epidemioloske mjere

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 14, 2022 14:47

U Domu za odrasle osobe Sv. Frane Zadar ograničeni su posjeti korisnicima zbog trenutačne pogoršane situacije s koronavirusom u Zadarskoj županiji, dok su u Domu za stare i nemoćne Zadar posjeti zabranjeni od nedjelje.
Kako saznajemo od ravnateljice Doma Sv. Frane, Vesne Dujić, epidemiološka situacija je dobra, bez zaraženih.

Srijeda, Siječanj 12, 2022 10:16

Novim epidemiološkim mjerama, s obzirom na trend rasta broja novozaraženih, dodatno se ograničavaju okupljanja, a valja naglasiti i da je najavljena intenzivnija kontrola ugostiteljskih objekata.

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 08:59

S obzirom na velik broj novozaraženih, u ponedjeljak na snagu stupaju nove epidemiološke mjere kojima se dodatno ograničavaju okupljanja, a najavljena je i intenzivnija kontrola ugostiteljskih objekata. 

Prema novoj odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s COVID potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba.

Subota, Siječanj 8, 2022 10:14

Premda se broj zaraženih koronavirusom znatno povećava svakog dana, pooštravanja postojećih epidemioloških mjera ipak neće biti. Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković kazao nam je da će pričekati odluku Nacionalnog stožera i da situacija nije toliko alarmantna.

Utorak, Prosinac 28, 2021 13:54

Zemlje diljem Europe uvode strože mjere zbog sve većeg broja zaraženih, a nova omikron varijanta širi se kontinentom, javlja BBC u utorak.

Studije sugeriraju da je omikron blaži od delte, s 30 do 70 posto manjom vjerojatnošću da će zaražene osobe završiti u bolnici. Ipak se strahuje da bi velik broj slučajeva mogao preplaviti bolnice. 

Srijeda, Prosinac 22, 2021 14:19

Čini se da ovih blagdana u Zadru i okolici ima više koncerata nego ikad. Iako ograničenja poput kratkog radnog vremena i obveze COVID potvrda uspijevaju djelomično pokvariti taj dojam, ne može se reći da izbora nema.

Utorak, Prosinac 21, 2021 14:17

Ustavni sud u srijedu je odlučio da su pandemijske mjere legitimne ne prihvativši prijedloge za ocjenom ustavnosti oko ovlasti Stožera civilne zaštite, uvođenja covid potvrda, obveznog testiranja zaposlenika u zdravstvu i socijali te posebnih mjera prilikom prijema pacijenata.

Navedena rješenja donesena su većinom glasova svih sudaca, uz tri izdvojena mišljenja, precizirao je Ustavni sud.

Petak, Prosinac 17, 2021 14:18

Nacionalni je stožer u srijedu donio odluku o produljenju postojećih epidemioloških mjera koje, u gotovo istom obliku kao i do sada, na snazi ostaju do 31. prosinca. Jedna od novina, koja je izazvala najviše pitanja, jest mjera o javnim okupljanjima.

Petak, Listopad 29, 2021 13:39

Članovi građanske inicijative "Slobodni ljudi Zadar" okupili su se jučer na Narodnom trgu odakle su uputili pitanja nadležnima za kontrolu i donošenje epidemioloških mjera - ravnatelju OB Zadar Željku Čulini, epidemologu Alanu Mediću, te načelnicima županijskog i gradskog Stožera Šimi Vickoviću i Anti Babiću.

Petak, Listopad 29, 2021 10:50

S obzirom da se u javnosti govori o prelasku svih škola na online nastavu te da Stožer civilne zaštite Zadarske županije ne donosi Odluke o načinu održavanja nastave u školama, već to rade lokalni stožeri uz suglasnost osnivača, županijski Stožer je u konzultaciji sa Službom za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dao preporuku školama da nastavu za dane 4. i 5.

Stranice