drago maric

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Studeni 29, 2018 19:45

Zadarski novinar, publicist, povjesničar sporta, kroničar Zadra Drago Marić (rođen 1939.), od 1. siječnja 2019. godine povlači se iz  javnog života. Nakon brojnih objavljenih publikacija, feljtona, knjiga,  uključujući i dvanaest naslova iz biblioteke "Grad", u okviru kojih je tematizirao Zadar, Marić se odlučio, kako nam je objasnio, preostale godine ili desetljeća svog života, provesti mirnije nego do sada.

Ponedjeljak, Veljača 26, 2018 14:38

Kod Marića oči kao da "rastu pored stvari", opetovano zadarskih, postajući velike no ne i nijeme, kako je to bio slučaj kod pjesnika A.B. Šimića, te nas nas njegove rastuće oči nerijetko odvode i do onih posljednjih pitanja, o smislu svega - zapisao je Nebojša Gunjević u pogovoru najnovije knjige poznatog zadarskog novinara i publicista Drage Marića koja je ovih dana ugledala svjetlo dana pod naslovom"Zadrom kroz vrijeme", kao deveta knjiga iz njegove biblioteke Grad.

Nedjelja, Kolovoz 6, 2017 10:53

Teško da se može naći netko u Hrvatskoj tko nije čuo za legendarnog franjevca fra Bonaventuru Dudu koji je u četvrtak preminuo  u 94. godini života u franjevačkom samostanu u Varaždinu. No, malo  njih zna da je ovaj teolog, pisac, poliglot i dopisni član HAZU-a bio veliki  prijatelj i obožavatelj jedne druge hrvatske  legende, one košarkaške - pokojnog Kreše Ćosića.

Četvrtak, Srpanj 20, 2017 10:00

Poznati zadarski publicist i novinar Drago Marić ne prestaje nas ugodno iznenađivati. Upravo je završio knjigu koja govori o životnom i profesionalnom putu jednog od najpoznatijih građana Donatova grada, Vjeki Suraću, čovjeku koji je u naš lokalni kolektivni imaginarij ubilježen jednostavno kao - Foto Vjeko.

Nedjelja, Studeni 27, 2016 00:00

Molio bih da mi oprostite na emocijama jer sam bio previše  vezan uz Krešu i ovu knjigu. Nakon što sam je napisao, mnogi su me pitali zbog čega naslov - Čovjek s Olimpa, smatrajući možda da ga previše  "uzdižem", idealiziram...

Srijeda, Prosinac 4, 2013 00:00

Dvorana Kazališta lutaka bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, svi su došli čuti i vidjeti kako izgleda prva enciklopedija zadarskog sporta

Ponedjeljak, Prosinac 2, 2013 00:00

Utorak, 3. prosinca 2013., velik je dan za zadarski sport. Tada će, naime, u 18 sati u Kazalištu lutaka, biti predstavljena knjiga "Baština zadarskog sporta", autora Drage Marića i Romana Meštrovića. Iako, obojica će odmah istaknuti.

Utorak, Prosinac 13, 2011 00:00