izlozba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 29, 2022 12:30

»Jutros sam stala«, naziv je izložbe koja se od jučer do 8. travnja može pogledati u zadarskoj Gradskoj knjižnici. Izložba je dio kampanje »Jutros sam stala« čiji je cilj osvijestiti javnost o svakodnevnom neplaćenom kućanskom radu koji se smatra »ženskim« i o podjeli kućanskih poslova u obiteljima u Hrvatskoj.

Četvrtak, Ožujak 24, 2022 15:11

U Galeriji Doma kulture Obrovac, na sam blagdan sv. Josipa, zaštitnika obitelji Obrovca i okolnih mjesta, uz epidemiološke mjere i nazočnost mnogih posjetitelja, otvorena je izložba fotografija u boji fotografa i pjesnika Branka Antunovića iz Perušića Donjeg. I to nakon Benkovca, Knina, Zadra i Vira.

Srijeda, Ožujak 23, 2022 14:20

U povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru, otvorena je izložba sveučilišnih izdanja u Maloj dvorani HNK Zadar.
Sveučilište je naslijedilo izdavačku djelatnost Filozofskog fakulteta u Zadru te je u posljednjih 20 godina učinilo mnoge iskorake koji su unaprijedili kvalitetu djelatnosti koja omogućuje prisutnost, vidljivost i prepoznatljivost znanstvenog rada zadarske akademske zajednice u domovini i svijetu.

Utorak, Ožujak 22, 2022 14:34

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar poziva na otvorenje izložbe Mijata Radasa i Zorana Džape »Čvrste točke« u srijedu, 23. ožujka 2022. u 19 sati u izložbenim dvoranama Kneževe palače, na Poljani Šime Budinića 3 u Zadru. Izložba će biti otvorena do 9. travnja 2022.

Utorak, Ožujak 22, 2022 12:19

Nakon više od tri godine izložbeni prostor Prirodoslovnog odjela u Medulićevoj 2 ponovno je otvorio vrata i to zanimljivom i posebnom izložbom »Mahovine«. Ova je izložba postavljena kao dio obilježavanja 190. obljetnice osnutka Narodnog muzeja Zadar čiji je Prirodoslovni odjel dio od samog početka.

Subota, Ožujak 19, 2022 12:18

Dino Colić mladi je zadarski umjetnik koji je svoje likovno stvaranje započeo u Školi primijenjene umjetnosti Zadar te je svoj talent kasnije brusio na Akademiji likovne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru gdje je, u klasi profesora Igora Dragičevića, i magistirirao. Iza sebe ima već nekoliko zapaženih grupnih izložbi i sudjelovanje na dvije umjetničke kolonije.

Subota, Ožujak 19, 2022 12:10

Kazalište lutaka Zadar, jedno od najpoznatijih hrvatskih lutkarskih kazališta, koje ove godine slavi 70.

Petak, Ožujak 18, 2022 08:32

U izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar u srijedu navečer je otvorena izložba zadarskog akademskog grafičara Dina Colića pod nazivom »Skriveni svijet«. Colić je Akademiju likovne umjetnosti završio u klasi profesora Igora Dragičevića i magistirirao na sveučilištu u Mostaru u Širokom Brijegu. Iza sebe ima već nekoliko zapaženih grupnih izložbi i sudjelovanje na dvije umjetničke kolonije.

Srijeda, Ožujak 16, 2022 15:15

Nakon više od tri godine tijekom kojih je izložbeni prostor Prirodoslovnog odjela u Medulićevoj 2 bio zatvoren, u istom prostoru otvara se 21. ožujka 2022. izložba »Mahovine«. Ova je izložba postavljena kao dio obilježavanja 190-te obljetnice osnutka Narodnog muzeja Zadar, čiji je Prirodoslovni odjel dio od samog početka. Mahovine su vrlo neobične biljke.

Srijeda, Ožujak 9, 2022 11:48

Damira Fuzul, djelatnica Policijske uprave Zadarske u Odjelu za granicu, među svojim kolegama nije poznata samo kako dobra kolegica, već i kao velika kreativka. Fuzul se godinama bavi modnim crtanjem te iza sebe ima niz zapaženih izložbi i portfolio od oko 500-tinjak crteža. Dio tih crteža, koji su nastali u dužem periodu, a krase ih raznoliki motivi i tehnike, od ponedjeljka je izložen u atriju Gradske knjižnice Zadar.

Stranice