dusko kraljev

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Siječanj 5, 2021 09:38

Na početku godine kao u Balaševićevim stihovima "...riješilo nebo da potopi svijet, nad gradom danima vise iste kulise..." O aktualnom kišovitom vremenu i o tome kakvo nas očekuje, govori nam zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Utorak, Prosinac 29, 2020 10:20

Orkansko jugo koje je jučer puhalo na zadarskom području onemogućilo je pomorski promet, te su brodske, katamaranske i trajektne linije bile u prekidu.

Srijeda, Studeni 18, 2020 11:13

Tijekom desetak sati prethodne noći u Zadru je palo 57 litara kiše, što je poprilično za taj relativno kratak period, govori zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Utorak, Lipanj 9, 2020 15:43

» Nema ljeta, do sv. Petra«, kaže ona stara pučka, a sv. Petar je 29. lipnja. Hoće li to doista i biti tako, ipak nam ostaje za vidjeti, ali je činjenica da je ovogodišnji lipanj, barem nama iz obalu - kišovitiji od prosjeka. Zimu gotovo da i nismo imali, a i cijelu zimu nije pala kiša. Zato nam sada lipanj malo nadoknađuje, rekao je u svom stilu uvijek zabavno, ali i počuno, poznati zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Srijeda, Listopad 23, 2019 10:33

Ovoga bi tjedna temperature na području Jadrana mogle narasti i do 25 stupnjeva Celzijusovih što će, ako se prognoze meterologa koji to najavljuju obistine, rezultirati novi listopadskim toplinskim rekordom. Prosječna temperatura zraka u Hrvatskoj u ovom mjesecu je bila 12,5 stupnjeva Celzijusovih s tim da je posljednje neuobičajeno »bablje ljeto« zabilježeno prije skoro 20 godina s prosječnom temperaturom od oko tri stupnja većom od prosjeka.

Četvrtak, Svibanj 16, 2019 13:54

Snježni pokrivač, niske temperature i jake škure bure koje su  posljednjih dana pogodile i Zadarsku županiju nanijele su podosta štete,  ali i zbunile stanovnike. Je li ovako naglo zahlađenje normalna pojava za  svibanj? Zašto do toga uopće dolazi i kada će se napokon vrijeme uskladiti s kalendarom, upitali smo meteorologa Duška Kraljeva.

Petak, Siječanj 18, 2019 19:15

U srijedu je u Gradskoj knjižnici Zadar predavanje "Zdravlje - klima - vrijeme" održao meteorolog Duško Kraljev. Shodno nazivu predavanja Kraljev je objašnjavao koje su poveznice vremenskih (ne)prilika na zdravlje čovjeka, osvrnuvši se posebice u kontekstu toga na klimatsku poziciju Zadarske županije kao prostora, kako je naglasio, vrlo ugodne klime.

Četvrtak, Siječanj 3, 2019 12:55

Iako se ovih dana najavljuje hladnoća opasna po zdravlje, u  Zadru nas očekuje samo "ugriz zime" - ništa neuobičajeno za siječanj.  Kako kaže meteorolog Duško Kraljev, naslovi o prognozi su u zadnje vrijeme često pretjerani, ali u tekstu se sve to onda malo ublaži.

Subota, Listopad 13, 2018 11:00

Izvještaj o klimatskim promjenama koji je prije nekoliko dana objavio UN-ov međuvladin panel za klimatske promjene (IPCC) podigao je buru komentara i (prenapuhanih) prognoza o ekstremnim sušama, divljim požarima, poplavama i nedostatku hrane za stotine milijuna ljudi. Kako se ističe, na udaru su tu posebno gradovi na obali jer se zacrtana razina globalne temperature od 1,5 stupnja očito neće uspjeti održati te se zbog otapanja ledenjaka podiže razina mora i potapanje gradova zaista prijeti.

Utorak, Rujan 18, 2018 11:46

Zbog neobično visokih temperatura u rujnu i pravog babljeg  ljeta, zadarske plaže još uvijek su pune kupača koji koriste svaki trenutak  za uživanje u moru. Svi oni koji imaju vremena za kupanje ne trebaju se  bojati da će uskoro prestati, jer, kako sada stvari stoje, bablje ljeto će trajati, naznaka za pogoršanje vremena još uvijek nema.

Meteorolog Duško Kraljev pojasnio je kako ovako lijepo vrijeme nije  neuobičajeno za ovo doba godine.

Stranice