ravni kotari

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 27, 2020 17:05

Da ova turistička sezona neće biti ni sjena prethodnih godina, to je već svima jasno i mnogi turistički radnici smatraju kako će se među prvima probuditi nautički turizam, ali logično bi bilo za zaključiti da bi turista moglo biti i u kućama za odmor kojih na području Zadarske županije srećom, ima popriličan broj.

Ponedjeljak, Prosinac 2, 2019 15:48
U ponedjeljak je bio blagdan Sveta Kata, mjesec dana do Božića. U narodu je poznata izreka: „Sveta Kata snijeg na vrata“, ali ovaj puta je bilo posve drukčije. Neprimjerno visoke temperature za godišnje doba, popraćene burom omogućile su rad na otvorenom. Toliko toga se je nakupilo da treba uraditi, a što zbog učestalih kiša koje su padale gotovo neprestano mjesec dana.

Javoru propalo  više od tone

Četvrtak, Listopad 3, 2019 14:23

Kako opisati događaje  koji su ovih dana  u  Ravnim kotarima. Najbolje je red vinograda,  red fešti. Berba vinograda  prošli i nadolazeći vikend je u  punom jeku i malo toga ostati  će ne pobrano. A što se fešta  tiče u desetak dana tri su velike  fešte koje se slave na ovim  našim prostorima. Sve je  počelo 27. rujna s blagdanom  svetih Kuzmana i Damjana,  zatim 29. rujna je Sveti Mihovil, a prve nedjelje u listopadu  je Gospa od Ružarija.

Petak, Rujan 27, 2019 09:36

Posljednjih godina se uviđa kako su Ravni kotari zapušteni turistički potencijal. Ipak, imamo pozitivan trend te je u zadnje vrijeme izgrađeno oko 250 kuća za odmor. Međutim, vrijeme je da i oni odgovorni za turizam počnu ozbiljnije shvaćati vrijednost i potencijale ovoga područja. Turizam nije samo sunce i more. Gradovi se moraju prestati ponašati kao da su samodostatni jer su bez zaleđa slabi.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 15:00 1

Osim što se cjelokupan program benkovačkog kulturnog ljeta - pod nazivom Dobro došli u Ravne kotare, s preko 30  različitih manifestacija može vidjeti i na mrežnim stranicama Turističke zajednice Grada Benkovca, kad su u pitanju događanja  njihovo je ljeto počelo još 5. svibnja - biciklijadom.

Ipak, sezonu otvara 13. lipnja Giuliano koji će održati koncert na  benkovačkom trgu kao dar građanima za Dan Grada Benkovca i  blagdan njihovog zaštitnika sv. Ante.

Petak, Svibanj 10, 2019 14:23 1

U četvrtak je u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru  održano predstavljanje knjige Ante Jurice "Ravni kotari i Bukovica". O  knjizi je, uz autora, govorio i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u  Skradinu Marinko Šišak, a moderatorica predstavljanja je bila prof.  Martina Drobnak.    

Petak, Svibanj 3, 2019 18:00

Organizatori biciklijade – Bike & Wine Ravni kotari, a koja se trebal održati u nedjelju 5. svibnja 2019. obavještavaju kako je biciklijada odgođena zbog najavljenog iznimno kišnog vremena odgođena za iduću nedjelju 12. svibnja 2019. sa istim programom i satnicom. 

Utorak, Travanj 30, 2019 08:38

U nazočnosti ministra turizma Garija Cappellija na poznatom Agroturizmu Roca - kući dalmatinskog pršuta u Velimu kod Stankovca jučer je održana osnivačka skupština Turističke zajednice Ravni kotari koja obuhvaća Grad Benkovac i šest ravnokotarskih općina: Zemunik, Galovac, Škabrnja, Polača, Stankovci i Lišane Ostrovičke, s ciljem kvalitetnijeg razvoja ruralnog turizma kao nove mogućnosti ovog kraja.

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 18:02

Ministar turizma Gari Cappelli danas je u Stankovcima u Zadarskoj županiji prisustvovao Osnivačkoj Skupštini Turističke zajednice Ravnih kotara. Nova Turistička zajednica objedinjava šest ravnokotarskih općina i jedan grad, odnosno obuhvaća općine Lišane Ostrovičke, Polaču, Stankovce, Zemunik Donji, Škabrnju, Galovac i grad Benkovac te time postaje jedna od turističkih zajednica koja površinski pokriva najveće područje u Hrvatskoj.

Subota, Studeni 17, 2018 10:00

Područje Ravnih kotara, Bukovice i Podvelebitskog kanala zajednički će razvijati  telekomunikacijsku  infrastrukturu slijedeće  generacije, stoji u priopćenju LAG-a Bura.

Stranice