covid potvrde

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Studeni 24, 2021 13:14

Nakon prošlogodišnje pauze, Zadrani će ove godine napokon moći uživati u blagdanskom ozračju na već tradicionalnim advetnskim kućicama. Kućice su se počele postavljati već ovog vikenda. Mnogi jedva čekaju miris tradicionalnih božićnih jela i pića koji će se širiti Trgom pet bunara i Trgom Petra Zoranića. Božićni sajam tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime u petak, 26. studenog i trajat će do 1. siječnja.

Ponedjeljak, Studeni 22, 2021 09:02

Nakon što je i u škole uvedena nova mjera prema kojoj se njihovi zaposlenici obavezno moraju testirati dvaput tjedno ili predočiti COVID potvrdu prilikom dolaska na posao, u manjem broju hrvatskih škola došlo je do problema.

Srijeda, Studeni 17, 2021 14:19 1

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu na sjednici Vlade izmjene zakona i sankcije za one koji ne poštuju odluke o covid potvrdama i potiču na prosvjede, istaknuvši neobičnim što se prosvjedi zbog uvođenja potvrdi zbivaju zbog testiranja.

Plenković je rekao da je naložio ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici, zdravstva Viliju Berošu i unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da vide kako će promijeniti potrebne zakone.

Srijeda, Studeni 17, 2021 12:48

Za ulazak u sve javne i državne institucije ili odlazak na posao u njih, od jučer je potrebna COVID potvrda ili negativan test. Usprkos najavama prosvjednika koji se već desetak dana okupljaju na ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog uvođenja COVID potvrda, jučer ujutro su stvari tekle glatko, a pred institucijama nije bilo nikoga. Pred Gradskom upravom tako nije bilo prosvjednika, a zaštitari su nam rekli kako nije bilo nikakvih problema.

Utorak, Studeni 16, 2021 10:30

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 12.

Utorak, Studeni 16, 2021 10:24

S obzirom da su od današnjeg dana covid-potvrde obvezne za djelatnike u kompletnoj javnoj upravi, oni koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid, jučer su se mahom testirali.
Od ranog jutra Zadrani su se testirali na privatnim punktovima, u Općoj bolnici Zadar i Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije.

Četvrtak, Studeni 11, 2021 11:09

Ne stišavaju se kritike i reakcije na najavljeno uvođenje obveznih COVID potvrda u obrazovne ustanove, koje bi na snagu trebalo stupiti u ponedjeljak, 15. studenoga. Reakcije su raznolike. Idu od toga da su potvrde prisila na cijepljenje, do isticanja činjenice kako je ideja predložena prekasno, jer prosvjetni radnici nisu bili među prioritetima za cijepljenje na početku pandemije, već ih se zajedno s djecom poslalo na online nastavu.

Subota, Studeni 6, 2021 13:30

Stožer civilne zaštite Zadarske županije i dalje podržava održavanje nastave u školama po A modelu, dakle uživo, a svaka škola, ovisno o epidemiološkoj situaciji može zatražiti od osnivača prelazak na C model, ukoliko to bude potrebno. Djeca trebaju ići u školu, važno je da imaju socijalni kontakt prvenstveno zbog svog mentalnog zdravlja, ali i kvalitetnijeg usvajanja nastavnog gradiva, zaključak je s jučerašnjeg sastanka Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Utorak, Listopad 5, 2021 12:33

Od jučer je na snazi Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere koju su u zdravstvenim i socijalnim ustanovama obvezni provoditi, odnosno od danas svi zaposlenici u tim ustanovama trebaju posjedovati EU digitalne COVID potvrde.
- U našim bolnicama i Domu za starije osobe nije bilo nikakvih problema, izvijestio je jučer Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:46

Hrvatska liječnička komora (HLK) priopćila je u ponedjeljak da podržava uvođenje covid potvrda u zdravstveni sustav kao mjeru koja će pridonijeti sigurnosti bolesnika i ocijenila kako prosvjedi u bolnicama ili oko njih narušavaju mir nužan bolesnicima u njihovu liječenju.

Stranice