zadarmore

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
gajeta
Ponedjeljak, Listopad 13, 2008 00:00

Grad Zadar i njegov arhipelag čine jednu osebujnu cjelinu na Jadranu. Zajedno sa šibenskim otocima, riječ je o najgušćem arhipelagu na Mediteranu, specifičnom po svojoj prirodnoj, kulturnoj i antropološkoj baštini. Ako prirodna osnova ovoga akvatorija i nije doživjela neke bitne promjene od njegova nastanka do danas, kulturna i antropološka je u konstantnoj mijeni, a od unatrag nekoliko desetljeća, zbog nestajućeg stanovništva, i u konstantnoj regresiji.

dani_more
Subota, Listopad 11, 2008 00:00

Ovaj projekt je zapravo naš izraz želje da Zadar pretvorimo u ono što zapravo jest, da se približimo moru te naš grad pretvorimo u metropolu mora. Ne želimo dopustiti da naši građani zaborave kako su nekada živjeli, kazao je Ivo Dunatov

Millenium
Četvrtak, Srpanj 10, 2008 00:00

U suradnji sa zadarskim voćarima, već je osigurana golema količina jabuka za ovu spektakularnu savijaču

skracic
Ponedjeljak, Listopad 29, 2007 00:00

Pripadnost Hrvatske Mediteranu i Europi ne može se mjeriti samo gradnjom cesta i hotela, već u predstavljanju zemlje prioritet moraju dobiti i druge djelatnosti vezane uz more

Sismar
Četvrtak, Listopad 25, 2007 00:00

Livio Perin vlasnik je ribarsko prerađivačkog obrta „Šiš-mar" u Kalima, čiji proizvodi su nadaleko poznati po svojoj kvaliteti i izvornosti. Nikakvo čudo kada je u pitanju tradicionalna dalmatinska gastronomija u Zadarskoj županiji. Livio Perin je svakako jedna od glavnih njezinih uzdanica.

Ribarsko prerađivački obrt "Šiš-mar" osnovan je 2005. godine, no proizvodnjom manjih količina u kućnoj radinosti Livio Perin i njegova obitelj počeli su se baviti dvije godine ranije.

ronjenje
Subota, Listopad 20, 2007 00:00

Još jedno lito spremili smo u škafetin. Ovi prekrasni dani kojima nas je Bog blagoslovio u ranu jesen pomoći će da poživi koji dan duže u našin očima, ali bure koje slijede otpuhat će tople slike i pripravit pute još jednoj zimi.

koka
Četvrtak, Listopad 20, 2005 00:00

U sklopu festivala ZaDarMore u subotu 22. listopada bit će održana regata "Zadarska koka". Većina Zadrana vjerojatno nikad nije čula za koku, lađu koja je postojala nakon nava, a puno prije karaka i galijuna. Koka je plovila našim morem, a riječ je o karakterističnom brodu s nadgrađenom krmom i provom, s dva kormila i impresivnim jedriljem. Koku na Sjevernom moru nalazimo još u jedanaestom stoljeću, Mediteranom plovi u trinaestom, a u Jadranu je prisutna od četrnaestog stoljeća.