okrugli stol

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Ožujak 6, 2020 20:59

»Žene u različitim poslovnim okruženjima«, naziv je okruglog stola, koji se održao povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zadarske županije.

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 15:38

- Mladi obrazovani ljudi su budućnost u Hrvatskoj. Mladi ljudi  vole svoju domovinu i odgovorni su prema nasljeđu. Želimo hrvatsku  pamet u Hrvatskoj, poručio je na otvorenju manifestacije "Hrvatska pamet Hrvatskoj" Branko Dukić, gradonačelnik grada Zadra. Jednodnevna manifestacija održana je na Sveučilištu u Zadru u čije ime je okupljene pozdravila dr. sc.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 15:42

Oko 13,5 tisuća zaposlenika u zaštitarskoj djelatnosti u Hrvatskoj radi za minimalac, nemaju plaćene prekovremene sate koje redovito odrađuju, nemaju nikakvu zaštitu, a često su tretirani i kao  agencijski radnici jer ih poslodavci ustupaju drugim tvrtkama u kojima  onda oni rade za puno manje plaće od zaposlenika u tim tvrtkama. Prijedlog Zakona o privatnoj zaštiti koji je u javnoj raspravi do 15. ožujka  ne riješava krucijalne probleme. On je više sastavljen kao neka lista dobrih želja.

Četvrtak, Veljača 7, 2019 10:28

Oni koji su krenuli u križarski rat nisu računali da je ova tema već dva mjeseca u fokusu javnosti, nema dana da se tema brojnih tužbi protiv novinara ne problematizira u medijima. Hrvatsko novinarsko društvo traži bezuvjetno povlačenje svih tužbi Hrvatske radio televizije protiv svih novinara i medija.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 19:30

Oživljavanje povijesne jezgre grada Zadra bio je naziv  jučerašnjeg okruglog stola kojeg je u sklopu obilježavanja 50. godišnjice  postojanja organiziralo Udruženje obrtnika. No unatoč reprezentativnom sastavu, većina govora svela se na detekciju svima poznatog stanja, a ne na rješenja pod zajedničkim nazivnikom kako vratiti život u  staru gradsku jezgru. U ulozi moderatora predstavio se sociolog Sven  Marcelić koji je u uvodnom govoru istaknuo da se radi najvažnijoj zadarskoj temi.

Ponedjeljak, Srpanj 16, 2018 12:58

Povodom 27. obljetnice napada na Lišane Ostrovičke, u organizaciji Udruge prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije i Udruge žena u Domovinskom ratu – Zadar i pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u petak navečer u tom ravnokotarskom mjestu održan je okrugli stol na temu "Lišane - jučer, danas i sutra". Organizatori i njihovi gosti, među kojima i dr.

Subota, Ožujak 17, 2018 10:40

U sklopu programa obilježavanja 28. obljetnice HDZ-a Benkovac i pokušaja atentata na predsjednika dr. Franju Tuđmana, Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Zadarske Županije i Gradski odbor HDZ-a Benkovac, organiziraju okrugli stol na temu „Pokušaj atentata na predsjednika Tuđmana u Benkovcu 18. ožujka 1990., povijesno- politički kontekst“. Okrugli stol održat će se u subotu, 17. ožujka u Gradskoj knjižnici Benkovac s početkom u 17 sati.

Četvrtak, Prosinac 7, 2017 12:06

 U smart shopovima i na brojnim prodajnim intenetskim stranicama moguće je legalno, za svega 60 kuna, kupiti razno bilje spakirano u privlačnu ambalažu s natpisom "osvježivač prostora", a zapravo je riječ o vrlo opasnim, pa i smrtonosnim tvarima, takozvanim novim drogama.

Srijeda, Ožujak 15, 2017 00:00

Odsjek za hrvatski jezik i književnost od 13. do 17. ožujka ove godine organizira četvrte Dane kroatistike. Središnja tema ovogodišnjih Dana kroatistike je 50. godišnjica Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika, a Dani su posvećeni akademiku Daliboru Brozoviću, jednom od ukupno sedam potpisnika Deklaracije.

Utorak, Studeni 18, 2014 00:00

Kada bi država napokon fokus stavila na mlade, na stvaranje infrastrukture koja će ih zadržati ili zainteresirati za otoke, vjerujem da bi stanje na svim otocima bilo mnogo bolje nego što je posljednjih 20-ak godina, kaže Mladen Varenina iz Udruge UZOR s Rave, koja uz dubrovačku Udrugu DEŠA, 2. prosinca u 12 sati u Gradskoj knjižnici Zadar organizira okrugli stol o zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim otocima.

Stranice