predstavljanje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 14, 2021 13:45

Dr. sc. Maximiljana Barančić, dugogodišnja zagovornica očuvanja jezičnog, povijesnog i kulturnog identiteta zadarskih Arbanasa, predstavila je svoj Arbanaško–hrvatski rječnik s gramatikom. Na svečanoj promociji u atriju Kneževe palače, uz autoricu, ovo su vrijedno djelo predstavili i njeni suradnici profesorica Lucija Perović - članica Upravnog odbora Kulturno - umjetničke udruge Vicko Zmajević, izv. prof. dr. sc.

Petak, Lipanj 11, 2021 14:03

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije jučer je na Danu otvorenih vrata predstavila svoj rad pod motom »Kriza je prilika za novi početak«, kojim je htjela pokazati kako borba s COVIDOM-19 još uvijek traje.

Četvrtak, Veljača 6, 2020 15:15

U organizaciji zagrebačke Udruge Nismo same jučer je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održano predstavljanje knjige »Nismo same«, zbirke priča oboljelih žena od raka dojke. Riječ je o dojmljivoj knjizi koja kroz 41 priču donosi intimne ispovijesti žena oboljelih od ovog karcinoma, ali i priče njihovih partnera koji zajedno s njima proživljavaju teške trenutke suočenja s rakom, te mukotrpno razdoblje liječenja.

Ponedjeljak, Prosinac 16, 2019 14:15

U petak se zadarskoj publici u prostoru Gradske knjižnice predstavila spisateljica Andreja Malta sa svojom novom zbirkom pjesama intrigantnog naslova "Nikad ne znaš, kužiš me?".

Četvrtak, Studeni 14, 2019 17:36

U Gradskoj knjižnici u Biogradu na Moru predstavljena je knjiga »Baština - Kako sam preživio splitske devedesete i prvih 10 godina TBF-a«, novinara Nikole Čelana, jednog od osnivača popularnog splitskog benda The Beat Fleet.

Ponedjeljak, Studeni 11, 2019 09:30

Putom Sunca – Crveni bojovnici iz Horezma naziv je nove knjige Zadranina Leonarda Eleršeka, pukovnika OSRH i liječnika prim. dr. sc. Rada Žica Mikulina iz Punta na otoku Krku. Promocija će se održati 12. studenoga 2019. u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 18 sati.

Subota, Studeni 9, 2019 16:00

Paška čipka, prema riječima Ive Palčića autora knjige »Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu« koja je jučer predstavljena u prostoru Gradske lože, putovnica je s kojom se može prijeći svaka granica pa i ona najzatvorenija.

Srijeda, Studeni 6, 2019 21:31

U nazočnosti brojnih lokalnih, regionalnih i nacionalnih djelatnika elektroničkih medija, predstavnika nakladnika, kao i lokalnih vlasti, te Sabora i Vlade, u Zadru su danas prijepodne svečano otvoreni 12. Dani elektroničkih medija, koji se od 5. do 7. studenoga prvi put održavaju u Zadru.

Utorak, Travanj 30, 2019 14:27

Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture, naslov je  knjige prof. dr. sc. Vande Babić predstavljene jučer u Gradskoj loži. Događaj je priređen u sklopu Županijskih dana 2019. - Putevima bokeljskih Hrvata - Boka u Zadru, a u organizaciji Odjela za kroatistiku  Sveučilišta u Zadru i HKD Napredak Zadar. 

Srijeda, Studeni 22, 2017 17:41

Luka Miletić je mladi kuhar koji je u svibnju ove godine završio svoje trogodišnje obrazovanje, ali je nastavio školovanje, kako je rekao, s četvrtim stupnjem naobrazbe za komercjalista jer vjeruje kako će možda jednom u budućnosti poželjeti upisati neku od strukovnih viših ili pak, visokih škola. No, njegova je budućnost već sada - sigurna.

Stranice