gesta

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 10, 2019 11:27 1

Plesna udruga Gesta organizator je Zadarskog plesnog festivala koji se svake godine treću subotu u svibnju održava u Kazalištu lutaka Zadar. Nakon prve godine festival je poprimio drugačiji karakter dolaskom plesača iz susjednih zemalja te je dobio međunarodni predznak.

Ponedjeljak, Ožujak 25, 2019 11:12

Plesna udruga Gesta ove godine obilježava 18. godina uspješnog djelovanja na području plesne i izvedbene umjetnosti. Osnivačica i umjetnička voditeljica Nena Jurišić od samog početka rada ističe  svoj autorski rad i to ne samo plesni, već i literarni s obzirom da je autorica preko 43 dramsko-plesne predstave koje su u proteklih 18 godina  plesno odgojile, obilježile i obogatile u pedagoškom smislu brojne male i  velike Zadranke.

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2015 00:00

Nakon četvrtog Zadarskog plesnog festivala "In memoriam Nives Šimatović Predovan" više nema sumnje - vrijeme je da ovaj festival iziđe na ulice. S toliko lokacija u gradu Zadru, koje su stvorene da budu pozornica, šteta je da manifestacija ovog karaktera, koja u Zadar dovodi najbolje hrvatske, i šire, plesne skupine ostane zatvorena unutar jednoga dana i dvorane.

Utorak, Ožujak 3, 2015 00:00

Najstarija plesna grupa zadarskih Gestica vratila  se u nedjelju s Požeškog plesokaza. Međunarodna manifestacija s četrnaestogodišnjom tradicijom, koje je Plesna udruga Gesta dio već petu  godinu za redom, održava se u organizaciji Plesne radionice Ilijane  Lončar iz Požege, a ove godine Gestice su se predstavile s koreografijom  "Šah" iz svoje posljednje plesne produkcije "Tarotići".

Nedjelja, Prosinac 29, 2013 00:00

Mali zadarski glumac, Niko Zekanović, bio je glavna »zvijezda« tradicionalne božićne predstave zadarske Plesne udruge Gesta »Veliki snovi«, održane prije tjedan dana u HNK-u Zadar. U društvu preko 160 plesačica/članica Geste i starijeg »kolege« Hrvoja Dukića, Niko je izvrsno odglumio dječaka Bruna kojem je životni san postati Djed Mraz.

Srijeda, Lipanj 12, 2013 00:00

Iako je zadarska Plesna udruga Gesta izabrana među 18 najboljih Treps festivala u Zagrebu, mali plesači su nažalost morali propustiti finale na kojem su se okupile najbolje plesne udruge iz cijele Hrvatske. Naime, upravo te večeri u HNK-u Zadar održana je premijera njihove najnovije predstave na kojoj su vrijedno radili posljednja tri mjeseca.

Četvrtak, Svibanj 30, 2013 00:00

flashmob
Nedjelja, Svibanj 5, 2013 00:00

Jedinstvenim plesnim performansom, tzv. flash mobom, Plesna udruga Gesta jučer je ispred  Boutique Hostela Forum najavila 2. zadarski plesni festival. Brojni plesači Geste na trenutak su zaustavili cirkulaciju prolaznika Kalelargom koji su oduševljeno promatrali mlade izvođače, a tijekom koreografije s hostela je spušten plakat festivala koji će na njemu ostati dva tjedna. 

Subota, Ožujak 2, 2013 00:00

Zadarska plesna udruga "Gesta" otputovala je danas na međunarodni plesni festival "Plesokaz" u Požegu. Organizator manifestacije je Plesna radiona Ilijane Lončar koja već dvanaestu godinu za redom okuplja ansamble iz cijele regije.

Ukupno 26 ansambala iz Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske gostovat će ovaj vikend u Gradskom kazalištu Požega.

gesta_3
Subota, Prosinac 8, 2012 00:00

Plesna udruga "Gesta" s novom dramsko-plesnom produkcijom ulazi u svoju dvanaestu sezonu. Ovog prosinca, u ponedjeljak 17., "Gesta" će u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, s početkom u 18 sati, izvesti svoju najnoviju plesnu predstavu "Projekt sreća" za koju se pripremaju posljednja tri mjeseca. Ove godine po prvi puta predstavit će se, uz talentirane male plesačice i 25 mladih glumaca dramske radionice "Smjesta" Plesne udruge "Gesta".

Stranice