turisticki vodici

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 17, 2019 10:33

Prije nekoliko dana inspektori Državnog inspektorata uhvatili su dvoje turističkih vodiča iz Kine te jednog iz Hrvatske koji su bez licence i dozvole vodili turiste po gradu.
Zadarski turistički vodiči okupljeni u Udruzi turističkih vodiča Donat već dugi niz godina upozoravaju na brojne vodiče koji nelegalno, odnosno bez licenci, vode turiste po gradu.

Ponedjeljak, Kolovoz 19, 2019 13:10

Statistika je neumoljiva i ona je jedno, a dojam nešto sasvim drugo. A, kakva nam je sezona u očima zadarskih turističkih vodiča, pitali smo Vinka Bakiju predsjednika Udruge turističkih vodiča Donat. Dr.sc. Bakija je i viši predavač na Odjelu za turizam Sveučilišta u Zadru, ali i čovjek koji iza sebe ima 22 godine staža u ulozi turističkog vodiča.

Ponedjeljak, Ožujak 4, 2019 14:27

Svaki dio turističkog sustava je izuzetno bitan za kreiranje  konačnog doživljaja, međutim upravo su turistički vodiči ti koji su najduže u kontaktu s turistima, ne agencije, a još najmanje turistički informativni centri i turističke zajednice. Samim time, oni su kreatori želje za  ponovnim dolaskom turista u destinaciju i glavni su poticaj njihove povećane potrošnje.

Utorak, Veljača 20, 2018 13:53

Povodom tradicionalnog obilježavanja Svjetskog dana turističkih vodiča, Udruga turističkih vodiča Zadra – „Donat“ i ove će godine organizirati besplatni razgled Zadra u srijedu, 21. veljače s početkom u 17:00.

Petak, Veljača 2, 2018 11:35

Unatoč zimi, koja tradicionalno u Zadar dovodi skupine turista s istočnoazijskog tržišta, na Kalelargi se svakodnevno mogu čuti jezici na čije učenje se rijetko tko odlučuje, ali o povijesti i posebnostima grada govore oni koji za to nemaju nikakvu licencu jer se radi o nelicenciranim turističkim vodičima.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 22:22

Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' u Zadru, kao i u drugim gradovima Hrvatske, bilo je organizirano razgledavanje grada koje su za građane proveli Udruga turističkih vodiča Zadra - "Donat".

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 20:23

U nedjelju, 14. siječnja, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' u Zadru, kao i u drugim gradovima Hrvatske, obilježit će se Dan međunarodnog priznanja Hrvatske razgledavanjima grada koje će za građane organizirati Udruga turističkih vodiča Zadra - "Donat".

Petak, Kolovoz 25, 2017 20:11

Za turističke vodiče Zadarske županije danas je dan D. Biti ili nestati. Poštovanje ili prezir. Njihovu budućnost odredit će odluke koje će se donijeti na jutrošnjem, drugom po redu sastanku stručne skupine koja treba, prema naputku Ministarstva turizma, donijeti popis zaštićenih cjelina (lokaliteta) Zadarske županije zbog pripreme novog Pravilnika o popisu turističkih cjelina (lokaliteta). Ovaj popis treba donijeti do kraja kolovoza.

Pag patrola
Utorak, Veljača 26, 2013 00:00

Unatoč hladnom i burnom vremenu svi nazočni posjetitelji s oduševljenjem su slušali priču paških turističkih vodiča o nedovršenoj biskupskoj palači, nekadašnjoj crkvi sv. Ante Opata, o paškom urbanizmu, proizvodnji i magazinima soli

Petak, Ožujak 16, 2012 00:00

Umjesto jednog sata koliko je trebao trajati, susret se u ugodnoj atmosferi produžio na stotinjak minuta. Osim što su vodiči uživali u razgledavanju ovog vrijednog franjevačkog dragulja, fratri su ih upoznali i sa svojim poljoprivrednim proizvodima te ih počastili bogatim domjenkom

Stranice