sali

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 19, 2019 15:53

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojoj je zadnjoj sjednici donijelo odluku o pokretanju postupka protiv donačelnika Općine Sali, Ivana Orlića. Kako nam je kazala glasnogovornica Martina Jurišić, ovakvu su odluku donijeli iz sljedećeg razloga:

Petak, Kolovoz 30, 2019 00:23

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je u Salima na Dugom otoku s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislavom Petricem i ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar Davorom Škibolom potpisao ugovor o dogradnji gradske luke Sali vrijedan 56,8 milijuna kuna.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 10:12

Dva dana nakon što smo u Zadarskom listu objavili priču naših čitatelja iz Vinjerca koji su se požalili na problem sa izlijevanjem fekalija iz septičkih jama u more na mjesnoj plaži, a zbog čega se, prema njihovim tvrdnjama, troje djece zarazilo stafilokokom, odnosno dobilo kožnu zaraznu bolest impetigo, javili su nam se i naši čitatelji iz Sali na Dugom otoku sa sličnim problemima.

Nedjelja, Lipanj 30, 2019 15:41 1

Lijepo je ponekad uzeti Josea Saramaga pod ruku i šetati po Saljskom  polju među stoljetnim msdlinama, sjesti na neki kamen sjedalicu i razgovarati.

Najbolje su šetnje ranim jutrom kada je mozak spreman umno sudjelovati u razgovoru različitih polazišta i sličnih dolazišta. Oboružan  knjigom velikoga Josea Bilježnica u izdanju VBZ-a jutrom lunjam Saljskim poljem slušajući ovoga izvanrednog Portugalca, književnika Nobelovca, ateista, komunista, humanista. 

Subota, Lipanj 22, 2019 12:15

U parku prirode Telašćica (uvala Mir) održana je 7. Ljetna škola tehničke kulture. U organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, ove je godine škola trajala od 15. do 22. lipnja, a sudjelovalo je 12 učenika osnovnih škola Zadarske županije, odabrani učenici koji su se svojim radom i zalaganjem istaknuli u području tehničke kulture i pokazali interes za pojedine tehničke aktivnosti u tekućoj školskoj godini.

Nedjelja, Lipanj 2, 2019 16:14

Svaka mala sredina želi te protumačiti i promijeniti po iskustvima  svojih navika, prožvakati te i ispljuniti. Svaka sredina na planeti Zemlji  može biti mala sredina. I Sali i Zadar postaju mala sredina ako želi svaku drugačijost, novost nove osobe svesti na svoju istost. Šteta je što ljudi zbog straha i nelagode pristaju biti svedeni na jučerašnju istost, a ne  živjeti današnju originalnost.

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 12:47

U sklopu impresivnog međunarodnog jezikoslovno-pjesničkog skupa "Domaća rič 14" održanog na Dugom otoku u općinskom središtu Sali na kojem je sudjelovalo čak 51 sudionik, gostoljubivi  domaćini su na lokaciji Stivanje polje ili Gruh u Parku prirode Telašćica  održali veličanstveni koncert saljskog starocrkvenog pivanja u izvođenju Horištov i Zbora crikve Svete Marije Sali, dok je dr. sc.

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 18:57

Sali općinsko kulturno i administrativno središte Dugog otok, bilo je domaćin impresivnog međunarodnog jezikoslovno-pjesničkog skupa "Domaća rič" na kojem je tijekom dva dana u multimedijalnoj dvorani u zgradi Općine Sali kroz predavanja prezentirano jezično bogatstvo našeg jezika.

Nedjelja, Rujan 16, 2018 14:53

Županijski centar 112 izvijestio je o utapanju koje se dogodilo jučer u luki Sali. Oko 15:30 sati, zaprimljena je dojava da su građani iz mora, ispred hotela Luka, izvukli stariju ženu (državljanka Slovenije). O događaju je odmah obaviještena ekipa hitne medicinske pomoći i policija. Unatoč pokušajima reanimacije od strane građana i ekipe HMP-a, žena je preminula.

Utorak, Svibanj 15, 2018 10:36

Dan poslije otvorenog pisma koje je načelniku općine Sali Zoranu Moroviću uputila kandidacijska lista glasača Nenada Marčine, stiže i načelnikov odgovor koji prenosimo u cijelosti:

- Vezano uz dopis „zbunjenih glasača kandidacijske liste za Mjesni odbor Luka kojima ništa nije jasno i koji su u šoku“ mogu reći slijedeće:

Stranice