puntamika

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 18:38

Vrijedni spomenik iz 9. stoljeća, crkvica svete Stošije na Puntamici, konačno će biti obnovljen.

Srijeda, Listopad 16, 2019 11:26

Obnova crkvice sv. Stošije na Puntamici u fazi je odabira izvođača, a kako bi spriječili daljnju devastaciju Puntamičani su u međuvremenu odlučili sami nešto poduzeti. Organizirali su radne akcije kako bi očistili crkvicu od korijenja biljaka koje se uvuklo u zidove te prijeti daljnjim propadanjem i pažljivo su uredili i sav okoliš.

Petak, Listopad 4, 2019 10:21

Mještani Puntamike već godinama iščekuju obnovu crkvice svete Stošije, a sudeći prema najnovijim informacijama iz gradskog Odjela za EU fondove, rekonstrukcija će uskoro početi. Potvrdio nam je to pročelnik Odjela, Šime Erlić, koji projekt financiran sredstvima EU fondova vodi od početka trudeći se da se njegova obnova, radi oštećenja od vremenskih nepogoda, što prije započne.

Nedjelja, Rujan 1, 2019 11:19

Kako doznajemo iz OKC-a, jučer oko 19 sati u moru na plaži na Puntamici pronađeno je beživotno tijelo 42-godišnjeg Zadranina. Tijelo su iz mora izvukli kupači.

Nakon dolaska Hitne medicinske pomoći, razgovora s očevicima i pregleda mrtvozornika ustanovljeno je kako se i u ovom slučaju radi o prirodnoj smrti.

Ponedjeljak, Kolovoz 5, 2019 21:30
Nedjelja, Lipanj 2, 2019 15:33

Na sveopću radost mještana Puntamike uskoro započinje dugoočekivana obnova starohrvatske crkvice iz 9. stoljeća. Ovu nam je vijest potvrdio pročelnik gradskog Upravnog odjela za EU fondove, Šime Erlić, pojašnjavajući u kojim će se fazama provoditi ovaj projekt: 

Srijeda, Travanj 10, 2019 10:15

Najpoznatija zadarska bespravno izgrađena građevina, takozvana Galićeva plava zgrada na Puntamici sagrađena još 2004. godine,  konačno je legalizirana. Zgrada sa ukupno 28 stambenih jedinica, koja je  u međuvremenu prepoznatljivu plavu boju promijenila u narančastu,  ponovno je priključena na električnu mrežu. Ovih dana trebala bi biti  spojena i na javni sustav vodoopskrbne mreže, čime završava 15-godišnja agonija vlasnika, koji će konačno moći početi koristiti svoje nekretnine.

Srijeda, Veljača 27, 2019 16:26

Iako bi sukladno hrvatskim zakonima i Ustavu pristup javnom dobru trebao biti dostupan svima, pomorsko dobro, odnosno more, dio obale i mulovi ispred svjetionika Ošti rat na Puntamici, kojeg je  prije tri godine od vlasnika, države, odnosno splitskog Plovputa, na deset  godina zakupila tvrtka Punta Lanterna, do daljnjega će biti iznimka.  Na  to javno dobro moći će samo oni koji mogu i žele preskakati zid kojim je  taj prostor ograđen, jer je, kako doznajemo iz Ministarstva mora, prometa i in

Utorak, Veljača 26, 2019 15:31

Nedaleko od restauranta Niko na Puntamiki jučer je primijećena odbačena drvena skulptura. Isprva se pomislilo da je skulptura  završila na zemlji uslijed prekjučerašnje snažne bure, ali izgleda da skulptura krije neku drugu, za sad nepoznatu priču.

Zapravo, kip je nekad postavljena na plaži uz ogradu D-marin Borik.  No kad smo htjeli nešto više saznati od sudbini drvene skulpture  muškarca s ribom, dočekao nas je neobičan odgovor predsjednika Mjesnog odbora Puntamika Nike Marina.

Subota, Studeni 10, 2018 17:00

Dokle ovako?! Ovo je strašno! Zar se zaista ne može stati na kraj stihijskom postavljanju baznih stanica kako kome padne na pamet, gdje i kako želi? Zar su ljudi toliko pohlepni da im je novac važniji od zdravlja, pitaju se Puntamičani kojima je pokraj njihovih kuća u Ulici Augusta Šenoe ovih dana osvanula još jedna bazna stanica, treća u krugu od 100 metara gdje je nedavno postavljena i trafostanica.

Stranice