koronakriza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 29, 2021 09:58

Djeca od petog do osmog razreda osnovne škole krenut će ponovo u škole, a dopustit će se i sportske aktivnosti, osobito one na otvorenom te individualni sportovi. Rezultat je to višednevnih promišljanja u Vladi i Stožeru oko popuštanja epidemioloških mjera nakon što se situacija u Hrvatskoj kad su u pitanju oboljeli od COVID-19 popravila. Nova pravila vrijedit će od ponedjeljka, 1.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 15:49

Na području Zadarske županije na dan 31. prosinca 2020. godine bilo je 55.205 zaposlenih, što je za 82 ili 0,1% više nego na isti dan prošle godine. Na razini cijele Hrvatske broj zaposlenih bio je za 8892 (0,6%) manji nego prošle godine.

Srijeda, Siječanj 27, 2021 16:29

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, jučer je u Gradskoj vijećnici primio predstavnike Obrtničke komore Zadarske županije i HGK - Županijske komore Zadar, Stipu Kneževića i Denisa Ikića, a sastanku su nazočili i gradski pročelnici. Ovo je još jedan u nizu sastanaka radi dogovora oko smanjenja poreza zadarskim obrtnicima i poduzetnicima, čije su tvrtke zbog epidemiološke situacije zatvorene.

Ponedjeljak, Siječanj 25, 2021 16:32

Za Brlog je 2020. bila godina velikih promjena. Prva promjena bila je selidba pogona iz Murvice u grad, gotovo u sam centar Zadra, gdje smo sada lako dostupni našim kupcima. Druga je preslagivanje unutar same tvrtke, pa smo, moglo bi se reći, razdoblje lockdowna iskoristili da se bavimo sami sobom i ostvarimo niz unaprjeđenja poslovnih procesa, a zaposlili smo i dodatnog radnika.

Nedjelja, Siječanj 24, 2021 12:59

Udruga Glas poduzetnika (UGP) i Nacionalna udruga ugostitelja zatražila je u subotu jednakost prava na rad za sve ugostitelje, jednokratnu isplatu poduzetnicima u ugostiteljstvu u visini od 3 posto ukupnog godišnjeg prihoda u 2019. i produljenje potpora za očuvanje radnih mjesta.

Nedjelja, Siječanj 24, 2021 12:31

Hrvatski turistički sektor u globalu je već lani pokazao veliku ozbiljnost oko sigurnosti gostiju. Svi pružatelji smještaja, ali i restorateri, prijevoznici i ostali, nastojali su zaštititi goste pa su razrađivani protokoli na koji način dezinficirati, ulagalo se u beskontaktne usluge, dostave i niz drugih rješenja kako bi se izbjeglo da neka destinacija ili objekt postanu žarište pandemije.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 14:36

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Vlade o jučerašnjoj objavi Nacionalne udruge ugostitelja (NUU), u kojoj se, uz pozivanje na izvore bliske Stožeru civilne zaštite, tvrdi da će se prvo otvarati hoteli, da se otvaranje restorana planira za početak ožujka, a kafića nekoliko tjedana nakon tog, uz izraženo nezadovoljstvo te udruge da se takve odluke donose bez sudjelovanja struke, Aladrović je podsjetio da trenutne epidemiološke mjere vrijede do 1.

Srijeda, Siječanj 20, 2021 17:16

Prošla je godina bila teška za poslovanje mnogih firmi, a među onima koji su osjetili pad u poslovanju bile su i autoprijevozničke tvrtke.
Zanimalo nas je kakvo je poslovanje zadarskog javnog prijevoznika Liburnije, koja je prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, imala značajno smanjen broj putnika.

Ponedjeljak, Siječanj 18, 2021 13:58

U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije prošli tjedan broj računa smanjen je za 23 posto na godišnjoj razini, a njihov iznos za šest posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 11. do 17. siječnja 2021. u svim djelatnostima izdano je 30,7 milijuna računa, što je za 23 posto manje nego u usporedivom tjednu prije godinu dana.

Srijeda, Siječanj 13, 2021 14:41

Vaučeri koje su turističke agencije u Hrvatskoj svojim kupcima izdavale umjesto povrata novca od 1. ožujka prošle godine, odlaze u povijest. Naime, prema predloženim izmjenama i dopunama Zakona o pružanju usluga u turizmu koje je Ministarstvo turizma i sporta poslalo u javno savjetovanje, mogućnost da agencije izdaju vaučere umjesto raskida ugovora za neizvršena putovanja u paket-aranžmanu poslije 1. ožujka 2020.

Stranice