skola

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 8, 2022 09:18

Milijun brzih antigenskih testova za potrebe samotestiranja učenika osnovnih i srednjih škola, prenose nacionalni mediji, bit će isporučeno najkasnije sutra, 9. veljače.

Podsjetimo, testiranje učenika osnovnih i srednjih škola bit će na dobrovoljnoj bazi, obavljat će ga roditelji ili skrbnici učenika jednom tjedno prije nastave, a glavni je cilj ukidanje mjere samoizolacije za sve učenike s negativnim nalazima.

Utorak, Siječanj 11, 2022 08:51

Premda su u petak gotovo sve škole, osim Strukovne škole Vice Vlatkovića i Tehničke škole, najavile nastavu u školskim klupama, situacija se značajno promijenila.

Srijeda, Siječanj 5, 2022 13:31 1

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća, žitelji općine Vrsi su u novu godinu ušli s najvećim proračunom dosad koji iznosi 20.996.698,81 kuna. Prema riječima općinskog načelnika, Luke Perinića proračun je kvalitetan, održiv i ostvariv.

Subota, Listopad 9, 2021 10:38

Grad Zadar se ove godine s osnovnim školama na svome području uključio u inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Tjedan školskog doručka, koji će se održati od 11. do 15. listopada 2021. godine, a na temu Povrtni doručak.

U sklopu spomenutog projekta HZJZ-a „Živjeti zdravo“, osnovna škola Krune Krstića prošle godine postala je školom mentorom kao primjer dobre prakse unaprjeđenja školske prehrane.

Četvrtak, Rujan 16, 2021 10:40

Situaciju u Krapinskim Toplicama, gdje već danima traje trakavica između lokalne osnovne škole i nadležnih institucija iz sektora socijalne skrbi i jednog roditelja, koji odbija da njegovo dijete ide u školu poštujući važeće epidemiološke mjere, prokomentirao je Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, osvrnuvši se na provođenje epidemioloških mjera u zadarskim školama.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 12:03

Ovogodišnje stanje sigurnosti u prometu karakterizira povećanje broja svih pokazatelja, za što je zaslužan gušći promet, povratak stranih turista i aktualna poboljšana epidemiološka situacija. Podsjetimo da je 2020. godina bila COVID-19 godina značajno manjeg kretanja i ljudi i vozila te smanjenja prometa općenito. 

Utorak, Kolovoz 3, 2021 12:16

Iako su ljetni praznici u punom zamahu i malo koji školarac razmišlja o ponovnom povratku u školske klupe i učeničku svakodnevicu, pripreme za početak nove školske godine su u tijeku. Roditelji 129 osnovnoškolaca s područja koje pokriva Općina Vrsi, ne moraju brinuti za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i ostalih popratnih materijala koji su potrebni za novu školsku godinu.

Srijeda, Veljača 24, 2021 11:02 6

Danas se s ciljem borbe protiv vršnjačkog nasilja simboličnim odijevanjem ružičaste majice obilježava Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji se naziva i Danom ružičastih majica. Svjesni smo činjenice da je nasilje, posebice vršnjačko, prisutno u školskim okruženjima, stoga se ovim obilježavanjem podsjeća na potrebu razumijevanja i prihvaćanja različitosti koje nas okružuju čime se promoviraju pozitivne društvene vrijednosti.

Petak, Veljača 5, 2021 19:50

U centru Turnja izvode se radovi na rekonstrukciji i obnovi krovišta i kata zgrade u koju će se useliti Područna škola Turanj, učenici od prvog do četvrtog razreda koji nastavu pohađaju u susjednoj, trošnoj zgradi.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 11:30

Od ponedjeljka 1. veljače učenici osnovnih škola Zadarske županije nastavu će pohađati po A modelu koji predviđa nastavu u školi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Odluka je ovo donesena nakon jučerašnje analize situacije koju Županijski stožer civilne zaštite redovito provodi sa zadarskim epidemiolozima uvažavajući, naravno, i prijedlog Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Stranice