uredenje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Kolovoz 28, 2021 10:15

Kada se po danu gleda iz središnjeg dijela Obale kneza Branimira prema Gradu, čovjek može uživati u lijepom izgledu i panorami uređenih Bedema zadarskih pobuna. Ali to nije ni približno tako kada se smrači i padne noć. Pogotovo se to odnosi na predjele zidina između bastiona (utvrda) na kojem je smješten Muzej antičkog stakla i bastiona iznad Ribarnice, koje zidine su uvučene i na kojem se prostoru nalazi parkiralište.

Petak, Kolovoz 27, 2021 11:56

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa zamjenikom Antom Babićem i pročelnicima Darkom Kasapom, Antom Ćurkovićem i Robertinom Dujela te direktorom tvrtke »Nasadi«, Josipom Krnčevićem, obišao je radove na uređenju dijela šume Musapstan koji su u tijeku, a provode ih Hrvatske šume. Radi se izgradnji dodatnih sadržaja za igru i rekreaciju koji će potaknuti veći broj naših sugrađana da svoje slobodno vrijeme kvalitetno provedu okruženi prirodom.

Petak, Kolovoz 20, 2021 12:00

Ugostitelji, suvenirnice i trgovine u Ninu koji su osmislili i na najljepši način uredili svoje izloge primili su od predstavnika Turističke zajednice grada zahvalnice za dobročinstvo, ali i prigodne nagrade. Ova akcija provedena je u sklopu Romantičnog tjedna kada su predstavnici Turističke zajednice grada Nina ugostiteljima, suvenirnicama i trgovinama podijelili balone s logom Romantične destinacije Nin, te su ih zamolili da urede njihove objekate.

Četvrtak, Kolovoz 12, 2021 12:00

Da turisti vole istraživati sve dijelove Zadra, dokaz je i naselje Brodarica, koje ove godine ostvaruje izvrsne turističke rezultate. Kontaktirali smo stoga Mariju Petani, predsjednicu Mjesnog odbora Brodarica, kako bi nam nešto više rekla o događanjima, projektima i eventualnim problemima koji postoje u tom gradskom kvartu.

Utorak, Srpanj 27, 2021 13:34

U Sukošanu na lokaciji kod osnovne škole i športske dvorane, iznad Jadranske magistrale, u tijeku su završni radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Zlatna lučica. Vrijednost gradnje impozantne zgrade, modernog vrtića s jaslicama, suvremeno opremljenog i s kuhinjom, malom dvoranom i dječjim igralištem iznosi 11,2 milijuna kuna, od čega su 7,5 milijuna kuna EU sredstva ili 67 posto.

Ponedjeljak, Lipanj 7, 2021 12:09

Gradska tvrtka Nasadi ovih dana završava posljednje radove oko uređenja gradskih površina, sadnji stabala i cvijeća usuret nadolazećoj turističkoj sezoni. Direktor tvrtke, Josip Krnčević kaže da se za proljetno održavanje uobičajeno potroši oko 600.000 kuna s PDV-om.

Subota, Svibanj 1, 2021 11:28

Srednjoškolski đački dom u Zadru u narednih će nekoliko godina, ako sve prođe po planu, biti potpuno obnovljen. Iz uprave Doma nadaju se što skorijem početku energetske obnove zgrade i prelasku na grijanje prirodnim plinom, obnovi soba i kupaonica, ugradnji solarnih panela i rekonstrukciji ulaza u zgradu te uređenju recepcije.
O planovima za obnovu te životu i radu u pandemiji, razgovarali smo sa Stipicom Radošem, ravnateljem Srednjoškolskog đačkog doma u Zadru.

Petak, Travanj 30, 2021 14:00

U Sutomišćici na otoku Ugljanu, na lokaciji Grušine, u tijeku je čišćenje i priprema terena površine 20.000 metara četvornih za komunalnu zonu gdje će se smjestiti reciklažno dvorište, odlagalište građevinskog otpada, kompostana, te prostori i skladišta općinskih komunalnih tvrtki Otok Ugljan d.o.o. i Obala i parkovi d.o.o., kao i pročistač za potrebe zone.

Četvrtak, Travanj 22, 2021 14:39

Povljana je smještena na jugu otoka Paga, u prekrasnoj prirodnoj uvali. Okrenuta zapadu zaštitila se od jakih vjetrova bure i juga. Ima vrlo razvedenu obalu s brojnim valama i plažama, poput plaže Perilo na putu sv. Nikole.
- Na parceli pomorskog dobra započeli smo projekt sanacije pokosa i gradnje šetnice ispod Krivog briga, te uređenja plaže Perilo. Procijenjena vrijednost je oko 10 milijuna kuna, kazao je Ivica Ivo Pogorilić, načelnik Općine Povljana.

Srijeda, Travanj 21, 2021 11:30

Gradonačelnik Branko Dukić, sa suradnicima iz Gradske uprave, u parku Vruljica predstavio je nastavak projekta izgradnje i uređenja novih javnih sadržaja i zelenih površina u Zadru. Naime, u parku Vruljica u tijeku je uređenje boćališta i izgradnja senzoričkog igrališta za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Stranice