turisti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Srpanj 31, 2021 10:21

Ima već više od 20 godina da je u Needhamu u američkoj saveznoj državi Massachusetts pokrenuta web stranica Trip Advisor. U tom razdoblju ovaj internetski projekt izrastao je u broj jedan među svim svjetskim internetskim stranicama posvećenim putovanjima kojemu se vrijednost danas procijenjuje na 1,6 milijarda dolara. Trenutačno ima 3217 stalnih i honorarnih zaposlenika. Godine 2019. Forbes je proglasio Trip Advisor najboljim američkim poslodavcem u kategoriji srednjeg poduzetništva.

Petak, Srpanj 30, 2021 13:05

Višegodišnja ulaganja u promotivno-turističke aktivnosti i razvoj novih turističkih proizvoda pretvorili su Povljanu na otoku Pagu u poželjnu turističku destinaciju.
- Prema podacima iz sustava eVisitor 25. srpnja 2021. u Povljani je bilo registrirano 1.876 gostiju ili ukupno 3.501 ukoliko se pridodaju registrirani vlasnici vikend kuća, rekao je Neven Tičić, direktor Turističke zajednice Općine Povljana.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 12:41

Kako prenose nacionalni mediji, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je kako se u Zadarskoj županiji uočava dobar booking. Suglasan je i voditelj PR i marketinga TZ grada Zadra Ante Galić.

Nedjelja, Srpanj 18, 2021 11:00

Biograd na Moru, kraljevski grad u srcu Jadrana, pun je gostiju, usprkos aktualnoj pandemiji koronavirusa turisti pristižu u sve većem broju.
- Prema podatcima iz sustava eVisitor u petak, 16. srpnja 2021., dan prije jednog od udarnih vikenda u glavnoj turističkoj sezoni u Biogradu na Moru boravi 7.314 gostiju, bez nautičara koji su i ove sezone izuzetno dobro popunili naše marine, kazala je Nives Jeličić, djelatnica biogradske Turističke zajednice, te nastavila:

Ponedjeljak, Srpanj 12, 2021 15:02

Prijateljstvo je počelo prije pet godina na velikom turističkom predstavljanju otoka Vira u Ljubljani, potom se nastavilo svakog siječnja u vrijeme održavanja međunarodnog turističkog sajma Alpe-Adria u Ljubljani na kojemu Virani redovito nastupaju. Direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Metka Bradetić nikad ne propušta druženja s Viranima, a ovog je ljeta odlučila posjetiti Vir.

Nedjelja, Srpanj 11, 2021 09:20

Nakon iznimno neizvjesne i teške godine i pol za turističke vodiče, kada zbog pandemije koronavirusa nisu imali kome ponuditi svoje usluge, ove se godine situacija pomalo mijenja. Turista je u gradu svakim danom sve više, ali turistički vodiči i dalje nisu zadovoljni. Zbog orijentiranosti Zadarske županije na sezonski i kupališni turizam turistički vodiči mogu ostati bez velikog dijela prihoda pošto takav tip turista ne traži duboka doživljajna iskustva u destinaciji.

Srijeda, Lipanj 30, 2021 12:55

Od nedjelje je Zadarska županija i službeno u Njemačkoj proglašena zonom niskog rizika. Za njemačke turiste to znači da se u povratku u svoju zemlju prethodno moraju digitalno prijaviti te imati negativan test prilikom ulaska u zemlju ili obvezu karantene do predočenja negativnog testa nakon dolaska. To ne vrijedi za one koji su cijepljeni ili koji su preboljeli koronavirus.

Utorak, Lipanj 22, 2021 12:39

Iako se po gradu može čuti da se turisti napokon vraćaju te kako možemo očekivati dobru sezonu unatoč pandemiji koronavirusa, prodavači suvenira uz zadarsku rivu nisu toliko optimistični. Pitali smo ih kako im ide poslovanje, koliko im fali dolazak gostiju s kruzera te što očekuju od ove sezone. Nitko ne poriče kako turista ima, ali realno stanje nije tako bajno. Posjetitelji većinom razgledavaju, ali ništa ne kupuju.

Četvrtak, Svibanj 27, 2021 12:57

Ljeto nam se sve više bliži, a turistički rezultati su, s popuštanjem pandemije, sve bolji. Prema podacima Turističke zajednice grada Zadra, porast broja turista je i više nego očit.
- U posljednjih tjedan dana bilježi se pozitivan trend porasta broja gostiju. U gradu je 19. svibnja boravilo 1.057. gostiju, a 26. svibnja njih 1.098, s tim da je poseban rast zabilježen tijekom vikenda, kada je u gradu boravilo i više od 1.500 gostiju, doznajemo u zadarskoj Turističkoj zajednici.

Petak, Svibanj 14, 2021 21:44

Suradnja TZ Zadarske županije i predstavništva HTZ-a u Italiji (Milano) s direktoricom Vivijanom Vukelić, nastavlja se i nakon nedavne online prezentacije, a vezano uz putovanja i reportaže novinara.

Stranice