film

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Studeni 15, 2019 12:15

»Jedina solucija« je novoosnovana udruga za audiovizualnu umjetnost, sa sjedištem u Pridragi. U kolovozu ove godine »Jedinu soluciju« je pokrenuo redatelj Luka Klapan. Udruga će se baviti isključivo filmskom produkcijom te je otvorena svim zainteresiranim građanima, a posebno djeci i mladima.

Nedjelja, Veljača 17, 2019 16:55

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice smrti junaka Domovinskog rata Damira Tomljanovića - Gavrana, u dvorani Doma HV-a  "Zvonimir" u Zagrebu, u petak 15. veljače 2019. pretpremijerno je prikazan dokumentarni film HRT-a o junaku Domovinskog rata, stožernom  brigadiru Damiru Tomljanoviću - Gavranu.

Vojni vrh na premijeri

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 13:06

Na Dugom otoku završilo je snimanje kratkog dokumentarca „Tovareća“, glazbeno-etnografskog filma kroz koji se na umjetnički način nastoji zabilježiti nastupe tradicionalne glazbene povorke „Tovareća mužika“ iz mjesta Sali na Dugom otoku. Film nastaje u suradnji hrvatskih i poljskih filmskih profesionalaca unutar produkcijske kuće Filmaparat iz Zagreba, te uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Petak, Kolovoz 18, 2017 17:08

Walt Disney Co radi na nastavku "Ratova zvijezda" koji će biti posvećen Obiju-Wan Kenobiju, mudrom i plemenitom Jedi vitezu, pišu u četvrtak Hollywood Reporter i Variety.

Ti se hollywoodski mediji pozivaju na neimenovane izvore koji tvrde da je projekt u ranim fazama razvoja Disneya i Lucasfilma.

Projekt još nema scenarij, no britanski redatelj Stephen Daldry, najpoznatiji po "Billy Elliottu", filmu o dječaku baletanu, glavni je kandidat za režiju tog filma.

Ponedjeljak, Prosinac 14, 2015 00:00

Prema provedenoj anketi, čak 26 posto učenika izjavilo je kako imaju saznanja da drogu mogu kupiti unutar škole. Kada je riječ o konzumaciji alkohola, 26 posto učenika nikad nije konzumiralo alkohol, 64 posto ponekad, a 10 posto njih alkohol konzumira često

Ponedjeljak, Prosinac 7, 2015 00:00

U planu nam je za kraj školske godine snimiti jedan film, a za sada smo snimili film u trajanju od 10 minuta na predložak od Mire Gavrana "Bjelobradi nosi darove" u kojem su učenici glumili, pjevali, priča Petra Paunović

Nedjelja, Studeni 29, 2015 00:00

Dokumentarni film Miljenka Dujele "Vukovar, petnaesta postaja križnog puta" bit će ovih dana predstavljen u Vukovarskoj-srijemskoj županiji, u okviru projekta Dani Hrvatske matice iseljenika. Projekcija filma bit će večeras u Vukovaru u dvorcu Eltz, sutra u Vinkovcima i preksutra (2. prosinca) u Iloku.

Ponedjeljak, Studeni 16, 2015 00:00

Ovaj namjensko-edukativni film na slikovit način pruža uvid u niz ostvarenih aktivnosti u projektu - "Živim život bez nasilja", a izradilo ga je Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo policije zajedno s partnerima. Primarno, film ima za cilj da nas potakne na jači angažman u borbi protiv svih vrsta nasilja, naglasila je Marić

Ponedjeljak, Listopad 26, 2015 00:00

Nizozemska produkcijska kuća „BosBros" u Gradu Novalji snimila dio svog novog hit filma

Četvrtak, Listopad 22, 2015 00:00 1

"Ja ne trebam nikome ništa dokazivati. Film smo napravili  baš zato što svatko ima neku svoju priču, a ovo je moja priča. Naučio  sam, ako čovjek ne ispriča svoju priču, onda će je ispričati netko drugi",  rekao je Joe Šimunić uoči dolaska u Zadar, gdje je sinoć prikazan film  Moja voljena Hrvatska redatelja Jakova Sedlara.

Stranice