Županija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 15:15

Nakon što je nova zgrada Dječjeg vrtića Paški mališani dobila uporabnu dozvolu, nezavisnim vještačenjem utvrđeno je kako na zgradi ima preko dvije stotine manjkavosti u građevinskom dijelu koje treba ispraviti kako bi vrtić mogao funkcionirati, što nameće brojna pitanja o kvaliteti i načinu gradnje, ali nameće i nove, velike troškove za Grad Pag. Ovu nevjerojatnu činjenicu za Radio Pag je iznio gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 15:15

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru (GDCK BNM) provodi na području svog djelovanja program »Pozovi i GDCK BNM te vozi« koji ima za cilj osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 14:30

Općina Poličnik (Briševo, Lovinac, Murvica, Murvica Gornja, Ninski Dračevac, Poličnik, Poličnik Gornji, Rupalj, Suhovare, Visočane) od 2017. godine do kraja 2020. godine ima ukupne prihode od preko 90 milijuna kuna, dok u istom razdoblju ukupna ulaganja iznose oko 70 milijuna kuna, prvenstveno u komunalnu infrastrukturu.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 12:21

Gradsko vijeće Grada Biograd na Moru održalo je šestu elektroničku, virtualnu sjednicu na kojoj je od 15 nazočilo 12 vijećnika, šest u Gradskoj vijećnici i šest iz svojih domova: Tonči Šangulin, Ivana Stamičar, Ivica Kapitanović Šulc, Toni Bogdanić, Nikoleta Mustapić, Angela Šarić Lončar, Suzana Tolić i Josip Pešić (svi HDZ), te Ante Fuzul, Slavica Jeličić, Filip Rimac i Petra Jokić Pavlinović (Nezavisni).

Subota, Veljača 20, 2021 12:39

Na temelju članka 84. stavka 1. točke 8. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi Vlada RH je na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave raspustila Općinsko vijeće Općine Kolan te je imenovala Jadranku Šupraha, višu referenticu za financije u Općini Kolan, za povjerenicu Vlade iz nadležnosti kolanskog Općinskog vijeća.

Subota, Veljača 20, 2021 10:08

Nakon što su mještani Premude prije dva dana putem društvenih mreža izrazili ogorčenje odlukom prema kojoj im se ukida mogućnost isporuke paketa težih od 2 kg preko web trgovine Hrvatske pošte u tome ih je i svojim dopisom podržala i Udruga za razvitak hrvatskih otoka - Otočni sabor koji je dopis uputio Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova.

Petak, Veljača 19, 2021 15:30

Uređenje i opremanje Poslovne zone »Servisna zona Pakoštane« iznad Pakoštana nakon gotovo 10 godina od osnivanja, u završnoj je fazi.

Četvrtak, Veljača 18, 2021 17:51

U Privlaci su se mukotrpnim radom i upornošću, osim ribara i težaka, u nedalekoj prošlosti isticali i privlački sabunjari. Bili su nadaleko poznati po vađenju pijeska iz mora koji su ručno, na ramenima, nosili do svojih drvenih brodova leuta, gajeta, bracera. Sabunjari su prevozili pijesak uzduž cijele hrvatske obale, a i njihovom zaslugom obnovljen je grad Zadar nakon stradavanja u Drugom svjetskom ratu.

Srijeda, Veljača 17, 2021 21:00 1

Lišane Ostrovičke koje se nalaze na rubnom dijelu Zadarske županije prostorno i brojčano su njezina najmanja jedinica, stradale su u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. Tada je agresor počinio zločine u ovom selu, ostala je pustoš. Nakon prognanstva, povratka, obnove kuća, krenulo se u veliki pothvat, u izgradnju komunalne infrastrukture.

Srijeda, Veljača 17, 2021 19:17

Mještani otoka Premude uputili su jučer dopis na adresu Hrvatske pošte i Ministarstva mora kojeg su stavili i na mrežnu stranicu Društva Premujana i u kojem izražavaju svoju ljutnju i ogorčenje jer im Hrvatska pošta od sredine veljače, kako kažu, onemogućuje dostavu paketa težih od dva kg. Dopise u kojima upozoravaju na diskriminaciju otočana, uputili su dakle, na adresu Hrvatske pošte, ali i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Stranice