zadarska zupanija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 15, 2022 11:54

Zadarska županija u subotu, 16. travnja 2022. godine, obilježava 29 godina svog postojanja.

Sada već davne 1993. godine Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, osnovana je tada Zadarsko-kninska županija. 17. siječnja 1997. godine Zastupnički dom Sabora RH donio je novi Zakon o područjima županija, gradova i općina kojim je područje Kotara Knin pripojeno Šibenskoj županiji kada je naša županija postala Zadarska županija.

Srijeda, Travanj 13, 2022 13:51

Pozitivni gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u ožujku 2022. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana ožujka u Zadarskoj županiji bilo je 57.620 zaposlenih, odnosno 2.023 (3,6 posto) više nego na isti dan godinu ranije te čak 3.548 zaposlenih više u odnosu na 2019. godinu.

Ponedjeljak, Ožujak 28, 2022 12:22

Odbor za dodjelu javnih priznanja na jutros održanoj sjednici odlučio je Županijskoj skupštini Zadarske županije predložiti donošenje sljedećih odluka:

a) Odluka o dodjeli Nagrade Zadarske županije za životno djelo:

- DANIJEL TELESMANIĆ - DID (posthumno)

b) Odluka o dodjeli Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2021. godini:

1. UDRUGA DRAGOVOLJNIH DARIVATELJA KRVI VIR

(područje humanitarnog rada)

Petak, Ožujak 25, 2022 13:15

Zadarska županija sufinancirat će uređenje i opremanja 40 dječjih igrališta u narednom razdoblju, a za ovu godinu financirat će se najmanje 10 projekata igrališta na području cijele županije.

Ponedjeljak, Ožujak 14, 2022 14:22

Dok turistička sezona polako kuca na vrata, ne nedostaje faktora koji mogu ugroziti njezin uspjeh. Nakon dvije godine neizvjesnosti, zbog problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa, sezona je napokon trebala ostvariti dobre rezultate. Remetilački faktori ove godine su rat u Ukrajini i sve veći broj izbjeglica koje bježeći od rata dolaze u Hrvatsku te rast cijena energenata, kao i opći pad životnog standarda izazvan naglim poskupljenjima.

Utorak, Ožujak 8, 2022 14:00

U mirovinu je danas ispraćena prva tajnica prvog župana Zadarske županije Sonja Krstić. Gospođa Krstić je, uz tadašnjeg župana Šimu Prtenjaču i  vozača  Roka Žilića, prva ušla u današnji Dom  Zadarske županije.

Prije osnutka Županije 16. travnja 1993. godine radila je  kao tajnica predsjednika Izvršnog vijeća Skupštine Općine Zadar Šime Prtenjače. „ Smješteni smo bili u zgradi na Narodnom trgu u kojoj je danas Grad Zadar.

Ponedjeljak, Veljača 28, 2022 15:05

U povodu Hrvatskog dana liječnika, župan Božidar Longin sa suradnicima u Domu županije primio je predstavnike Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Zadar predvođene predsjednikom, primarijusom dr. Petrom Lozom.

Hrvatski dan liječnika obilježava se 26. veljače kao sjećanje na 1874. godinu kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europa, a s ciljem unapređenja medicinske struke.

Petak, Veljača 25, 2022 10:58

Raspisan je javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije. To je samo jedna u nizu aktivnosti koje Zadarska županija tijekom cijele godine provodi s ciljem podizanja svijesti o našoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji čime se nastoji utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje, a ovo je jedna u nizu aktivnosti.

Petak, Veljača 11, 2022 14:30

Turistička zajednica Zadarske županije udvostručila je sredstva za potpore događanjima, ali i odlukom o njihovoj dodjeli otkrila što od manifestacija možemo očekivati na našem području.

Usmjerenje zadarske turističke regije i TZ k aktivnostima, a što je iskazano i u brendu i brend strategiji (SayYes - Reci DA...) jasno je vidljiva iz ove raspodjele u kojoj su upravo manifestacije sportskih, outdoor i adventure turističkih sadržaja najvidljivije i najznačajnije podržane.

Petak, Veljača 11, 2022 09:15

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za izbor referalnih centara za braniteljske zadruge u 2022./2023. godini. Riječ je o provedbi mjera iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji namijenjenih braniteljskim zadrugama. Kao jedna od županija koje će ući u utrku za središte Regionalnog centra navodi se i Zadarska županija s obzirom da će na nacionalnoj razini djelovati tri ovakva centra.

Stranice