izlozba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Studeni 6, 2021 12:30

U Kneževoj je palači u četvrtak svečano otvorena izložba »Vidjeti drugačije? Žene i fotografija u Hrvatskoj između 1950 – ih i 1970 – ih«, kustosice Sandre Križić Roban s Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu. Tema izložbe su fotografski uratci sedam hrvatskih umjetnica, koje su stvarale u drugoj polovici 20. stoljeća.

Četvrtak, Studeni 4, 2021 14:45

Izložbe profesora škola primijenjenih umjetnosti poticaj su nastavnicima, umjetnicima po vokaciji, za njihov izvanškolski stvaralački rad, ali i inspiracija učenicima koji imaju priliku vidjeti sasvim osobna umjetnička stremljenja, preokupacije i izraz svojih nastavnika.

Četvrtak, Studeni 4, 2021 12:32

Arheološki muzej Zadar poziva na otvorenje izložbe „Pokaži mi iz čega jedeš i otkrit ću tko si“  u ponedjeljak, 8. studenog 2021. u 13 sati u Muzeju ninskih starina.

Izložba „Pokaži mi iz čega jedeš i otkrit ću tko si“ prvi put je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, predstavljena u Zadru 2019. godine. U ponedjeljak, 8. studenoga 2021. izložbu ćemo predstaviti javnosti u Muzeju ninskih starina u Ninu.

Srijeda, Listopad 27, 2021 11:30

U povodu Dana europske baštine 2021. godine Znanstvena knjižnica Zadar priredila je izložbu »UNESCO-ovi spomenici u Fototeci Znanstvene knjižnice« koju je pobliže predstavila v. d. ravnateljice Marijana Senkić-Klapan. Izložba je organizirana uz pokroviteljstvo Službe za UNESCO, Ministarstva kulture i medija te se može razgledati do 30. listopada. Dostupna je i u virtualnom obliku koji je realiziran uz pomoć Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Utorak, Listopad 26, 2021 11:17

U povodu obilježavanja Dana grada Zadra i otvorenja izložbe litavske umjetnosti u Gradskoj loži, u Zadru ovih dana boravi veleposlanica Litve u Republici Hrvatskoj, Njezina Ekscelencija Jūratè Raguckienè.

Kako je rekla u razgovoru za Zadarski list, veleposlanica je jako sretna što se nalazi u Zadru radi otvorenja izložbe "U harmoniji ljepote narodne umjetnosti Litve", upravo zato što je pučka umjetnost ono što može povezati ove dvije zemlje. Ali i gradove.

Ponedjeljak, Listopad 25, 2021 12:02

Povodom Dana europske baštine 2021. Znanstvena knjižnica Zadar priređuje izložbu „UNESCO-ovi spomenici u Fototeci Znanstvene knjižnice Zadar“. Izložba je organizirana uz pokroviteljstvo Službe za UNESCO Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Subota, Listopad 23, 2021 10:46

Fotografska izložba »Dokumentarna fotografija« za čiju je organizaciju zaslužna Udruga za promicanje audiovizualnog stvaralaštva »Donat« otvorena je u četvrtak na šetnici na Bedemima zadarskih pobuna. Iako je fotografska izložba bila u prvom planu, organizatori izložbe pripremili su multimedijalni program koji se sastojao od glazbeno-scenskog nastupa. Dio programa je i prikazivanje dokumentarno-putopisnog filma »Ben Nevis«, koji je na rasporedu u utorak 26.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 14:30

U Arheološkom muzeju Zadar otvorena je izložba »Braća po oružju« koja prikazuje dva ratnička groba iz kaptolske i dolenjske skupine starijeg željeznog doba. Izložba je dio manifestacije »Halštatskih dana u Zadru – elite željeznog doba«. Realizirana je u suradnji Arheoloških muzeja u Zadru i Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu te Dolenjskog muzeja.

Srijeda, Listopad 6, 2021 12:48

U Gradskoj je loži otvorena izložba »Obranjeni grad«, koja je nastala u suradnji Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade i Narodnog muzeja Zadar.
Dio izložbe su dokumenti i zapisi 112. brigade te fotografije ratnih razaranja Zadra iz fundusa Narodnog muzeja Zadar.

Utorak, Listopad 5, 2021 13:40

U Obrovcu je u petak 1. listopada održana treća i ujedno završna, večernja izložba fotografija „Tri mora kroz fotoobjektiv" u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nakon uspješno postavljenih izložbi u Novigradu i Starigradu, unutarnje dvorište Srednje škole Obrovac u Obrovcu, poslužilo je kao izvrsna kulisa za treći postav izložbe, čiji su morski motivi ovaj put privukli znatiželjnike Obrovca i okolice.

Stranice