turisti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 1, 2022 12:53

U Hrvatskoj je tijekom prvih sedam mjeseci ove godine ostvareno 10,3 milijuna dolazaka i 54,3 milijuna noćenja, odnosno 60 posto više dolazaka i 46 posto više noćenja nego li u istom razdoblju lani, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva turizma i sporta.

Navode kako je riječ o prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew).

Petak, Srpanj 29, 2022 10:47

Odmor je svakako financijski izdatak, ali oduvijek je poznato kako ćete za neke destinacije potrošiti više nego za druge. A izgleda kako bi ovo ljeto najviše mogli potrošiti turisti koji dođu u Zadar.

Utorak, Srpanj 26, 2022 08:10

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. Upravo su stoga u Zadar stigli policijski službenici iz četiriju država, koji će svojim hrvatskim kolegama pomagati u komunikaciji sa stranim državljanima, nadzoru turistički atraktivnih lokacija i održavanju zadovoljavajuće razine sigurnosti.

Srijeda, Srpanj 20, 2022 18:00

Osim svećenika zadarskih crkava, i rukovodstvo gradske Turističke zajednice pokušava napraviti sve na edukaciji gostiju čije je neprimjereno ponašanje, otvoreni su TZ-u, ove godine dosegnulo vrhunac. U tu su svrhu stoga tiskali i letak kojim goste mole da po gradu ne hodaju u kupaćim kostimima. O letku se dosta i pisalo zbog nenamjerne greške službenog prevoditelja na francuski, no kako napominju u TZ-u, i to im je pomoglo skrenuti pažnju na velik problem s kojim se ove godine nose.

Subota, Srpanj 16, 2022 17:45

Dvojica muškaraca viđena su u Rijeci u jednom beach baru prekriveni tetovažama s nacističkim obilježjima. Nacistički simboli su im na torzu, leđima, licu, rukama, nogama,  javlja Dnevnik.hr.

Utorak, Srpanj 12, 2022 15:45

Turistička sezona je na vrhuncu, a sudeći po broju gostiju koji borave u Zadru i diljem županije, turizam se na velika vrata vratio u Hrvatsku. Gužve su posvuda, privatni i hotelski smještaji puni, a turistički djelatnici s puno optimizma gledaju na nastavak sezone. Nakon dvije godine pandemije koja je sve sektore bacila unatrag, od ove sezone očekivanja su velika pa se može čuti kako bi ova sezona mogla nadmašiti i rekordnu 2019. !

Ponedjeljak, Srpanj 11, 2022 13:30

Turistička sezona u punom je zamahu. Turisti iz svih krajeva mogu se vidjeti na svakom koraku. Kako bi im boravak u Zadru ostao u što duljem sjećanju većina ih traži i zadarski suvenir, podsjetnik na grad koji su posjetili. Šetnica je puna štandova sa šarolikom ponudom.

Subota, Srpanj 2, 2022 12:26

Zbog regulacije ogromnog broja turista, jednodnevni izletnici će od iduće godine za ulazak u Veneciju morati kupiti ulaznicu.

Odredba će se provoditi od 16 siječnja, a donesena je s ciljem kontrole broja posjetitelja, posebice u vrijeme sezone, kazala je u petak turistička analitičarka Simone Venturini.

Ponedjeljak, Lipanj 27, 2022 14:07

U velikom se stilu ljeto vratilo u grad. Turisti uživaju u Zadru i razgledavanju njegovih znamenitosti. Jedna od takvih svakako je zvonik sv. Stošije. Kako bismo saznali što turiste vuče na vrh zvonika i kavi su im dojmovi, odlučili preko 175 stepenica doći do odgovora. Cijena ulaznice na zvonik je 15 kuna, a kako doznajemo, ova sezona za sada zadovoljavajuća.

Četvrtak, Lipanj 23, 2022 13:17

Jedan dan na jednom od zadarskih otoka. Uputili smo se na Ugljan,u Preko, gdje smo u razgovoru s turistima i posjetiteljima saznali što misle o Lijepoj Našoj, turističkoj ponudi Preka i cijenama koje su ih dočekale u Hrvatskoj.

Stranice