zdravstvo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 17, 2020 16:14

Ministar financijska Zdravko Marić izjavio je u srijedu kako su dugovi zdravstvenog sustava u zadnjem tromjesečju dosegli iznos od devet milijardi kuna te je najavio nužne promjene i reforme kao bi sustav postao financijski održiv.

Utorak, Svibanj 5, 2020 22:09

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je odlučio u sklopu druge faze popuštanja mjera zaštite od zaraze koronavirusom, popustiti i one mjere koje se tiču zdravstva, odnosno odlazaka na kontrolne preglede u bolnice, ali i posjete liječnicima obiteljske medicine, a sve u cilju postupnog reaktiviranja zdravstvenog sustava.

Nedjelja, Travanj 12, 2020 12:23 1

U Zagreb je u nedjelju izravnom letom iz Šangaja stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade RH.

Teretnim zrakoplovom kineske tvrtke SF Airlines dopremljene su veće količine zaštitnih maski, odijela, naočala, rukavica, kao i beskontaktni toplomjeri koji će se koristiti za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Subota, Srpanj 13, 2019 14:39

Nakon što je više desetaka onkoloških bolesnika s područja Zadarske županije ostalo bez prijevoza do Kliničkog bolničkog centra Split gdje primaju terapiju zračenjem prije dva mjeseca, ista se situacija dogodila i jučer.

Nedjelja, Svibanj 12, 2019 12:00 1

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili priču o tome kako je županijski Zavod za hitnu medicinu na nekoliko dana odgodio prijevoz svih onkoloških bolesnika sa zadarskog područja na terapije u KBC  Split i to zbog kvara na svih sanitetskim vozilima ovog zavoda kojima se  prevoze ovi pacijenti, javili su nam se bivši i sadašnji onkološki pacijenti i  predstavnici Lige protiv raka Zadar.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 11:52

Predsjednik Hrvatske udruge za medicinsko pravo Miran Cvitković, dr.med. reagirao je na posljednji napada na liječnike priopćenjem kojega prenosimo u cijelosti: 

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 11:45

Zadarska bolnica kao središnja zdravstvena ustanova ovog dijela Hrvatske, osim pružanja konkretnih zdravstvenih usluga, konstantno djeluje kako u edukaciji, tako i u organiziranom radu s pacijentima oboljelim od kroničnih bolesti, u čemu se posebno izdvaja i Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:33

Ako se raspadne sustav primarne zdravstvene zaštite, a tu prije svega mislim na obiteljsku medicinu, raspast će se cijeli sustav liječenja jer je primarna zdravstvena zaštita temelj čitavog zdravstvenog sustava, upozorava dr. Damir Biloglav, dugogodišnji zadarski obiteljski liječnik i predsjednik Udruge liječnika privatnih poslodavaca u ugovornom odnosu, komentirajući novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je na snazi od 1. siječnja ove godine.  

Subota, Rujan 22, 2018 08:22

Na sjednici u četvrtak poslijepodne Vlada RH donijela je, uz ostalo, odluku o novim članovima Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje. Novi član je i dr. Dario Nakić, zadarski internist, svojedobno i ravnatelj Opće bolnice Zadar, te i ministar zdravlja.

- Zahvalio bih Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću te ministru zdravstva Milivoju Kujundžiću na ukazanom povjerenju – kazao je jučer dr. Nakić.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 15:12

. Posebna informacija dodana Izvješću o izvršenju Proračuna Zadarske županije za  2018. godinu., koje je dala pročelnica Bibijana Baričević, odnosi se na ustanove u zdravstvu.

Stranice