benkovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 12, 2021 15:18

Benkovčani će od 17. do 21. kolovoza imati priliku uživati u prvom lokalnom filmskom festivalu – Ciklop Film Fest – u, koji se organizira u sklopu provedbe projekta Generator kulture Benkovac, kojim upravlja udruga Prizma. O festivalu smo razgovarali s jednim od organizatora iz udruge Prizma, Silvestrom Petrovom.

Srijeda, Kolovoz 11, 2021 10:49 4

Nakon sedam mjeseci korona tišine na ovom drugom po redu ovogodišnjem sajmu, kolovoškom sajmu u srcu ljeta, zasigurno je bilo oko 20.000 ljudi, a oni koji već desetljećima dolaze na ovaj sajam procjenjuju da ih je bilo čak preko 25.000.

Nedjelja, Kolovoz 1, 2021 14:00

Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni kotari, Udruga vinara Zadarske županije i Udruga vinara i vinogradara Nadin, organiziraju 12. festival vina Sjeverne Dalmacije pod nazivom »Vinfest Benkovac 2021«, u sklopu kojeg će se održati ocjenjivanje prijavljenih vina. Radi se o manifestaciji koja je vrlo brzo prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u Republici Hrvatskoj, gdje se na jednom mjestu okupi ono najbolje što vinarstvo Sjeverne Dalmacije ima za ponuditi.

Srijeda, Lipanj 30, 2021 11:38

U novoj Gradskoj vijećnici na katu Gradske uprave potpisan je ugovor između Grada Benkovca i tvrtke U.O. Amadeus za rušenje i demontažu dijela građevine Dom kulture Benkovac. Ugovor su potpisali gradonačelnik Tomislav Bulić i Rudolf Blažan, vlasnik U.O. Amadeus Benkovac.
- Vrijednost radova rušenja bez PDV-a iznosi 144.510 kuna, a s PDV-om 180.637 kuna, kazao je Tomislav Bulić.

Petak, Lipanj 25, 2021 10:10

U novoj Gradskoj vijećnici na katu Gradske uprave u Benkovcu jučer su Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, i Tomislav Bulić, gradonačelnik grada Benkovca, u sklopu Intervencijskog plana potpisali ugovor za projekt »1RP2 - Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre, 2.

Četvrtak, Lipanj 24, 2021 13:51

U sklopu Intervencijskog projekata u multimedijalnoj dvorani Zavičajnog muzeja na Kaštel Benkoviću u Benkovcu jučer je održana početna konferencija za javnost i medije u sklopu projekta "Razvoj tematskih ruta starih antičkih i srednjovjekovnih gradova na prostoru Grada Benkovca".

Nositelj projekta je Grad Benkovac, a partneri Razvojna agencija Grada Benkovca, Turistička zajednica Ravni kotari i Zavičajni muzej Benkovac.

Subota, Lipanj 19, 2021 13:15

Drugi tematski okrugli stol pod temom Žene na rukovodećim pozicijama – izazovi održan je u Benkovcu. Organizator okruglog stola je Lokalni centar podrške za udruge koji je oformljen u sklopu projekta #nauči#promijeni#primijeni. U ime organizatora prisutne sudionike pozdravio je Matej Mikulić, voditelj projekta, a moderirala ga je koordinatorica za međusektorsku suradnju Suzana Šimunac.

Subota, Lipanj 19, 2021 11:51

U Vatrogasnom domu u Benkovcu u petak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj je potvrđena vladajuća većina HDZ-a koji ima 9 od 15 vijećnika. Boris Erceg (HDZ) je novi-stari predsjednik Gradskog vijeća izabran rezultatom 13: 1. Naime, Boris Erceg je bio jedini kandidat kojeg je predložio HDZ, opozicija nije imala svog kandidata, 13 je bilo za dok je Erceg bio suzdržan. Nedostajala je Marina Čačić s kandidacijske liste Domovinski pokret-Most.

Ponedjeljak, Svibanj 31, 2021 10:41

U povodu obilježavanja Dana državnosti na Trgu dr. Franje Tuđmana u Benkovcu kod spomenika hrvatskih braniteljima jučer je održana počast svim poginulim hrvatskim vitezovima Domovinskog rata. Riječ je o šestom po redu najvećem organiziranom okupljanju braniteljskih udruga na tlu Republike Hrvatske na kojem se zbog epidemioloških mjera okupilo oko 100 branitelja iz 20-ak udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Utorak, Svibanj 18, 2021 10:10

Završen je prvi krug lokalnih izbora, prebrojeni su glasački listići. Od šest gradova u Zadarskoj županiji u Biogradu na Moru, Ninu, Obrovcu i Pagu izbrana je nova-stara gradska vlast, dok će birači iz Zadra i Benkovca u drugom krugu krajem svibnja na Dan državnosti odlučivati o gradonačelniku u slijedećih četiri godine.

Stranice