakoštanski vinogradar i vinar bit će načelnik čak osmi uzastopni mandat. Najviše u Zadarskoj županiji, gotovo je sam na vrhu Lijepe Naše.
- A nikad se ne zna. Uvijek kažem da treba govoriti malo, a raditi puno. Time se mislim voditi i dalje, kazao je Milivoj Kurtov.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 11:54

Ledenik, područje na sjevernom dijelu grada Paga, postao je dostupan posjetiteljima zahvaljujući trasiranju dviju pješačkih staza, od kojih jedna ide od lokve na Ledeniku do Svetog Kirina, a druga od lokve na Ledeniku do uvale Veli Zaton i Velebitskog kanala. Tako je Ledenik, kao jedno od najljepših i geološki zanimljivih područja, postao dostupan za razgledavanje, ali i za istraživanje i što je posebno važno, dobiva značenje koje zaslužuje.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:35

Vatrogasci zbog kojih u Općini Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) osjećaju sigurnost i ponos dobili su jackpot, svoj vatrogasni dom. Jučer na blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, na zapadnom ulazu u Debeljak, nasuprot križa, otvoren je reprezentativni vatrogasni dom vrijedan 6,4 milijuna kuna, od čega su 90 posto EU sredstva.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:32

Dječji vrtić Morska vila koji djeluju na području Grada Nina i gradskog naselja Poljica Brig s radom započinje 1995. godine. Od tada uspješno odgaja, obrazuje i skrbi za djecu predškolske dobi na ninskom području.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 09:42

U organizaciji Športsko-ribolovnog saveza Zadarske županije u Vrsima je protekli vikend održano Županijsko prvenstvo u udičarenju s obale. U prekrasnom okruženju borove šume i stjenovitog krajolika Vrške punte, ribolovci su pet sati pažljivo čekali da »riba zagrize« ali nažalost, vremenski uvjeti im nisu išli na ruku.

Utorak, Svibanj 4, 2021 13:52

Nakon provedene javne nabave Županijska lučka uprava Zadar izabrala je izvođača radova na projektu uređenja dijela obalnog pojasa u luci Sukošan. Na javnu nabavu javila su se sedam ponuditelja, najpovoljnija ponuda je tvrtke Akropolis d.o.o., osnovane 2003. godine u Splitu.

Utorak, Svibanj 4, 2021 13:45 2

Predizborno iznenađenje i pozornost Benkovčana izazvala je nestranačka lista mladih intelektualaca, nova politička snaga okupljena pod sloganom »Benkovac mora bolje«. Slogan je to Borne Nimca, nositelja kandidacijske liste grupe birača za gradonačelnika Benkovca i Gradsko vijeće.

Utorak, Svibanj 4, 2021 13:42

U sklopu projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac nastavljaju se aktivnosti animiranja djece i mladih ljudi za biciklizam i odbojku.
- Protekle godine je osnovan Biciklistički klub Benkovac. Nabavljena je cjelokupna oprema za sigurno i kvalitetno bavljenje ovim atraktivnim i prije svega zdravim sportom. Nabavljeni su bicikli, biciklističke kacige, biciklistički dresovi, a podijeljene su i trenerke, kazao je prof. Šime Bolić iz Posedarja, voditelj projekta.

Utorak, Svibanj 4, 2021 12:15

Završila je provedba projekta »Youth Gardeners«, koji se održavao na Velom Ižu. U međunarodnoj razmjeni sudjelovali su mladi iz Europe, koji su tijekom sedam dana, koliko su boravili u Hrvatskoj, učili o ekološkoj sadnji, razgovarali o problemu plastičnog otpada u poljoprivrednoj proizvodnji, pretjeranoj upotrebi pesticida, te koristima ekološkog uzgoja voća i povrća. Projekt, koji je dio Erasmus+ inicijative Europske unije, organizirala je udruga Prizma iz Gračaca.

Ponedjeljak, Svibanj 3, 2021 13:35

Općina Stankovci (Banjevci, Bila Vlaka, Budak, Crljenik, Morpolača, Stankovci, Velim) jedna je od rijetkih energetski samoodrživih općina u Hrvatskoj. Poduzetnička zona Novi Stankovci, u neposrednoj blizini autoceste A1, postaje centar proizvodnje struje u našoj zemlji.
- U pogon će uskoro i druga solarna elektrana, a na tome nećemo stati, kazao je Željko Baradić, koji nakon 24 godine načelničkog staža ide u mirovinu.

Stranice