grafiti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 21, 2011 00:00

Moram priznati da sam i ja nezadovoljan izgledom fasada zgrada na Poluotoku. Grad Zadar je proteklih nekoliko godina pokušao sudjelovati u uređivanju fasada stambenih zgrada koje nisu u gradskom vlasništvu, zbog čega smo dobili prigovor revizije. Mi se, naime, u održavanje fasada privatnih zgrada ne smijemo miješati, rekao je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić

Subota, Studeni 13, 2010 00:00

U Kapetanovoj je kuli, inače izložbenom prostoru HDLU-a Zadar, sinoć otvorena zanimljiva izložba fotografija grafita nazvana "Apstraktni grafiti" Željka Mršića, zadarskog fotografa i fotoreportera.

Izložbu su ispred publike pozdravili Ivo Govorčin, predsjednik HDLU-a Zadar i Konstantin Kostov, slikar i član HDLU-a Zadar.

grafiteri_3
Četvrtak, Srpanj 22, 2010 00:00

U našem gradu zidovi izgledaju kao da smo u nekoj post apokaliptičnoj viziji zabačenih ulica Harlema i što je najgore, nitko se oko toga ne uzbuđuje, a to vandalima samo daje podstrek za daljnje iživljavanje. Eklatantan primjer kako se grad Zadar odnosi prema svojoj kulturnoj baštini je višedesetljetno (počelo je to još u Jugoslaviji) divljačko iživljavanje na poznatoj zadarskoj "Sfingi"

Utorak, Srpanj 20, 2010 00:00

smiljevac
Ponedjeljak, Lipanj 21, 2010 00:00 1

Ukoliko se utvrdi da postoje elementi kaznenog djela protiv počinitelja se podnosi kaznena prijava. U slučajevima uništavanja javne imovine najčešće se radi o kaznenom djelu opisanom i sankcioniranom u članku Kaznenog zakona "Uništenje i oštećenje tuđe stvari". Sukladno tom članku počinitelj se može kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora od jedne godine, kazala je Sandra Poljak Jurinčić

ruzne fasade i tende_1
Ponedjeljak, Svibanj 17, 2010 00:00

Na Poluotoku je najteže bilo što uređivati i to zbog konzervatora, a mi sa svojim prijedlozima prvo idemo prema Gradu. Suradnjom s Gradom i gradskim tvrtkama, Čistoćom i Nasadima jako smo zadovoljni. No recesija je, nažalost, ove godine dosta toga usporila, kazao je Svemir Bašić

kreso cosic_tornado
Nedjelja, Kolovoz 23, 2009 00:00

Koncem mjeseca srpnja, dan prije početka nove nogometne sezone, zadarski su navijači na sebi svojstven način, bakljadom, obilježili njen početak. Tim su činom ujedno i predstavili javnosti najveći grafit u gradu, oslikan na zidu Tvornice kruha Zadar u Ulici dr. Franje Tuđmana na kojemu piše: "Samo Zadar nosim ja u duši".

gimnazija_grafiti
Srijeda, Prosinac 3, 2008 00:00

Iako je u županijskom proračunu za to bilo osigurano 854.440 kuna, zgrada Gimnazije u Parku Vladimira Nazora ipak neće tako skoro dobiti novu fasadu. Novci su, naime, trebali biti potrošeni do kraja ove godine, a problem je nastao kad se nakon završenog javnog natječaja na kojem je izabrana tvrtka "Oktogon" iz Slavonskog Broda, na odluku žalio drugi ponuditelj - tvrka "Zanat - Zadar".

grafiti
Nedjelja, Listopad 19, 2008 00:00

Grafiti su postali naša svakodnevica - jedan od načina na koji mladi iskazuju svoja razmišljanja i stavove. U tom pogledu mislimo da bi trebalo dati učenicima primjeren prostor na kojem bi grafitima predočili svoja razmišljanja. No to, svakako, nije školska zgrada, kazuje ravnatelj Gimanzije Vladimira Nazora Rade Šimičević

hiphop
Petak, Lipanj 27, 2008 00:00

Zadarski Arsenal u četvrtak navečer makar je nakratko postao centar za mlade. Tamo je održan "Urban jam 023", svojevrsna prezentacije hip-hop kulture, počevši od crtanja grafita, plesa ili, pak, bacanja rima.

Ukratko, podario je mladima ono za čime teže već dugi niz godina - prostor u kojem će moći izraziti sebe.