jedrenje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 17, 2020 09:57

Malo je standardnih i »normalnih« vijesti ovih dana. Pogotovo u svijetu sporta pa tako niti ne čudi informacija da su olimpijski i svjetski prvaci u jedrenju Šime Fantela, Igor Marenić, Mihovil Fantela, trener Edo Fantela, zatim olimpijka Enia Ninčević te ostatak jedriličarske ekipe u samoizolaciji. Razlog je logičan. Naime, zadarska jedriličarska ekipa je proteklih dana boravila u Španjolskoj, a nakon povratka u Zadar, moraju se pridržavati strogih mjera samoizolacije.

Ponedjeljak, Studeni 18, 2019 01:30

Nakon samo godine i pol zajedničkog treniranja, Šime i Mihovil Fantela 2018. godine u Aarhusu stigli su na svjetski tron, a sada polako pripremaju nove podvige i rade važne korake prema što boljoj pripremi za olimpijsku 2020. godinu.

Subota, Listopad 26, 2019 15:08

Točno u 11 sati na znak trube započela je 15. Zadarska Koka, velika fešta pod jedrima kojom se odaje počast zadarskoj pomorskoj tradiciji i zadarskim jedriličarskim uspjesima.
Ove godine sudjeluje 114 jedrilica, a zanimljivost ove regate je što mogu sudjelovati svi od starih do mladih i u svim kategorijama - od jedrilica dvosjeda do velikih s mnogobrojnom posadom.

Petak, Listopad 25, 2019 10:23

Kad pomisliš na rođene pobjednike, jedno od prvih imena koja padaju na pamet definitivno je ono Šime Fantele. Zadarski 33-godišnji jedriličar u posljednjem desetljeću osvojio je u svom sportu sve što se moglo osvojiti, a krunu karijere doživio je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, kad mu je s Igorom Marenićem u klasi 470 pripala zlatna medalja, prva hrvatskog jedrenja u povijesti. Uspomena je to koja ostaje za cijeli život.

Nedjelja, Veljača 3, 2019 15:22

Još jedan sjajan rezultat Šime  i Mihovila Fantele u klasi 49er.  Na regati Svjetskog jedriličarskog kupa u Miamiju (SAD) osvojili su treće  mjesto (99 negativnih bodova) nakon odlično odrađenog plova za  odličja u koji s ušli s četvrte pozicije. Prva je to medalja aktualnih svjetskih prvaka, ujedno i drugi ulazak u plov za odličja na regati Svjetskog  kupa.

Srijeda, Prosinac 5, 2018 11:02

Dvije godine je Igor Marenić bio kao "riba na suhom". Nije  imao brod. Nije imao klasu. Čekanju je ipak došao kraj. Bivši olimpijski  pobjednik u klasi 470 sa Šimom Fantelom te osvajač niza svjetskih i europskih odličja, od nedavno je pronašao izazov u klasi "Nacra 17", a partnerica mu je Karla Šavar, članica Yacht Cluba Zagreb.

- Radi se o katamaranu u kojemu mora biti mješovita posada - objasnio je Igor Marenić, dodavši kako je "Nacra 17" izuzetno brza klasa.

Srijeda, Listopad 3, 2018 16:33

Svjetski prvaci u klasi 49-er, braća Šime i Mihovil Fantela, uvršteni su među pet najboljih svjetskih jedriličara protekle godine. Pobjednik prestižnog izbora Rolex World Sailor of the Year bit će proglašen 30. listopada.

Subota, Rujan 22, 2018 14:59

Sukladno prijedlozima matičnih saveza, a temeljem odluka o dodjeli novčanih nagrada za vrhunska športska postignuća, Središnji državni ured za šport isplatio je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu državne nagrade za uspjehe na Europskom prvenstvu u veslanju i Svjetskom prvenstvu u jedrenju u ukupnom iznosu od 316.000,00 kuna.

Subota, Kolovoz 11, 2018 15:03

Od starta do cilja plova za odličja Šime i Mihovil Fantela kontrolirali su situaciju. U predstartnom manevriranju odmah su dali naslutiti svoju taktiku, držat će se dviju njemačkih posada koje su jedine mogle ugroziti njihovu poziciju broj jedan. Posao su odradila braća Fantela bez greške. Nisu dali Njemcima disati, stalno su ih držali na oku.

Petak, Kolovoz 10, 2018 19:34 1

Vrlo je malo jedriličara koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima u različitim olimpijskim disciplinama. Brazilac Robert Scheidt, Britanci Ben Ainslie i Ian Percy, Šveđanin Frederik Loof..Tom časnom krugu pridružit će se i Šime Fantela. Nakon 12 jedrenja Šime i Mihovil Fantela su prvi, 13 bodova ispred Njemaca Fischera i Grafa, 18 ispred Heila i Ploessela, četvrtoplasirani Francuzi Frei/Delpech ih ne mogu ugroziti. Dakle, medalja je tu!

Stranice