francuska

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 5, 2012 00:00

Tijekom putovanja po Hrvatskoj, novinare Gea oduševile su prirodne ljepote i krajolici Velebita, venecijanski šarm Istre, ambijent Belle Epoque Opatije, prelijepi otoci Kvarnera te futuristički spomenici Zadra

sarkozy
Ponedjeljak, Svibanj 7, 2012 00:00

Četvero mrtvih u židovskoj školi u Francuskoj
Ponedjeljak, Ožujak 19, 2012 00:00

Najmanje četvero ljudi, među njima i troje djece, ubijeno je u ponedjeljak u pucnjavi u židovskoj školi u Toulouseu na jugozapadu Francuske, službeno je objavljeno.

U napadu muškarca na skuteru bilo je i više ranjenih, dvoje teže. U istoj je regiji prošli tjedan muškarac na skuteru već izveo dva napada i ubio trojicu vojnika.

Petak, Prosinac 9, 2011 00:00

Zašto odabrati Francusku? Zbog kvalitete njezinog sustava obrazovanja, zbog međunarodne otvorenosti, zbog financijski pristupačnijeg studiranja, zbog kulture življenja - kazala je Bas

visnjik_dvorana
Subota, Srpanj 17, 2010 00:00

Atletski nastrojeni Francuzi lakše od svih očekivanja su izborili polufinale. Sve je praktički riješeno na otvaranju utakmice kad su, netipično za Francuze, izbušili ukrajinski brod iza linije 6.25. Osam trica iz osam pokušaja za 19 viška (12:31) nakon prvih 10 minuta bilo je dovoljno da do kraja utakmice prednost trikolora ne bude dostignuta.

francuzigkzd_3
Nedjelja, Prosinac 13, 2009 00:00

frankofonija_gkzd
Petak, Ožujak 20, 2009 00:00

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru učenici "frankofonci" zadarskih osnovnih škola okupili su se na jezično-likovnoj radionici. Iako iz tri različite škole zajednička im je ljubav za učenje francuskog jezika i želja za izražavanjem kreativnosti.

frankofonija
Utorak, Ožujak 17, 2009 00:00

"Zadarski dani frankofonije" ove godine su otvoreni izložbom plakata zadarskih studenata francuskog jezika pod nazivom "Balade en francophonie".

Svečano otvorenje održano je u galeriji Sveučilišta u Zadru gdje su i postavljeni plakati sa sadržajima vezanima uz pojam frankofonije. Dane frankofonije u Zadru otvorili su Nenad Zekanović, predsjednik hrvatsko-francuske udruge i profesorica Isabelle Fillon, a otvaranje je obilježeno zakuskom za sve nazočne.

francuzi
Ponedjeljak, Prosinac 15, 2008 00:00

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana je radionica za djecu na temu "Božićni običaji u Francuskoj" ili "Les traditions de Noel en France". Sudionici tribine bili su učenici triju osnovnih škola u Zadru koji uče francuski jezik kao izborni predmet. Radi se o Oš Šimuna Kožičića Benja, OŠ Petra Preradovića i Privatnoj osnovnoj školi Nova.

sarkozy
Subota, Lipanj 21, 2008 00:00

Nakon što je inicijativa o osnivanju Mediteranske unije prvotno naišla na velik otpor nemediteranskih članica EU, koje su inicijativu shvatile kao jačanje francuskog utjecaja na ovu regiju, ideja je dobila formu koja može zadovoljiti i EU i ostale mediteranske zemlje, ali i Hrvatsku koja u ovoj asocijaciji želi imati aktivnu ulogu

Stranice