vino

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Studeni 10, 2019 16:00

 

Jedan od zapovjednih vinogradarskih svetaca, obljubljeni u nas kao diljem Europe i svijeta, slavi se 11. studenog u čast Svetog Martina za kojeg kažemo da je bio zaslužan i za širenje kršćanstva i vinograda. Uz mnoge zemlje, regije i gradove unas se posebno slavi u Pridragi, Polači, Povljani na Pagu, Lepurima i u Sukošanu.

Nedjelja, Lipanj 2, 2019 16:04

Treći Wine & Music u Zadru i ove je subote oduševio brojne zadarske ljubitelje vina. Događaj je to koji je zamišljen kao poveznica zavodljive glazbe i vrhunskih vina. Naravno, sve uz dobre delicije za koje se ove godine pobrinula Sirela svojim sirevima prilagođenim degustiranju uz vino i vrhunskim pršutom tvrtke Agro Maleš.

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 13:34 2

U crkvi Male Gospe u Benkovcu u subotu je održana impresivna svečanost primanja novih članova u Bratovštinu hrvatskih vinskih vitezova, odnosno promaknuća (intronizacije) članova u više stupnjeve reda čije se djelovanje temelji na miru, ljubavi, zajedništvu te  kršćanskim vrednotama.

Misno slavlje predvodio biskup Komarica

Petak, Rujan 11, 2015 00:00

Korlat Merlot Boutique 2011 vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina

Utorak, Svibanj 12, 2015 00:00

Na velikom svjetskom ocjenjivanju Concours Mondial de  Bruxelles, koje je držano je od 1. do 3. svibnja u Jesolu, poznatom talijanskom ljetovalištu u blizini Venecije, dva vina Badela 1862 okitila su  se visokim odličjima. Veliku zlatnu medalju (Grand Gold Medal) dobio  je Korlat Merlot 2011, a srebrnu medalju dobio je Korlat Merlot Boutique 2011.

Petak, Siječanj 23, 2015 00:00

Uz pjesmu, mnoštvo vina i moto "Županija zadarska - regija vinarska" jučer je u Stankovcima održana 18. manifestacija Vinkovo na kojoj su šampioni sjevernodalmatinskih vinara postali Željko Vrsaljko iz Nadina sa šampionskim Syrah Merlotom, dok je među bijelim vinima šampion postao Krste Matešić iz Zadra s kombinacijom Maraština, Debit, Ugni Blanc .

Zlatna odličja pripala su Slavku Vrsaljku iz Nadina za Merlot i Milivoju Kurtovu za Muškat.

Četvrtak, Rujan 18, 2014 00:00

Vina Badela i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete i ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Na velikom svjetskom ocjenjivanju Mundus vini u Neustadtu u Njemačkoj Dingač 50° 2010 i Ivan Dolac Barrique 2008 osvojili su zlatne medalje, a Korlat Syrah 2010 - srebro.

Četvrtak, Rujan 11, 2014 00:00

Meteorolozi za kraj  tjedna ponovno  najavljuju obilnu  kišu. Nikako da  imamo nekih desetak dana  bez oborina, jer sunčano i  suho vrijeme više nego je potrebno poljoprivrednicima.  Pred nama je berba grožđa.  Posao vrlo značajan ne samo  za vinogradare, već i za sve  one koji uživaju u vinu. A kakva će biti vina iz ovogodišnje  berbe, treba pričekati. Sigurno neće biti kao u prethodnim sušnim godinama.

Četvrtak, Listopad 10, 2013 00:00

Sumporenje masulja ili mošta je neizbježno, ako želimo proizvesti kvalitetno vino. I one "sveznalice" ili "neznalice", koje zaziru od sumpora, moraju sumpor upotrijebiti kad tad. Svakako prilikom prvog pretoka. Dokazano je da sumpor u malim količinama nije štetan za zdravlje. Stoga je zakonodavac propisao količine, koje nisu štetne za zdravlje čovjeka

zeljko vrsaljko_nadinska rana_2
Petak, Prosinac 7, 2012 00:00

Vinogradari i vinari učinili su svoje. Podignuli su suvremene vinograde, opremili vinarije, a VINCRO i slične manifestacije pokazale da znaju proizvesti odlična vina koja mogu stati uz bok svih onih koja dolaze iz drugih krajeva i na stolove naših ugostiteljskih objekata. Zašto ih nema i što učiniti da naši gosti hrvatski turizam dožive kao destinaciju ljubaznih ljudi, dobre hrane i odličnih vina

Stranice