Županija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 30, 2021 14:02

Općina Povljana će povodom nadolazećih blagdana dijeliti poklon bonove za svako kućanstvo u kojem prebiva jedna ili više osoba, a imaju navršenih 70 godina starosti i više, s prebivalištem na području općine Povljana. Poklon bonovi mogu se preuzeti od 1. do 20. prosinca 2021. od 8 do 14 sati u prostorijama Općine Povljana. Kao dokaz da je barem jedan član kućanstva osoba koja koja je navršila 70 ili više godina, potrebno je priložiti valjanu osobnu iskaznicu.

Ponedjeljak, Studeni 29, 2021 12:24

Općina Vrsi na samom je vrhu u županiji po pitanju iznosa učeničkih i studentskih stipendija. Naime, shvaćajući važnost obrazovanja, Općina Vrsi kontinuirano pomaže djeci i mladima tijekom procesa školovanja na razne načine, a jedan od njih je i stipendiranje. Isto tako socijalnu osjetljivost Općina pokazuje prema starijima i osobama s invaliditetom isplatom božićnica.

Ponedjeljak, Studeni 29, 2021 12:22

Bibinjsko područje kao turistička destinacija ove godine bilježi rast turističkog prometa, porast novih kapaciteta i poželjna je turistička destinacija. Konkurencija na turističkom tržištu je sve veća te kvaliteta ponude postaje ključan čimbenik u odabiru destinacije od strane potencijalnih gostiju.

Ponedjeljak, Studeni 29, 2021 10:41

Još jedna tradicionalna i već 9. privlačka lignjijada je iza nas. Održala se u subotu, 20.11.2021. Polazak je bio u 14 h s rta Artić. Privlačani su se sa svojih 20-ak brodica uputili u lov na lignje. Lovilo se do 19 h, nakon čega je slijedilo spremanje i dodjela nagrada za najbolje. Ukupno je ulovljeno 16 kg liganja.
Nakon povratka s ulova, spremale su se lignje na razne načine. Svi posjetitelji mogli su uživati u prekrasno pripremljenim specijalitetima od liganja.

Subota, Studeni 27, 2021 15:32
Svečanim euharistijskim slavljem, 25.studenog u crkvi Sv. Kate u Budaku, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe Stankovci i okolnih mjesta, proslavljena je obnova starodrevne crkve sv Kate iz 9 st. i njezin blagdan. Slavlje je započelo procesijom oko crkve. U procesiji su se izmjenjivale litanije, pučki napjevi, a mladići u narodnim nošnjama nosili su kip sv. Kate.
 
Subota, Studeni 27, 2021 13:28

Turistička zajednica grada Nina dobitnica je godišnje turističke nagrade »SIMPLY THE BEST 2021« u kategoriji novih turističkih proizvoda u turizmu koju dodjeljuje UHPA - Udruga putničkih agencija i časopis Way to Croatia. »Simply the best« je tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu. Nagrada je stigla za projekt »Slidite stope moje« što je u 2021.

Subota, Studeni 27, 2021 10:19

Od otkrića antičke luke u Zatonu kod Nina prošlo je već 55 godina. Luka je funkcionirala puna tri stoljeća. Nastala je sredinom 1. st., intenzivno se koristila do kraja 3. st., a najvjerojatnije je prestala egzistirati početkom ili polovinom 4. st. Najzanimljiviji, a svakako najvrjedniji nalaz u luci, kojem je ova izložba i posvećena, ostatci su triju šivanih brodova (Zaton 1, Zaton 2 i Zaton 3), tzv. serilija, čija se tehnika gradnje sa sigurnošću može atribuirati Liburnima.

Subota, Studeni 27, 2021 10:17

Nakon dvije iznimno uspješne vikend akcije cijepljenja protiv COVID-a 19, organizirano cijepljenje nastavljamo i ove subote, 27.studenoga, u područnoj školi u Kalima. Podsjetimo, u prve dvije akcije subotom, koje smo organizirali, cijepljeno je više od 300 stanovnika otoka Ugljana i Pašmana.

Petak, Studeni 26, 2021 13:16

Komunalno poduzeće Bošana d.o.o. iz Biograda na Moru primilo je u četvrtak na prigodnoj svečanosti u dvorištu Poduzetničkog inkubatora specijalno vozilo za odvoz i prikupljanje otpada, a koje su uspjeli osigurati uspješnom prijavom i provedbom projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima.

Petak, Studeni 26, 2021 13:11

Mladen Peharda, koji je u uspješne poduzetničke vode zaplovio prije nekoliko godina kada je njegova polupodmornica postala hit diljem svijeta, ispričao je o svom novom zadivljujućem izumu.
Naime, riječ je solarnom brodu izgrađenom od PET ambalaže.

Stranice