Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tjedan talijanske kuhinje u Zadru

21.11.2017. 20:08
Tjedan talijanske kuhinje u Zadru


Veliku paštašutu ponudili su jučer na otvaranju Međunarodnog tjedna talijanske kuhinje u zadarskoj Zajednici Talijana.
Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana, povodom jučerašnjeg otvaranja naglasila je kako se Tjedan talijanske kuhinje u ovom tjednu održava po cijelom svijetu.
Kako je pašta među najomiljenijim, ali i najpopularnijim talijanskim jelima upravo su različita jela od tjestenine jučer ponuđena u prostorijama Zajednice Talijana te najavljen i bogat gastro program koji je pripremljen povodom održavanja Međunarodnog tjedna talijanske kuhinje u Zadru na koji su svi zainteresirani dobrodošli.
– Danas će se predstaviti kombinacija recepata iz zbirke Venezia i Dalmacija, a nakon toga održat će se radionica "Od zrna do kruha pa sve do tijesta". Za srijedu su predviđena predavanja za studente talijanskog jezika, a u četvrtak je na rasporedu natjecanje u izrađivanju talijanskih kolača. U subotu, posljednjeg dana manifestacije, održat će se kreativna radionca za djecu te u poslijepodnevnim satima koncert u čast Gioacchinu Rossiniu na zadarskom Sveučilištu, nabrojila je Villani.
A upravo su tradicionalna jela, jedan od načina na koji se najbolje mogu upoznati okusi, mirisi, ali i nacionalni identitet te kultura pojedine zemlje, u ovom slučaju Italije. A kako su i sami Talijani veliki gurmani spoj i bogatstvo okusa i mirisa u njihovim tradicionalnim jelima raposodija je za svačije nepce. A pašta je upravo proizvod po kojem je, kao i po pizzi Italija poznata diljem svijeta.
Održavanje tjedna talijanske kuhinje podržava i Ministarstvo vanjskih poslova Italije.