crveni kriz

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 10, 2021 13:22

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i dalje neumorno organizira dobrovoljna darivanja krvi.
Kako saznajemo od ravnatelja Šime Lisice, stanje zaliha krvi potpuno je uredno.
- Pritok doza krvi je zadovoljavajući. U siječnju smo prikupili 637 doza što je najveći doseg do sad. Ljudi dolaze, ostvaruju se i šire kontakti, volonteri predano rade na animaciji. Angažman volontera od velike je važnosti, objašnjava Lisica formulu uspjeha.

Srijeda, Ožujak 10, 2021 10:41

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zadar i Aktiva DDK Privlaka, uz financijsku podršku Općine Privlaka, uspješno je provedena prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Privlaci. Za uspješnu provedbu akcije pobrinulo se medicinsko osoblje s Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zadar.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 15:15

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru (GDCK BNM) provodi na području svog djelovanja program »Pozovi i GDCK BNM te vozi« koji ima za cilj osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života.

Srijeda, Veljača 10, 2021 12:55

Nakon što je u prosincu prošle godine, poslije 25 godina i šest mandata, Boro Galac otišao u mirovinu, za mjesto novog ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa pristigla je samo jedna molba, a riječ je o molbi Šime Lisice koja je prihvaćena i koji je i stupio na tu dužnost 17. prosinca prošle godine. To je bio povod za razgovor kojim novog ravnatelja predstavljamo široj javnosti.

Petak, Siječanj 22, 2021 13:49

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru nakon potpisivanja povijesnog ugovora o dodijeli bespovratnih EU sredstava u iznosu od 13.797.528,38 kuna za projekt »Društveni kutak«, izgradnju moderne zgrade za poludnevni boravak starijih i nemoćnih te osoba s invaliditetom, te svakodnevnog, gotovo 24-satnog rada u organiziranju prikupljanja, sortiranja i distribucije humanitarne pomoći za Banovinu, u Poduzetničkom inkubatoru održalo je početnu konferenciju za još jedan izuzetno važan projekt

Utorak, Siječanj 5, 2021 09:53

Volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar svakog dana obilaze obitelji koje su smještene na zadarskom području nakon što je razorni potres ugrozio njihove domove. Provjerili smo s ravnateljem Šimom Lisicom trenutačnu situaciju, moguću potrebu za donacijama, ali također i psihološko i emotivno stanje koje je od tekođer od posebne važnosti.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 11:05

Nakon potresa u Petrinji i okolnim mjestima, zadarski vatrogasci te članovi Gorske službe spašavanja i Crvenog križa odmah su se stavili na raspolaganje njihovim stanovnicima. Neumorno rade na pretraživanju ruševina, ali i na dostavljanju humanitarne pomoći kako bi barem malo olakšali tragediju koja je zadesila stanovnike Sisačko-moslavačke županije.

Srijeda, Prosinac 30, 2020 14:17

Građani Petrinje, mjesta najviše stradalog u potresu magnitude 6,2 po Richteru koji je u utorak zatresao Hrvatsku i širu regiju, noć su proveli na otvorenom u strahu od novih rušenja. Pomoć im stiže iz svih dijelova zemlje, rekla je u srijedu za Hinu ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja Ivana Malović.

Mislili smo da nećemo preživjeti

Nedjelja, Listopad 25, 2020 16:45

U borbi protiv koronavirusa Vlada je pozvala građane i tvrtke da doniraju novac i medicinsku opremu.

Na stranici koronavirus.hr objavljen je poziv na kojem stoje svi podaci za uplatu novca te obrasci za donaciju medicinske opreme ali i kućnih potrepština Crvenom križu.

Tamo se navodi sljedeće:

HRVATSKA ZAJEDNO PROTIV NOVOG KORONAVIRUSA

Petak, Svibanj 15, 2020 21:31

S obzirom da je došlo do popuštanja mjera od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite vezano uz koronavirus, GD Crvenog križa Zadar gasi svoj dežurni telefon i broj (098 842 3324) za psihosocijalnu potporu te dostavu namirnica i lijekova građanima s današnjim danom (15. svibnja 2020. godine). Također se ukida dežurstvo koje su imali subotom i nedjeljom, te od ponedjeljka 18. svibnja zadarski Crveni križ nastavlja s redovnim radom.

Stranice