zadarska zupanija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 16, 2021 13:33

U dvorištu Zadarske županije upriličeno je tradicionalno druženje župana i učenika Zadarske županije koji su u protekloj školskoj godini ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima. Prijem se prošle godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, nije mogao održati. Domaćini druženja bili su župan Zadarske županije Božidar Longin i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije Ivan Šimunić.

Utorak, Svibanj 18, 2021 09:46

Na nedjeljnim lokalnim izborima u 28 općina koliko broji Zadarska županija u prvom krugu HDZ je osvojio 13 općina (Bibinje, Galovac, Novigrad, Pakoštane, Pašman, Poličnik, Preko, Privlaka, Ražanac, Starigrad, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Zemunik Donji), od čega u Sv. Filip i Jakovu i Zemuniku Donjim nisu imali protukandidata.

Četvrtak, Svibanj 13, 2021 11:54

Zadarska županija ozbiljno napreduje u poljoprivrednoj proizvodnji. Uz već dovršeni sustav navodnjavanja Baštica 1, ove su godine dovršena još dva Baštica 2 - Smilčić i Lišansko polje vrijedna gotovo 50 milijuna kuna. K tome, Zadarska županija potpisala je ugovor u financiranju za SN Donja Baštica procijenjene vrijednosti 8,5 milijuna kuna pri čemu obuhvat zahvata iznosi 100 hektara. Radovi bi trebali započeti do ljeta.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:28

Prvosvibanjski vikend bio je povod Hrvatskoj turističkoj zajednici za objavu rezultata u turizmu. Istom metodologijom, sustava eVisitor, sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (eCrew), podatke je objavila i Turistička zajednica Zadarske županije.​

Subota, Svibanj 1, 2021 10:12

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i nekoliko ministara posljednjih su dana na području Zadarske županije obišli nekoliko važnih razvojnih projekata, ali i dalo potporu za realizaciju više novih – od vjetroelektrane u Korlatu, preko novog bazena u športskom centru Višnjik, do Poliklinike i gradilišta dnevnih bolnica.

Petak, Travanj 23, 2021 14:47

Krajem svakog travnja, pa preko prvomajskih blagdana, Zadarska županija zablista čarolijom turističkih aktivnosti na otvorenom i u prirodi, od rekreativnih do avanturističkih, ali i uz obilje drugih sadržaja, te smo taj period, nakon prvih turističkih lasta o Uskrsu, navikli gledati kao »špicu« predsezone i godišnji vrhunac doživljajnog turizma.

Petak, Travanj 23, 2021 12:00

Učenici osnovnih škola Zadarske županije u okviru Međunarodnog natjecanja učenika »Misli pametno, kreiraj zeleno/Think Smart Create Green«, koji je raspisala alijansa europskih sveučilišta EU-CONEXUS, zajedno sa svojim mentorima predstavili projekte o održivom upravljanju obalnim prostorom, a povjerenstvo Sveučilišta u Zadru odabralo je najbolje radove koji će Hrvatsku sljedećeg tjedna predstavljati u međunarodnoj konkurenciji svih sveučilišta članova alijanse europskih sveučilišta EU-CONEXUS

Četvrtak, Travanj 22, 2021 14:34

Za zaključiti je da nas, odnosno našu turističku ponudu, Talijani vole, i da će nastojati doći! To je najkraći dojam o jučerašnjoj posebnoj prezentaciji zadarske turističke regije talijanskim agentima i turoperatorima, koji nude i dovode talijanske turiste k nama, i turističkim novinarima, koji im sugeriraju gdje bi valjalo otputovati, kojoj smo putem zoom aplikacije bili svjedoci.

Četvrtak, Travanj 22, 2021 10:05

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je općinu Bibinje gdje je u pratnji načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule obišao neke od projekata koji se trenutačno provode u tom mjestu. Među ostalim, grade se objekti u Poslovnoj zoni Lonići, a u samom središtu mjesta završni su radovi na sustavu odvodnje, u sklopu 6,2 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracija Bibinje – Sukošan.

Srijeda, Travanj 21, 2021 11:09

Zadarska županija unatoč koronakrizi i na koncu trećeg mjeseca 2021. godine bilježi rekordan broj zaposlenih. Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posljednjeg dana ožujka u Zadarskoj županiji imali smo 55.597 zaposlenih, što je za 999 više nego na isti dan prošle godine.

Stranice